- Jag har som ambition att träna på så hög nivå som möjligt så jag hoppas kunna fortsätta utomlands. Och jag vet att det finns intresse från utländska klubbar, avslöjar Mikael Stahre till FotbollDirekt.se.
- Exakt vad det handlar om blir fel att prata om i det här läget. Men min agent har informerat mig om att det finns flera klubbar som är intresserade, så vi får se.

För ganska precis ett halvår sedan bröt Stahre under uppmärksammade former upp i från AIK för Panionios.
I går fick han sparken i från den grekiska klubben.
Året som gått har milt uttryckt innehållit det mesta för den unge tränaren - av framgångar och motgångar.

Dubbeln med AIK, det hastiga uppbrottet i somras efter en turbulent vår och så den uppmärksammade chansen i Grekland.
- Det har varit helt galna månader för mig. Men jag är inte stukad och orkeslös. Istället har jag fått blodad tand och känner verkligen efter det här att jag är tillräckligt bra för att träna lag utomlands.
- Jag tror på mig själv men samtidigt måste jag vara ödmjuk och erkänna för mig själv att det finns saker jag kan göra ännu bättre nästa gång.

Själva beskedet under gårdagen när han fick reda på att han hade förlorat jobbet beskriver han som helt odramatiskt.
Känslomässigt något helt annat än det han fick uppleva i somras.
- Ja, men verkligen. Alltså, det är klart att det är synd med tanke på det stöd jag har fått här men samtidigt går det här känslomässigt inte att jämföra med min skilsmässa från AIK.

- Beskedet jag fick var att det var ett beslut på enbart sportsliga grunder, fortsätter Stahre och förtydligar:
- Klart att jag har känt att jag varit inne på lånad tid när både presidenten och sportchefen lämnade klubben och när vi sedan förlorade mot ett division II-lag i cupen så...

Du låter helt oberörd - jobbar du hårt på maskhållningen?
- Nej, inte alls. Men det här kom inte plötsligt och är du utomlands så måste du vara beredd - i synnerhet efter den start vi fick, säger Stahre och syftar till fyra poäng på sju matcher i den grekiska ligan.

Framtiden då? Du berättade om utländska alternativ. Hur ser du på som exempelvis IFK Norrköping som här hemma nyligen sparkat Göran Bergort?
- Det är klart att det skulle kunna vara intressant men det blir så hypotetiskt och löjligt att kommentera innan en eventuell fråga skulle komma. Det viktiga för mig nu är att jag inte får hoppa på första bästa.
- Nu vill jag ge mig lite tid till semester. Jag sitter inte i sjön. Jag behöver verkligen inte ha ett jobb i morgon. Jag vill komma till en klubb med ambitioner och då måste det få ta lite tid.

AIK är förstås en given fråga - är det så realistiskt i dagsläget
- Jag stänger aldrig några dörrar för AIK men Alex Miller är tränare där så det är ingenting jag går omkring och hoppas på.