–Det sägs att många vill ta hämnd för det som inträffade efter den förra matchen och även om vi vill ha så många supportrar som möjligt som stöd måste vi också ha omtanke om våra fans, säger AIK:s säkerhetschef Henrik Koch, till SvD.

Ett tiotal personer har hittills köpt biljetter till matchen via AIK. Henrik Koch räknar med att ytterligare ett 20-tal skaffat biljetter genom andra kanaler.

–De som vill åka kan naturligtvis göra det. Det är ju vuxna människor som ordnat resorna själva och tar sitt eget ansvar. Men vi förklarar läget och informerar om de uppgifter vi fått från Sofia. Det handlar om att uppträda med sunt förnuft, säger Henrik Koch.

Också AIK:s spelare har informerats om hur klubbens säkerhetsorganisation arbetar före, under och efter matchen i den bulgariska huvudstaden. Bland annat tar laget med sig tre extra säkerhetsvakter på resan.

–Dessutom har vi varit i kontakt med Rikskriminalen som informerat motsvarande organisation i Bulgarien. Jag känner ingen oro för att inte den lokala polisen kommer att kunna hantera situationen, säger Henrik Koch.

Det var efter 0–0-matchen i torsdags som spelare och ledare i Levski Sofia, samt två av europeiska fotbollförbundet, Uefa:s, matchdelegater attackerades med bland annat stenar och flaskor.

AIK har startat en utredning där klubben med hjälp av vittnen och bilder från övervakningskameror hoppas att kunna identifiera de inblandade.

– Vi har inte hunnit ta itu med det arbetet ännu men räknar med att börja tanka ned bilder under tisdag och onsdag, säger Henrik Koch.

Enligt AIK:s vd Annela Yderberg ska också klubbens straffskalor ses över. Kan några personer knytas till kravallerna riskerar de både tillträdesförbud och kraftiga skadestånd. Enligt Uefas straffskala kan AIK i värsta fall dömas att betala upp till drygt nio miljoner kronor i böter för ”brist på ordning och säkerhet”. Uefa har fått in rapporter från matchdelegaterna och AIK kommer att få sin dom när förbundets disciplinnämnd sammanträder 23 september.

AIK-alliansen med supporterklubbarna Black Army, Sol Invictus, Smokinglirarna och Ultras Nord fördömde på måndagen händelserna kring Råsunda.

”Att attackera spelare, ledare och matchdelegater är inte förenligt med hur vi bör uppträda i samband med AIK-arrangemang. Vad straffet och konsekvenserna nu blir för klubben är svårt att säga, men de kommer garanterat drabba alla oss AIK:are och vår klubb mycket hårt”, skriver organisationerna på respektive hemsida.