•  
  • Logga in

    |

    Prenumeration

 

Fotboll - Allsvenskan

19/01/2011 - 15:07 - Uppdaterad 19/01/2011 - 15:14

Trots konkurrensen - Engblom: Jag ska spela


Konkurrensen är stenhård, men AIK:s unge anfallare Pontus Engblom, 19, har inga tankar på att lämna Solna-klubben. "Jag vill spela i varje match och jag satsar på att ta en plats", säger han till eurosport.se.

Försäsongen kunde ha börjat bättre för Pontus Engblom. AIK är igång med kollektiv träning sedan snart två veckor, men forwarden har inte varit med. Ljumskproblem stoppar Engblom.

- Jag har haft ett eget upplägg, kört mycket cykel och så och tränat med naprapaten. Om allt går som det ska så ska jag kunna köra för fullt igen på måndag, säger han.

EN PLATS KVAR

Engblom behöver komma ikapp. AIK har visserligen en tunnare trupp, men det är i backlinjen och på mittfältet som det har tunnats ut. Årets enda nyförvärv är anfallare. Räknar man med att Mohammed Bangura är given, vilket inte är någon direkt kvalificerad gissning, så finns det en plats att slåss om för 19-åringen.

Han konkurrerar där med Goran Ljubojevic, Antonio Flavio, Admir Catovic och nyförvärvet Tetteh Bangura. Dessutom tränar just nu Goran Slavkovski med AIK. Engblom vägrar dock misströsta.

- Jag har ytterligare ett år bakom mig. Jag är förbi det där stadiet när man bara ville vara med för att se och lära. Jag vill spela hemma på Råsunda och jag vill spela i bortamatcherna där emellan, säger han.

Konkurrensen ser hård ut?

- Vi har många duktiga spelare. Men jag spelade åtta matcher från start i fjol och i 16 totalt. I några gick det riktigt bra. Det är upp till mig själv att ta en plats.

Du är inte på väg bort?

- Nej, det är här och nu som gäller. Jag vill spela i varje match och jag satsar på att ta en plats.

Daniel Sjöberg - eurosport.se

Eurosport
Posta en kommentar

Lämna kommentar - AIK-talang ska ta en plats

 

Kommentar*

 

*Obligatoriskt fält

Kommentarer - AIK-talang ska ta en plats

Från 0 Till 0  0

Uppdatera

Fler nyheter - Fotboll - Allsvenskan

AIK-talang ska ta en plats - Fotboll - Allsvenskan

Fotboll - Allsvenskan - Trots konkurrensen - Engblom: Jag ska spela

Konkurrensen är stenhård, men AIK:s unge anfallare Pontus Engblom, 19, har inga tankar på att lämna Solna-klubben.

IFK nobbar Larsson - Fotboll - Allsvenskan

Fotboll - Allsvenskan - IFK Norrköping nobbar Peter Larsson

IFK Norrköping nobbar Peter Larsson. Priset och mittbackens skadehistorik gör att nykomlingen drar sig ur ett eventuellt köp.

BP vill bli av med Jensen - Fotboll - Allsvenskan

Fotboll - Allsvenskan - Danhard: Jensen är ingen framtidsman

Brommapojkarna vill inte ha kvar Mikkel Jensen. BP, som degraderades i höstas, vill satsa på yngre förmågor i framtiden.

Berglund vill lämna HIF - Fotboll - Allsvenskan

Fotboll - Allsvenskan - Berglund: "Det har varit ett bortkastat år"

Oscar Berglund har fått stå i skuggan bakom Pär Hansson i Helsingborg under flera år. Nu har den två meters långe målvakten fått nog.