lördag 23 Juni 2007
Stig-Åke Jönsson /scanpix

Inför Gefle - AIK

Publicerat måndag 18 Juni

Det är en nyckelmatch för båda lagen i kväll om de vill haka på topplagen.På hemmaplan fortsätter Gefle att vara ett jobbigt lag för de flesta och när AIK i dag kommer på besök hoppas man kunna förändra mycket jämfört med förlustmatchen senast mot Trelleborg.

 

 - Man utgår ofta från senaste matchen, och då vill vi ha en mycket tydligare struktur i vårt anfallsspel, samtidigt som laget måste försvara bättre tillsammans. Mot Trelleborg blev vår backlinje ofta utelämnad och det måste vi ändra på till den här matchen, säger tränaren Per Olsson till Sportal.

 

AIK har varit en besvikelse så här långt i år och har endast lyckats ta tre segrar på de inledande nio matcherna. Men AIK:s assisterande tränare Nebojsa Novakovic tycker inte att laget varit så långt borta.

 

 -  Känslan är alltid den samma innan varje match, att man är nära tre poäng. Känslan förstärks av att vi har varit nära flera matcher i rad, säger han till FotbollDirekt.

 

Mot Gefle hoppas laget på nytt kunna vinna, men han är medveten om att Gefle är starka.

 

 - Det är ett stabilt lag som är bra hemma på plasten. De är svårslagna och jobbar stenhårt. Sedan har de Oremo på topp som springer på allt och kan göra mål från alla vinklar.

 

Preliminär startelva Gefle

Mattias Hugosson - Daniel Bernhardsson, Thomas Hedlund, Anders Wikström, Jonathan Hellström - Petter Österberg, Johan Claesson, Mathias Woxlin, Johannes Ericsson - Johan Oremo, René Makondele.

 

 

Preliminär startelva AIK

Daniel Örlund - Jimmy Tamandi, Daniel Arnefjord, Nicklas Carlsson, Markus Jonsson - Dulee Johnson, Daniel Tjernström, Khari Stephenson, Kristian Haynes - Daniel Mendes, Bernt Hulsker.

 

 

Ulf Nilsson

Visa för utskrift

Tidigare kommentarer

Kommentera Artikeln

BesvaraVi ber dig observera att sportal inte alltid granskar kommentarer innan de publiceras. Om din kommentar däremot inte kommer upp direkt så är granskningen påslagen. Läs gärna våra Förhållningsregler

Skriv in svaret på frågan, exempelvis för 1+1, skriver du in 2.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.

Mer information om formateringsmöjligheter

Tipsa kompis

E-postadress:
fotboll nyheter

Valencia-duo förlänger


Juan till Roma


Caparros lämnar La Coruña


Argentina väntar på Riquelme


Ljungskile upp på tredjeplatsen


Varmt välkomnande för Carlos


Tredje finnen till Djurgården


Silva förlänger med Valencia


Samtal har förts


Zanetti välkomnar Tevezannons:
annons:annons:


annons: