Nedbantad AIK-talang på väg mot genombrott: "Har skippat skitmaten"

Daniel Gustavsson pekas ut som årets genombrottsman i AIK. Talangen har gått ner sju kilo - en förklaring till den snabba utvecklingen.
- Förut köpte man en hamburgare eller en pizza, säger han.

Daniel Gustavsson är på väg att ta klivet ut ur skuggan.
Sedan ankomsten från Västerås 2008 har 21-åringen pendlat mellan AIK och farmarklubben Väsby. Men nu är han nära en startplats på högermittfältet i premiären. Gustavsson har startat de flesta av AIK:s försäsongsmatcher och gjort det bra.

- Ja, jag känner att jag är nära startelvan nu på ett annat sätt än tidigare, säger Gustavsson till Sportbladet.

– Jag har kanske trott att jag varit redo även om jag inte varit det. Men jag har utvecklats mycket under året, framförallt fysiskt. Jag är i mycket bättre form.

Den bättre formen kan härledas till en ny kosthållning. Sedan 2009 har Gustavsson gått ner sju kilo - kanske har den redan snabbe yttermittfältaren vunnit ännu några procent i fart.

– Nu äter jag vanlig husmanskost. Det är inte så konstigt egentligen, men jag har skippat skitmaten, godis och chips. Jag har insett hur viktigt det är att äta rätt.

– Det var svårt i början när jag flyttade hit. Man köpte kanske en hamburgare eller pizza istället för att laga själv. Så det är inte muskler som jag tappat, utan bara fett.

 

Bojan om AIK-hemkomst: "Inte aktuellt"

Bojan Djordjic har funnit sig tillrätta i Ungern - en återkomst till AIK dröjer. Först ska han upprepa AIK:s "2LAX9-triumf" med sin ungerska klubb.


Kennedy tar ansvaret: "Ska göra fler mål i år"

Mattias Jonson lägger över ansvaret för Dif-mål i år på Kennedy Igboananike. Och nigerianen tar glatt emot veteranens passning:
- Det har jag inga problem med, det är bara kul, säger han.

FD SPECIAL: Han är årets allsvenska nyförvärv

INFÖR ALLSVENSKAN - SJU DAGAR KVAR: Premiären rycker allt närmare - de allsvenska lagen är i princip färdigvärvade. Men vem har gjort årets värvning? En av Sveriges främsta fotbollsexperter har utsett segraren.

Läs mer: Experttrio munhuggs inför premiären

Janne vacklar i keeperval: "Vi har två bra målvakter"

En tidigare AIK-målvakt eller ett nyförvärv från Elfsborg? Med en vecka till premiären - Norrköpings manager Janne Andersson har ännu inte hittat sin förstemålvakt.

Osiako släpper Europa-dröm - satsar allt på Mjällby

Patrick Osiako har gett upp drömmen om en utlandsflytt. Nu vill mittfältsstjärnan stanna i Mjällby, trots alla proffsrykten i vintras.

Gefles jättetalang skadad - missar allsvensk inledning

Stark försäsong och högvilt för Bundesligaklubbar - då blir Gefles superlöfte Erik Törnros skadad. 17-åringen missar starten på allsvenskan:
- Trist läge att bli skadad en vecka innan premiären, suckar han.

HIF-veteranen - trots succén: "Jag tycker inte att jag ska spela"

Nionde raka utan förlust för Helsingborg - och Mattias Lindström segerorganisatör i comebacken. Ändå ser han sig inte som en startman i premiären.

Stöttar Pep efter bottennapp: ’’Låt olyckskorparna kraxa’’

Förlust mot Halmia – ett division II-lag. Det är fiaskovarning så här långt över Halmstads uppmärksammade spanska satsning.
- Olyckskorparna börjar säkert kraxa men det passar oss ganska bra, biter HBK:s ordförande i från.

Aubynns obefintliga straff - får inte spela på matchfria dagar

Jeffrey Aubynn stängs av efter utvisningen i supercupen. Men straffet gäller i en vecka - då det ändå inte spelas några matcher. Och nu är Aubynn högaktuell för allsvenska premiären.

Stjärnans galna vad - satsar bilen på Elfsborg

"Ska vi slå vad om att Elfsborg blir ett mittenlag i år?" Storvärvningen Lasse Nilsson kunde inte låta bli att hugga på en lokaltidnings provocerande bete. Anfallsstjärnan satsar emot - med sin bil.

Reservbetonat Helsingborg i genrep: "Osannolikt att det händer igen"

Storstjärnorna Gerndt och Jönsson borta - Helsingborg tvingas kasta om rejält i startelvan idag mot Landskrona. Men manager Conny Karlsson oroas inte av att genrepa med ett lag fullt av reserver.

El Kabir i comeback - nära mål direkt

Seger i genrepet för Mjällby - 2-1 mot Åtvidaberg efter en övertygande insats. Och en riktig bonus inför premiären: Mostapha El Kabir gjorde efterlängtad comeback.

TFF-seger i genrepet - drömmål av Pode

Trelleborg fick ett skönt formbesked igår - 2-1 i genrepet mot Ålborg.
Marcus Pode blev matchhjälte med två mål, varav ett höll högsta klass.

Mutavdzic MFF:s mittfältsval i premiären

Miljan Mutavdzic startar idag i MFF:s genrep mot Häcken.
Med Ivo Pekalski skadad och Jeffrey Aubynn avstängd ser serben ut som Roland Nilssons premiärval på innermittfältet.

Lastar över Dif:s anfallsproblem på Kennedy

Mattias Jonsons glädjebesked - han spelar i premiären. Men lösningen på Djurgårdens anfallsproblem ser han sig inte som.

"Bättre värdemätare än MFF går inte att få"

Häcken har tillsammans med Elfsborg och Helsingborg imponerat mest i vinter. I helgen väntar en försäsongsexamen mot mästarna.
- Bättre värdemätare än Malmö går inte att få, säger Jonas Henriksson.

GUIDEN - Nanne mörklägger inte

Ett Skånederby och ett västderby. Djurgården mot nykomlingen Norrköping och Kalmar mot Halmstad i en kopia av premiären. Om en vecka börjar allsvenskan - här är genrepen.

Läs mer: "Bättre värdemätare än MFF går inte att få"

Åkeby tror Haglund gör om Dif-klassiker

Magnus Haglund inspireras av Djurgården. Nu får han stöd av Sören Åkeby som vann två raka SM-guld.
- Jag är övertygad om att Elfsborg kan göra det vi gjorde.

Läs mer: Haglund: "Djurgården inspirerar"
Läs mer: Haglund inte rädd att få sparken

Stahre frivilligt arbetslös - mot ny klubb i sommar

Mikael Stahre är fortsatt arbetslös - men han är det frivilligt. AIK:s mästartränare från 2009 har tackat nej till flera bud men ser nu ut att ha en ny klubb på gång.

Läs mer: Stahre vill stanna utomlands
Läs mer: Sverige också intressant för Stahre