Just nu på WEB-TV:Hammarby-IFE hela matchen och Johan Wiland

Två bra lag - då tror Haglund på kamp

Andra matchen på fyra dagar mot samma motstånd. Då tror Elfsborgs tränare att det blir en holmgång på Borås Arena när AIK kommer på besök.
- Det blir alltid tuffa matcher oss emellan och torsdagens match kommer inte att bli något undantag, säger Magnus dagen innan drabbningen.

 

Efter segern på Råsunda kommer det att vara ett revaschsuget AIK vi har på andra planhalvan. Vad förväntar du dig från AIK:s sida?

- Det kommer säkerligen bli ett AIK som försöker satsa lite mer på kontringar. Det fanns klara tendenser att deras anfallsspel har kvalitéer. Särskilt deras anfallsspel famför vår backlinje, säger Magnus Haglund.

 

Vi kommer väl själva att anfalla en hel del?

- Ja, vi kommer säkerligen att ha mer boll. Jag hoppas vi kan få samma tryck som vi hade inledningsvis i den andra halvleken. Då var vi bra och då tryckte vi tillbaks AIK på Råsunda.

 

Vad blir viktigt i vårt egna spel?

- Att vi kan ställa om vårt försvarsspel när vi tappar bollen. Sedan skall vi jobba kopiöst för att återerövra bollen vilket vi skall göra också.

Du och Peter Wettergren har allt oftare matchat vårt lag med två forwards. Kommer det att fortsätta?

- Det får vi se, men det är korrekt att vi gjort det mestadels den här säsongen. Nu börjar dessutom det spelet sitta bättre och bättre. Vårt 4-5-1-system sitter ju oerhört bra och det känns som vi har fler alternativa spelsätt nu. Framförallt i Europaspelet kan det "gamla" systemet var väldigt bra. Men det beror ju också på hur formen är hos de aktuella spelarna vilket system vi väljer.

 

Två nya spelare har kommit in i truppen. Hur verkar deras form?

- Fredrik Björck är ju i matchform redan. Han har spelat ordinarie i Helsingborg hela året. Vad vi vill är väl att ge Fredrik så rättvis chans som möjligt och det kan innebära att han behöver fler träningar med laget. Vi vill ju ge honom optimala förutsättningar.

 

Fredrik "Bella" Berglund då

- Han såg pigg ut. Han har inte spelat på en och en halv månad, han har varit tre veckor på ett uppbyggnadsläger och är inne i försäsongsträning. Men han såg pigg ut idag tycker jag.

 

Så då spelar båda från start mot AIK?

- Båda två är uttagna i truppen. Om de spelar får man veta om man kommer till Borås Arena för att se matchen, ler Magnus underfundigt.

 

Biljetter finns att köpa på arenan från klockan 17.00 matchdagen i huset på Skaraborgsvägen. Turistbyrån har öppet hela dagen.

Eller dagen före hos Ticnet på telefon 077 - 170 70 70.

Matchannons
Möbel och presentvaruhuset i Falkenberg
Bruxelles Airlines
Novotel
Säsongskortet
SJ
Drömelvan
Sportbladet
Webradion
Bording