Förstasidan Allsvenskan Superettan Landslaget Internationellt Utlandsproffs 

AIK
Brommapojkarna
Djurgården
Elfsborg
GAIS
Gefle
Göteborg
Halmstad
Hammarby
Helsingborg
Kalmar
Malmö
Trelleborg
Örebro

 

  Förstasidan
  Allsvenskan
  Superettan
  Landslaget
  Internationellt
  Utlandsproffs 

Novakovic saknar avstängd Wilton: ''Han är fantastisk''
18/06/07 08:23

INFÖR GEFLE - AIK
Trots att Wilton Figueiredo blev mållös mot Örebro SK visade han upp kvalitéer som få spelare i allsvenskan besitter. I bortamatchen mot Gefle IF tvingas laget klara sig utan den avstängde brasilianaren.

- Han är en fantastik spelare när det stämmer för honom och duktiga spelare saknar man alltid när de inte kan spela, säger AIK:s assisterande tränaren Nebojsa Novakovic till FotbollDirekt.com.

Gefle

Per Olsson, tränare
- Det är alltid kul att möta storklubbarna med inramningen som brukar följa med. Vi får tillbaka Mathias Woxlin och René Makondele som var avstängda senast. Däremot är det lite osäkert med Yannick Bapupa. Han är aktuell, men vi får värdera det senare. Han är i alla fall pigg och spelsugen.

Om AIK
- AIK har ett bra passningsspel, men har fått dålig utdelning på det. Jag tycker absolut inte att de är sämre än ifjol och det är en svår motståndare. För oss gäller det att ha bra passningsspel och vara tålmodiga.

Preliminär startelva, Gefle:
Mattias Hugosson - Daniel Bernhardsson, Thomas Hedlund, Anders Wikström, Jonathan Hellström - Petter Österberg, Johan Claesson, Mathias Woxlin, Johannes Ericsson - Johan Oremo, René Makondele.

AIK

Nebojsa Novakovic, assisterande tränare
- Känslan är alltid den samma innan varje match, att man är nära tre poäng. Känslan förstärks av att vi har varit nära flera matcher i rad. Wilton Figueiredo är avstängd och det är klart att det betyder mycket offensivt. Han är en fantastik spelare när det stämmer för honom och duktiga spelare saknar man alltid när de inte kan spela. Nu får andra ta tag i det istället. Vi mötte Gefle i en träningsmatch och då blev det 4-4. Eftersom vi inte gjort mer än två mål i en match skulle det sitta fint med fyra.

Om Gefle
- Det är ett stabilt lag som är bra hemma på plasten. De är svårslagna och jobbar stenhårt. Sedan har de Oremo på topp som springer på allt och kan göra mål från alla vinklar. Självklart har vi respekt för Gefle. Vi hade svårt mot dem förra året och det blir alltid jämna och tuffa matcher.

Preliminär startelva, AIK:
Daniel Örlund - Jimmy Tamandi, Daniel Arnefjord, Nicklas Carlsson, Markus Jonsson - Dulee Johnson, Daniel Tjernström, Khari Stephenson, Kristian Haynes - Daniel Mendes, Bernt Hulsker.

FD kommentar:

- Efter två bra matcher kom Gefle ner på jorden efter 3-2-förlust borta mot Trelleborg. Mot AIK finns dock några viktiga skillnader. Dels går matchen hemma på Strömvallen där laget brukar vara stabila. En annan aspekt är att mittfältshjärtat Mathias Woxlin och irrationelle René Makondele kommer tillbaka till laget.

- Tre raka matcher utan seger och en tiondeplats för AIK. Krisspöket lurar runt hörnet om det inte blir tre poäng här. Gästerna känns för bra för att leka med lagen i botten, men då gäller det att AIK sätter sina chanser vilket har varit akilleshälen i år. Det är alltid en gissningslek när man försöker lista ut hur tränaren Rikard Norling ska ställa upp. Men AIK:s trupp ska vara så pass bred att de ska klara av att ersätta Wilton Figueiredo och Robert Åhman-Persson.

Daniel Bogefors
FotbollDirekt.com

1648

 
Untitled Document


250x120
Redaktör: Daniel Bogefors | Maila redaktionen

FotbollDirekt.com. 08-506 224 00

 

Hosted by Datimab

Copyright © 2001 FotbollDirekt.com. All rights reserved