Förstasidan Allsvenskan Superettan Landslaget Internationellt Utlandsproffs 

AIK
Brommapojkarna
Djurgården
Elfsborg
GAIS
Gefle
Göteborg
Halmstad
Hammarby
Helsingborg
Kalmar
Malmö
Trelleborg
Örebro

 

  Förstasidan
  Allsvenskan
  Superettan
  Landslaget
  Internationellt
  Utlandsproffs 

Kräftgången fortsätter för AIK - ''Gulddrömmen lever''
13/07/07 22:45

IF ELFSBORG - AIK
Efter förlusten på Råsunda var AIK pressat att vinna kvällens match för att hålla gulddrömmen vid liv. Elfsborg skulle dock återigen visa sig bli försvåra och stockholmarna fick resa hem med noll poäng.

- Gulddrömmen lever ändå vidare, säger AIK-försvararen Nils-Erik Johansson.

Efter fjolårets andraplats har AIK denna säsong fått leva med skyhöga förväntningar - dessa har de dock haft svårt att leva upp till. Då mer än halva säsongen är spelad ligger laget fyra från slutet, tolv poäng bakom serieledande Elfsborg. Sommarförvärvet Johansson vägrar dock ge upp drömmarna om guld.

- Så länge det finns tre poäng att spela för kommer vi att gå ut och kriga. Vi spelar för märket på vår tröja. Fansen kräver att vi gör det.

I kvällens match på Borås Arena visade AIK stundtals upp riktigt bra spel, men det räckte inte mot ett Elfsborg som var på spelhumör. Efter 32 minuters spel snurrade James Keene upp ett passivt AIK-försvar och chippade elegant in ledningsmålet. Fem minuter in i den andra halvleken var det Mathias Svenssons tur, då han drev förbi tre motståndare och tryckte in 2-0-målet.

- På det första målet fick han med sig bollen lite tursamt men sedan avslutar han fint. Det känns som att vi skulle kunna göra det lite bättre i försvarsspelet i det läget. Sedan det andra målet är lite likadant tycker jag.

I Johanssons besvikelse fanns det dock en viss grad av beundran över det spel som svenska mästarna visade upp.

- Det känns skittråkigt att vi förlorar i dag, men samtidigt gör Elfsborg det bra. De visar oss ett par saker i den här matchen och vi klarar helt enkelt inte av att stå emot.

IF Elfsborg - AIK 2-0 (1-0)
Målen: 1-0 (32) James Keene, 2-0 (50) Mathias Svensson.
Varningar: AIK: Arnefjord.
Domare: Peter Fröjdfeldt
Publik: 15 682

Ludvig Holmberg
FotbollDirekt.com

1610

 
250x120
Redaktör: Daniel Bogefors | Maila redaktionen

FotbollDirekt.com. 08-506 224 00

 

Hosted by Datimab

Copyright © 2001 FotbollDirekt.com. All rights reserved