Medlem
Besökare: 39630 | Inloggade: 363
Medlemmar: 110238


Kom ihåg mig
AVGÅ! Och andra åsikter.

AVGÅ! Och andra åsikter.

Veckans panel blev försenad då vi ville vänta in vissa skeenden på lördagen. Panelen består av Aron Varhelyi, Anton Kusurinen, Micke Widerberg och Råsundafettot.

DELA MED DIG
Dela med twitter Dela med facebook Dela med pusha Skriv ut    Hjälp?

MER LÄSNING
Diskutera
Spelschema för AIK

Offerta
Ge chefen massvis av jobb!
Svenskafans ger dig möjlighet att prova Offerta.se gratis. Fixa jobben här!Ibland händer saker som man måste ta upp, trots att det kanske inte berör AIK Fotboll som är vårt primära intresse på denna redaktion. AIK tar sig som bäste nykomling någonsin till slutspel. "Sämre än Väsby" ersätts snabbt av, "HV vinner fyra raka." Klassisk idrottsfråga; Hur känns det?

Aron Varhelyi: Klassiska idrottssvar: Pucken är rund. Det är tolv man på planen. Allt kan hända. Det är inte över förrän domaren har blåst. Ända in i kaklet.
Det känns som att man får ta vara på de tillfällen som AIK slår ur underläge.

Anton Kusurinen: Alla hatar oss, alla hatar oss är något som onekligen ekar i huvudet när jag läser sådana här saker. Samtidigt kan man inte bortse från att det är ganska logiskt att nykomlingarna blir nederlagstippade i ett slutspel där nykomlingen möter seriesegraren. Men jag tycker ändå det känns lovande. Vi har kanske elitseriens bästa målvakt och är hemmastarka, så det kan nog bli en jämn kvartsfinal. 

Micke Widerberg: Det känns helt fantastiskt, så klart. Framförallt känslan av att sätta hela hockey-Sverige på plats. En käftsmäll utan dess like. Vad ska Töpel, Janne Bengtsson, Håkan Loob och co. Säga nu?

Råsundafettot: Underbart! Det tillhör sannerligen inte vanligheterna att som Gnagare få slå ur underläge. Hockeysveriges expertmaffia är inte heller något att hänga i granen, så om de säger att HV71 tar fyra raka blir det väl SM-guld. Skönt! Tänk om AIK:s fotbollsektion hade samma kvalitet på tränarsidan som hockeyn har, och tänk om fotbollspelarna hade krigat lika mycket som hockeylirarna, då hade fotbollslaget kanske kommit över den tabellplats hockeylaget hamnade på (8). Säsongen 2011 blir första säsongen på länge som hockeyn går bättre än fotbollen.Första förlusten för året är ett faktum efter 1-3 mot Örebro. Hur har du upplevt spelet så här långt, känns det oroande att vi förlorar mot ett Allsvenskt motstånd eller känner du dig trygg?

Aron Varhelyi: Det har sett bra ut! Vi har (minst) två bra anfallare som skall få spela ihop sig. Om ingen skada uppstår så har vi en bra målvakt samt backlinje. På mittfältet har vi en köttig islänning, en landslagsmässig Tjerna och mycket talang. Förlusten mot Örebro känns absolut inte oroande. Med tanke på hur dålig försäsong ÖSK gjort så ville de väl visa för sig själva att de dög. De spelade på gränsen till (och över) det tillåtna, gnällde oavbrutet på domaren och gick in i närkamperna på ett annat sätt än AIK. Det överraskade både AIK och domarteam i andra halvlek. När Allsvenskan väl kickar igång kommer det se ut på ett helt annat sätt...

Anton Kusurinen: Försäsongen tycker jag har varit positiv hittills. Jag gillar att man har gått tillbaka till ett system som mer liknar Stahres AIK och inte Millers överlevnadsfotboll. Tetteh Bangura är ett piggt nyförvärv hittills och försvaret ser stabilt ut. Det som oroade mig mest efter Örebromatchen var att AIK hade svårt att komma runt på kanterna och ta sig igenom Örebros försvar. Jag tror att den här matchen kan bli en bra väckarklocka och på det stora hela känns det rätt tryggt. 

Micke Widerberg: Jag känner mig faktiskt relativt trygg. Resultaten på försäsongen har så här långt varit oroväckande bra, även om motståndet allt som oftast varit mediokert. Att gå rent genom försäsongen har ju inte alltid betytt att det går lika lätt i Allsvenskan för AIK, och förlusten mot ÖSK kan nog komma som en klassisk väckarklocka. Jag tycker att Alms lagbygge ser intressant ut, och jag hoppas på att inledningen av Allsvenskan blir lyckosam för AIK:s del. Blir den det tror jag att vi har ett roligt 2011 att se fram emot.

Råsundafettot: Det känns topnotch, vi har ju lirat propaganda-fotboll på försäsongen. Vasalund och Smör (Flora, från Estland) hade ju inte en chans mot den svarta maskinen. Förlusten mot Örebro skylls enkelt på domaren. Vadå att vi möter på tok för enkelt motstånd på försäsongen? Nej, det tycker jag inte, Estland är en stor fotbollsnation. Att vi fick stryk mot Örebro, som är det enda motståndet av kvalitet? Domaren sa jag ju.*
 
*Förnekelse - psykologisk åkomma som betyder att den drabbade vägrar inse verkligheten och istället formar en egenkomponerad perfekt uppfattning. Förnekelse drabbar främst fotbollssupportar som känner stark oro över bristande spelarmaterial hos favoritlaget.Bra match av DG, vad tror du, tar han en startplats?

Aron Varhelyi: För ett par år sedan såg jag ingenting i DG. Han gjorde då, i mitt tycke, helt poänglösa inhopp. Så här med facit i hand känns det skönt att jag inte har någonting att säga till om. Han har sett pigg ut. Han har levererat assist. Han är bäst på sin postition. Och ja, han tar en plats i startelvan mot DIF.

Anton Kusurinen: I nuläget känns han som ett vassare alternativ än att ha till exempel Saleh eller Lorentzon på kanten, så ja antagligen gör han det. Jag gissar på DG och Mutumba som yttrar i startelvan.

Micke Widerberg: DG är absolut med och konkurrerar, och jag tror att han kan bli en obehaglig överraskning för våra motståndare i år. Han verkar ha tagit ett par kliv under inledningen av året och är ju en av få naturliga yttermittfältare i truppen. Det känns som att Daniel har tuffat till sig lite, både mentalt och på planen. Men när (om) Özkan blir frisk ser jag i första hand att Gabbe och Mutumba tar hand om varsin kant, med DG som livsfarlig inhoppare.

Råsundafettot: Daniel Gustavsson lär förmodligen ta en plats i årets lag. Hipp hurra, äntligen en egen produkt som lyckas etablera sig i startelvan? Knappast. DG är ingen dålig spelare men verkligen ingen förmåga (eller oförmåga) som egentligen ska kunna ta en plats. Men AIK anno 2011 ser så oförskämt uselt ut på ytterpositionerna att till och med en spelare som DG kan ta en startplats.
 
Ändå känns det bra att se honom där, bara jag slipper se Flavio-två i Gnagets tröja i år. Jag talar självklart om kopian Sandro som är på provspel. En mer oteknisk och genomgående värdelös brasse har fotbollssverige inte skådat sedan AIK värvade Piracaia 1997, med undantag för förra årets ostkroksätande anfallare Clecio. Att Sandro gjort 40 assist på 50 matcher? Tjena.Aron Varhelyi: Jag själv, då jag glömde skicka in någon. (Redaktören tog sig friheten att hitta på Aron's åt honom.)

Anton Kusurinen: Veckans avgå riktar jag till Muammar Khadaffi utan närmare förklaring.

Micke Widerberg: Veckans avgå går självfallet till Sveriges alla, så kallade, hockeyexperter. “AIK kan mycket väl vara det sämsta lag som någonsin spelat i Elitserien” “De är sämre än Väsby” “Kommer vara avhängda runt jul” är bara några av alla citat som det bjudits på. Man kan ju inte annat än att hånle, eller?

Råsundafettot: Sportchef Jens Andersson och tränarteamet. Visst kan man göra felval ibland (läs Clecio), som i detta fall med Sandro och Goran Slavkovski. De har varit på provspel ett bra tag och inte visat något som kan liknas vid talang. Kanske framförallt Goran är bland det sämsta jag sett. Vad håller tränarteamet på med? Vad ser ni hos dessa stollar? Skicka hem pajaserna och gör det nu!


KETTIL HENRIKSSON
2011-03-08 08:00:00

ANNONS:


ANNONS:Fler artiklar om AIK

AVGÅ! Och andra åsikter.
AIK Veckans panel blev försenad då vi ville vänta in vissa skeenden på lördagen. Panelen består av Aron Varhelyi, Anton Kusurinen, Micke Widerberg och Råsundafettot.
2011-03-08 08:00:00

Matchrapport: AIK 1 - 3 Örebro SK
AIK För andra gången på säsongen så mötte AIK ett motstånd från Allsvenskan och denna gång ett av förra årets topplag. Det gick att kännas igen då dom visade upp samma mediokra register som övriga topplag förra året. Tyvärr så lyckades inte AIK att ta vara på sina chanser i förstahalvleken, och i andra halvlek så sänktes intensiteten i spelet avsevärt.
2011-03-06 11:24:00

Spelarbetyg AIK-Örebro SK
AIK AIK:s förlustnolla på försäsongen spräcktes idag på Skytteholm. Örebro kom tillbaka efter förlusten mot Hammarby och vann med 3-1. Efter att Tetteh Bangura bicycletat 1-0 så petade ÖSK in två bollar och fick dessutom en balja till skänks.
2011-03-05 22:35:13

Inför AIK – Örebro SK; Svåraste testet hittills
AIK Obesegrade AIK tar på lördag emot det på pappret hittills svåraste motståndet under försäsongen, då Örebro SK gästar Skytteholms IP. Upplagt för bra fotbollsunderhållning, mitt i hetaste hockeytider.
2011-03-04 19:32:00

Intervju med Alm: "Vi vill inte snacka upp förväntningarna, vi vill skapa dem genom vårt spel"
AIK Det är mycket som händer i Andreas Alms liv för närvarande, han ska göra sin första säsong som huvudtränare för AIK och har nyligen släppt en bok. Gnagarforum träffade den nye AIK-tränaren en månad innan premiären för att kolla hur ”Alms AIK” ska se ut.
2011-03-04 10:00:00

Öppet brev från Victor Capel till samtliga styrelser inom AIK
AIK Detta brev är skickat till samtliga berörda styrelser i AIK, samt till supporterföreningarna i AIK-Alliansen. AIK FF måste ändra sin hållning i 51%-frågan.
2011-03-01 19:00:00

Betyg: AIK - FC Flora
AIK AIK mötte och krossade det estniska motståndet i FC Flora i dagens match på Skytteholms IP. Slutresultatet blev 5-0 till dom Svargula och mot det dåliga motståndet så var det propagandafotboll på menyn.
2011-02-26 22:15:00

Avgå! Och andra åsikter - Arenafrågor
AIK I veckans panel ingår Råsundafettot, Kettil Henriksson, Anders Nettelbladt, Christoffer Bodin och David Olanders. Med anledning av senaste dygnens reaktioner på arenagruppens rapport och AIK's vara eller inte vara i Solna så handlar veckans frågor om hur panelen ser på vissa aspekter av arenafrågan.
2011-02-26 17:20:00

AIK fortsätter övertyga
AIK AIK fortsätter ha enkelt för de undermåliga motstånd de kontinuerligt ställts mot under försäsongen. På lördagen blev det klara 5-0 (3-0) mot estländska mästarna FC Flora.
2011-02-26 16:51:08

AIK undersöker egen arena i Sundbyberg
AIK Efter gårdagens nyhet att AIK överväger att spela på Stockholmsarenan i Globenområdet de kommande åren, istället för nya Swedbank Arena i Solna, kommer nyheten att AIK frågat Sundbyberg och flera andra kommuner om möjligheten att bygga en egen arena där.
2011-02-25 18:25:13

AIK
08:00 (idag) - Läst 71 ggr
AVGÅ! Och andra åsikter.
AIK
11:24 (2011-03-06) - Läst 4396 ggr
Matchrapport: AIK 1 - 3 Örebro SK
AIK
22:35 (2011-03-05) - Läst 5518 ggr
Spelarbetyg AIK-Örebro SK

AIK
08:00 (idag) - Läst 70 ggr
AVGÅ! Och andra åsikter.
Norrköping
08:00 (idag) - Läst 115 ggr
Exilsnokarna Stockholm har hittat hem
Ljungskile
20:21 (2011-03-07) - Läst 24833 ggr12 kommentarer
Silly Season 2010/2011: Ny målvakt klar
Ljungskile
20:21 (2011-03-07) - Läst 320 ggr
Magnus Berglöf blir det åttonde nyförvärvet
Göteborg
20:07 (2011-03-07) - Läst 1089 ggr3 kommentarer
Håkan Mild - "Jag är nöjd med truppen"
Malmö
19:50 (2011-03-07) - Läst 649 ggr5 kommentarer
Ljusning i skadeläget
SFSU
16:50 (2011-03-07) - Läst 351 ggr3 kommentarer
Financial Fair Play – En hållbar utveckling för fotbollen
Göteborg
13:30 (2011-03-07) - Läst 1287 ggr
Träningsrapport 7/3: "Drogba, Rooney och Carragher"
Malmö
13:30 (2011-03-07) - Läst 2418 ggr22 kommentarer
Jiloan Hamad: "Jag vill ge tillbaka och visa Malmö att jag är lojal"
Djurgården
10:15 (2011-03-07) - Läst 1769 ggr
Demba Traoré hos Djurgården
Allsvenskan
10:00 (2011-03-07) - Läst 1959 ggr28 kommentarer
1. SvFF:s remissvar – avveckling av medlemsdemokratin
Malmö
07:00 (2011-03-07) - Läst 1308 ggr6 kommentarer
Måndag Morgon: För få träningsmatcher?
Örgryte
00:39 (2011-03-07) - Läst 985 ggr13 kommentarer
Överklassbloggen: Nu kör vi!
Örgryte
22:58 (2011-03-06) - Läst 3064 ggr
Träningsmatcher 2011 - resultat & statistik

ANNONS: