lördag 23 Juni 2007
Thommy Nyhlén /scanpix

Tränarintervju

Publicerat måndag 18 Juni

Sportal har pratat med Gefles tränare Per Olsson inför kvällens match mot AIK.Gefle har under säsongsupptakten visat sig vara väldigt stabila hemma på Strömvallen där man bara släppt in ett mål och ännu inte förlorat på fyra matcher. På måndagskvällen kommer AIK på besök, vad talar för att den fina trenden står sig även efter det mötet?

- Det är väl framförallt att vi kommer till matchen med ett gott självförtroende i grunden efter att ha gjort en rakt igenom stabil säsong så här långt, berättar Gefles tränaren Per Olsson när Sportal.se når honom.

Senast fick självförtroendet kanske en liten stukning när det blev förlust borta mot Trelleborg, vad tyckte du om den insatsen från er sida?

- Det var en blandad insats kan man säga. Vi saknade flera viktiga spelare då, och hamnade i underläge redan efter sex minuter. Det innebar att vi fick börja jaga och inte riktigt kunde hålla ihop spelet som vi brukar. Däremot tycker jag att vi visade en bra karaktär som aldrig gav upp utan var nära att komma igen trots tvåmålsunderläge.

Vad måste framförallt bli bättre för att ni skall besegra AIK den här gången?

- Man utgår ofta från senaste matchen, och då vill vi ha en mycket tydligare struktur i vårt anfallsspel, samtidigt som laget måste försvara bättre tillsammans. Mot Trelleborg blev vår backlinje ofta utelämnad och det måste vi ändra på till den här matchen.

Johan Oremo gjorde mål igen senast och har nu gjort fem totalt. Han har visat att det går att ta det "omöjliga" steget från division III direkt upp i Allsvenskan, beskriv vilka egenskaper han har som gjort det möjligt?

- Det är ett väldigt svårt och stort steg att ta, men det går att slå igenom på olika sätt, och han har gjort det lite annorlunda. Han har väldigt bra fysiska egenskaper och en bra kombination i att han både är väldigt snabb och samtidigt uthållig. Dessutom har han ett fint målsinne och stor spelförståelse. Jag hoppas att hans genombrott kan inspirera fler när man ser att det går att ta den vägen till Allsvenskan också.

Till sist, hur ser det ut i truppen inför AIK-matchen?

- Mathias Woxlin och Rene Makondele som var avstängda senast är tillbaka nu vilket är positivt. Dessutom är Yannick Bapupa och Tomasz Stolpa tillbaka i träning, men har en bit kvar innan de är redo för match.

Visa för utskrift

Tidigare kommentarer

Kommentera Artikeln

BesvaraVi ber dig observera att sportal inte alltid granskar kommentarer innan de publiceras. Om din kommentar däremot inte kommer upp direkt så är granskningen påslagen. Läs gärna våra Förhållningsregler

Skriv in svaret på frågan, exempelvis för 1+1, skriver du in 2.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.

Mer information om formateringsmöjligheter

Tipsa kompis

E-postadress:
fotboll nyheter

Valencia-duo förlänger


Juan till Roma


Caparros lämnar La Coruña


Argentina väntar på Riquelme


Ljungskile upp på tredjeplatsen


Varmt välkomnande för Carlos


Tredje finnen till Djurgården


Silva förlänger med Valencia


Samtal har förts


Zanetti välkomnar Tevezannons:
annons:annons:


annons: