"Vi kan ta SM-guld", säger Novakovic. Foto: Bildbyrån.

Novakovic tror på SM-guld: "Komplett lag"

AIK har under säsongen dragits med skador på viktiga spelare. Men enligt assisterande tränaren Nebojsa Novakovic finns inget behov av förstärkningar, och ambitionen är hög inför hösten. Novakovic har siktat in sig på SM-guldet.

Nebojsa Novakovic är fylld av självförtroende inför höstens allsvenska. Förvisso saknas fortfarande spelare som skulle behöva träningstid för att komma tillbaka i form, men läget förbättras ständigt. På kanterna finns lagets största problem.
- Bojan och Gabriel Özkan är fortfarande skadade och i Bojans fall vet vi inte hur många veckor han blir borta efter operationen. De är inte i kollektiv träning. Markus Jonsson är däremot på väg tillbaka, säger Novakovic till FotbollDirekt.com

Inför hösten har AIK förlängt lånet av uruguayanske Jorge Anchén som också han har haft skadeproblem.
- Jorge är en jätteduktig spelare som vi hoppas mycket på. Han var en av de bästa under försäsongen och om han får vara skadefri så kommer han få spela. Om det går bra så får vi snacka mer efter säsongen. Han var precis den spelare vi saknade.

Några försträkningar av laget behövs inte, tycker Nebojsa Novakovic. Allt AIK behöver finns i truppen.
- De bästa förstärkningarna vi kan få skulle vara om vi kunde få tillbaka våra skadade spelare. Vi har ett komplett lag och en bred trupp. Vi måste bli bättre runt straffområdet och göra mer mål, men vi har allt vi behöver i laget. Nu behöver vi bara träna. Vi känner att vi är starka. Vi kan ta SM-guld.

Andreas Braw
FotbollDirekt.com

AIK-supportrarna vill ha tillbaka Norling: "Vill inte uttala mig"

Rikard Norling är inte glömd hos AIK:s supportrar - tvärtom. För varje match som går med negativt resultat för Solnalaget finns önskemålet om en comeback för Norling. Men han själv vill inte kännas vid intresset.


Ljumskproblem stör Tjernström

Daniel Tjernström utgick redan efter 20 minuters spel när AIK mötte Kalmar FF. Ömmande ljumskar är orsaken och det är oklart när han kan vara tillbaka.

Miller skyller förlusten på publiken

AIK-tränaren Alex Miller lägger skulden till förlusten mot Kalmar FF delvis på hemmapubliken på Råsunda.

AIK sänktes av ratade Mendes: ''Svårt att se något ljus''

AIK fick inget lyft med Häcken-segern. 0-1 mot Kalmar FF och mästarna ser fast ut i bottenstriden.
- Det är svårt att se något ljus just nu men vi ger inte upp, säger AIK-profilen Nisse Johansson.

Nanne inför AIK-matchen: ''Vi är bra''

AIK tog en måsteseger senast. Frågan är vad den är värd när nu ett på uppåtgående Kalmar väntar? Nanne Bergstrand konstaterar i alla fall på självklart vis att - ''Nu är vi bra igen''.

Läs mer: Kalmar vill inte höra talas om Nanne-rykte

EXTRA - Miller petar Turina för Stamatopolous

AIK-tränaren Alex Miller väljer att peta en av sina favoriter. Förstemålvakten Ivan Turina får nu stå tillbaka för Kenny Stamatopolous.

Läs mer: ''Skönt att vi fick bevisa att vi kan vinna''

AIK kräver rekordsumma för Bangura

AIK bekräftar att ett bud för Mohamed Bangura nobbats. AIK kräver stora pengar för att släppa sitt Sierra Leone-fynd.
- Ska vi sälja så är det rekordsummor vi pratar om, säger sportchefen Jens Andersson.

Lundberg: "Utvecklas varje dag i AIK"

Viktor Lundberg gjorde ett drömmål mot BP förra säsongen men "försvann" kort därefter. Nu är han tillbaka på allvar - och för att stanna.

''Skönaste segern på hela säsongen''

AIK bortabesegrade Häcken och lämnade nedflyttning. Till stor lättnad för en hårt pressad AIK-ledning. Tidigare sportchefen Björn Wesström pratar om skönaste segern på hela säsongen.

Hårt slag för AIK - Turina knockad av febertopp

AIK problem växer. Mot Häcken i dag saknas väldige målvakten Ivan Turina som har drabbats av svår feber.

Häcken-spelare räknar med desperat AIK

Häckens spelare räknar med ett mindre krig mot AIK. Fjolårsmästarnas kris gör att Häcken är beredda på ett desperat mästarlag i eftermiddag.

AIK:s prio: ''Måste få anfallsspelet att fungera''

AIK:s läge är det värsta på hela säsongen. I det läget är lagets två största stjärnor avstängda och det mot ett Häcken på klar uppgång.
- Men vi har ändå haft riktigt bra träningspass på slutet, säger AIK:s tränare.

AIK:s ledning nobbar Attas krav

Walid Atta har fått chansen att göra comeback. Men för det vill stjärnan ha garantier att bli uttagen resten av säsongen - garantier AIK säger nej till.

Öppnar för Atta - men stjärnan hotar nobba

AIK häver frysningen av Walid Atta som nu är aktuell för comeback mot Häcken. Problemet är bara att Atta själv är tveksam då han känner att han inte får tävla på lika villkor som sina medspelare.

Miller stannar även om AIK åker ur

AIK lever farligt i bottenstriden. Nye tränaren Alex Miller har inte inneburit något lyft men förtroendet för skotten är stort. Miller kommer inte få sparken ens om AIK åker ur.

Anfallsfloppen: "Stannar Miller flyttar jag från AIK"

Goran Ljubojevic har sällat sig till raden av värvningsfloppar hos AIK. Men han lägger mycket av skulden på tränaren Alex Miller och tänker flytta om Miller blir kvar.

Nisse Johansson kritiserar Atta-petning

Walid Attas utfrysning i AIK har varit omdiskuterad. Nu får han stöd av
spelaren Nils-Eric Johansson som via spelarrådet kritiserar styrelsens
behandling av Atta.

Jensens mål sänkte AIK: "Skönt att vara tillbaka"

Fredrik Jensens säsong har varit kantad av skador. Men mot AIK var han tillbaka - och det på allvar. Med två mål hjälpte han Trelleborg att vinna med 4-1.

Åtvid nära superskräll - Trelleborg utklassade AIK - Gerndt sänkte sitt gamla lag

Åtvidaberg var bara någon minut från att ta alla tre poäng mot Malmö. I Trelleborg hade hemmalaget målfest mot AIK. Alexander Gerndt var ofin nog att göra tre mål mot sitt tidigare lag och i Borås vann Elfsborg det gulsvarta mötet mot Elfsborg.

Läs mer om lördagens matcher här.
Jensens mål sänkte AIK - "Skönt att vara tillbaka"
Gerndt blygsam efter tre mål - "Finns många bra anfallare"
Ishizaki hyllar unge Nordmark

Miller stannar i AIK även nästa säsong

I programmet Ekwall vs.Lundh berättar AIK-tränaren Alex Miller att han inte har några planer att lämna föreningen till nästa säsong.