Förstasidan Allsvenskan Superettan Landslaget Internationellt Utlandsproffs 

AIK
Brommapojkarna
Djurgården
Elfsborg
GAIS
Gefle
Göteborg
Halmstad
Hammarby
Helsingborg
Kalmar
Malmö
Trelleborg
Örebro

 

  Förstasidan
  Allsvenskan
  Superettan
  Landslaget
  Internationellt
  Utlandsproffs 

Nils-Eric Johansson klar för AIK - skrev på för tre år
21/05/07 23:02

Nils-Eric Johansson återvänder till allsvenskan och AIK. Under måndagen tecknade den meriterade försvararen på ett treårskontrakt med Solnaklubben.

- Jag ville hem till Sverige och AIK känns helt rätt för mig. Klubbens ambitioner stämmer överens med mina och jag kan knappt bärga mig innan jag drar på mig den svarta tröjan och spelar inför AIK-fansen, säger Johansson, som tidigare representerat klubbar som Bayern München och Blackburn, till aik.se.

Enligt uppgifter i Sportbladet får mittbacken sex miljoner i sign on-bonus och en månadslön på omkring 100 000 kronor. En summa som avskräckt klubbar som IFK Göteborg och Djurgården. Men för AIK:s del har värvningen blivit möjlig genom riskkapitalbolaget Agent 03 AB. Sportchefen Ola Andersson myser över affären.

- Nils-Eric passar vårt strategiska lagbygge som spelförande mittback. Med Nils-Eric i laget får vi en motiverad och rutinerad spelare som AIK kommer ha stor nytta av, säger han.

Även tränaren Rikard Norling visar sitt stora nöje över tillskottet.

- Nils-Eric är en klasspelare, och det ska bli kul att återförenas med honom igen. Jag hade honom i U-laget och har följt hans utveckling sedan dess. Det känns därför extra spännande att han har valt AIK och att han vill fortsätta att utveckla sin fotboll hos oss, säger Norling.

FD-FAKTA:
Namn: Nils-Eric Johansson
Ålder: 27 år.
Klubb: AIK.
Position: Mittback.

Tidigare klubbar: Brommapojkarna 1997-98, AIK 1998-98, Bayern Munchen 1998-00, Nurnberg 2000-02, Blackburn 2002-05, Leicester 2005-07, AIK 2007-.


FotbollDirekt.com

1060

 
Untitled Document


250x120
Redaktör: Ola Gustavsson | Maila redaktionen

FotbollDirekt.com. 08-506 224 00

 

Hosted by Datimab

Copyright © 2001 FotbollDirekt.com. All rights reserved