Förstasidan Allsvenskan Superettan Landslaget Internationellt Utlandsproffs 

AIK
Brommapojkarna
Djurgården
Elfsborg
GAIS
Gefle
Göteborg
Halmstad
Hammarby
Helsingborg
Kalmar
Malmö
Trelleborg
Örebro

 

  Förstasidan
  Allsvenskan
  Superettan
  Landslaget
  Internationellt
  Utlandsproffs 

Agent 03 - ''Argentinarna en av våra största satsningar''
13/07/07 12:57

AIK:s riskkapitalister gjorde en av sina största affärer när argentinarna Obolo och Valdemarin hämtades till Sverige. Det avslöjar i dag Tom Strand, en av frontfigurerna i Agent 03.

- Det är en av våra större affärer, det är det helt klart, uppger Tom Strand för FotbollDirekt.com.

Första gången Strand och hans kompanjoner i Agent 03 hörde talas om Ivan Obolo och Lucas Valdemarin var två veckor innan affären blev klar. Det var med andra ord snabba ryck utan någon som helst tvekan från dag ett.

- Vi tände till direkt, absolut. Det vi fick höra gjorde att det inte fanns någon tvekan, förkunnar Strand och fortsätter:

- Risker? Det är klart att finns risker med en sådan här affär. Det gör det. För även om vi har stora AIK-hjärtan så vill vi ju ändå tjäna pengar i de affärer vi går in i.

Är ni lättade över att båda börjat så bra?

- Det var nervöst i första matchen mot Trelleborg, det kan jag säga. N U känns det bättre. Tycker det känns kul att se att de hittar varandra så bra.

Vilka krav har ni när en spelare blir aktuell?

- Mest är det åldern. Spelaren får inte vara för gammal. Vi vill känna att det finns möjligheter till en vidareförsäljning. Därför känns det bra med de spelare vi har fått. Till och med Nisse har förklarat att det här inte är någon slutstation för honom och att han vill ut i Europa igen.

Tom Strand berättar vidare om ett samarbete som utvecklats genom åren och den stora förtrolighet som finns gentemot de nya människor som i dag styr AIK Fotboll.

- Sedan den nya styrelsen tog över för 1,5 år sedan har vi till 100 procent tackat ja till allt som har presenterats för oss, berättar Strand och målar i nästa andetag en bild av hur det brukar se ut när en affär rullas i gång:

- Vi samlas hela gänget, vi är sex stycken i Agent 03, tillsammans med AIK som presenterar för oss. Vi får en genomgång, profil och affärsupplägg. Därefter ber vi om betänketid och kommer tillbaka med ett svar.

Ola Gustavsson
FotbollDirekt.com

3105

 
250x120
Redaktör: Daniel Bogefors | Maila redaktionen

FotbollDirekt.com. 08-506 224 00

 

Hosted by Datimab

Copyright © 2001 FotbollDirekt.com. All rights reserved