Förstasidan Allsvenskan Superettan Landslaget Internationellt Utlandsproffs 

AIK
Brommapojkarna
Djurgården
Elfsborg
GAIS
Gefle
Göteborg
Halmstad
Hammarby
Helsingborg
Kalmar
Malmö
Trelleborg
Örebro

 

  Förstasidan
  Allsvenskan
  Superettan
  Landslaget
  Internationellt
  Utlandsproffs 

Norling om ''Nisse'' och argentinarna inför premiären
07/02/07 14:07

När AIK tågar ut på Råsunda på tisdag gör man det med tre nyförvärv i laget. Nils-Eric Johansson, Lucas Valdemarin och Mauro Ivan Obolo är alla uttagna i truppen och kan debutera i Allsvenskan mot Trelleborgs FF.

- Vad det gäller Nils-Eric så ser det bra ut. Vi har haft honom hos oss i tre och en halv vecka. I början var det mycket fysträning för honom. Nu har vi släppt lite på det, berättar tränaren Rikard Norling för FotbollDirekt.com

Efter tio år ute i det europeiska proffslivet är det äntligen dags för Nils-Eric Johansson att spela sin första match i Allsvenskan. Bayern München, Nürnberg, Blackburn och Leicester City är klubbarna som försvararen har hunnit med att avverka. Johanssons ligaspel tog slut i maj och Norling tror att 28-åringens formkurva kommer att peka stadigt uppåt.

- Han kommer växa sig starkare, garanterar AIK-tränaren.

Nils-Eric Johansson är uttagen i truppen precis som de nya argentinarna Lucas Valdemarin och Mauro Ivan Obolo. Sydamerikanerna har fina meriter och är rejält haussade inför sin debut i Sverige. Enligt klubbens webbplats finns samtliga tre nyförvärv med i startelvan mot Trelleborgs FF.

- Det fungerar så i AIK. När man sedan går in i praktisk verklighet ska allt ha sin behörighet. De kan inte språket och lär inte frossa i vad som står. De förbereder sig som de brukar.

Hur har de sett ut på träningarna?
- Det är en kort och intensiv bekantskap. Men de har fått en god start, säger Rikard Norling.

Daniel Bogefors
FotbollDirekt.com

858

 
Untitled Document


250x120
Redaktör: Daniel Bogefors | Maila redaktionen

FotbollDirekt.com. 08-506 224 00

 

Hosted by Datimab

Copyright © 2001 FotbollDirekt.com. All rights reserved