• HELSINGBORGS IDROTTSFÖRENING
  • ANNO 1907
  • 2007-07-24

Allsvenskan - Omg: 15

HIF - AIK   2 - 3

2007-07-23  Kl. 19:00

Publik:

 13581

Domare:

 Jonas Eriksson

HIF

Startelva:

 

AIKMATCHKOMMENTARER:

Det blev en rätt pigg inledning på matchen och Fredrik Svanbäck fick ett skapligt skottläge efter fyra minuter, men fick inte rätt riktning på skottet som smet utanför AIK:s mål.

AIK hade sin första chans efter åtta minuter då Wilton Figueiredo fick bollen i skapligt läge framför mål, men bollen gick över Daniel Anderssons ribba från nära håll via en hemmaback.

AIK spelade upp sig rejält och i den 13:e minuten var Daniel Tjernström mycket nära att ge bortalaget ledningen efter ett riktigt bra anfall med en rad fina passningar. AIK hade redan före det visat bra passningsspel som skapat problem för HIF:s försvar.

Fredrik Svanbäck var ytterst nära att ge HIF ledningen efter en kvarts spel sedan Razak Omotoyossi klackat fram bollen, men finländarens lyftning tog klockrent i ribban. Svanbäck kom i en väldig fart mot Daniel Örlund och blev nog lite rädd för det storväxte AIK-keepern. Mycket nära.

Minuten senare hade Razak Omotoyossi ett bra avslut efter ett mycket snyggt anfall med flera inblandade, fint spel av HIF.

Babis Stefanidis slog ett fint inlägg efter 19 minuter mot Henrik Larsson, som blev fälld av Nicklas Carlsson. Larsson gjorde själv 1-0 på en stenhård straff som Örlund var helt chanslös på. Razak Omotoyossi var också med i uppbyggnaden före målet.

Razak Omotoyossi var farligt framme igen efter 25 minuter, men fick inget slag på bollen i en snäv vinkel.

Samir Beloufa var nära att ställa till det rejält för HIF efter 26 minuter då han missade dubbelt upp och gav Kenny Pavey en gratischans, men hans avslutning räddades av Daniel Andersson till hörna som sedan blev resultatlös. Det blev onödigt farligt i en till synes ofarlig situation.

HIF fick göra sitt första byte efter 31 minuter då Oskar Rönningberg ersatte Samir Beloufa.

AIK kvitterade efter 35 minuter då genom argentinaren av Ivan Obolo, som slog in en passning från Figueiredo. Det såg väl passivt ut i hemmaförsvaret, 1-1 och helt öppet spel.

Fredrik Svanbäck fick ytterligare en skottmöjlighet efter hörna sedan Henrik Larsson, på ett strålande spelhumör, släppt bollen vidare. Men det blev ett nytt skott utanför.

Khari Stephenson hade ett lurigt långskott efter 42 minuter som dock smet knappt utanför. Det var inte alls långt borta ett ledningsmål för bortalaget.

Men 1-2 skulle komma och det var Wilton Figuiredo som fick fritt fram och bollen tog via Andreas Jakobsson och ställde Daniel Andersson, det var i slutminuten och givetvis tungt för HIF som alltså tappat en 1-0-ledning.

AIK tog över efterhand och ledningen var inte direkt oväntad, HIF måste skärpa till spelet även om det såg bra ut till att börja med.

 

HIF tog kommandot i andra halvlek mot ett AIK som uppenbart hade tankarna på att stärka defensiven och snabba omställningar.

Daniel Andersson svarade för ett mycket vaket ingripande efter en snabb AIK-kontring och det räddade nog ett ytterligare mål för bortalaget.

Razak Omotoyossi hade en skaplig chans efter 56 minuter, men Razak Omotoyossi fick inget slag på bollen i ett mycket trängt läge.

HIF gjorde sitt andra byte efter en dryg timmes spel då nye Isaac Chansa ersatte Fredrik Svanbäck. Det blev alltså debut för honom i rödblått i en tuff matchsituation med underläge 1-2.

Inte alls samma intensitet i matchen i andra halvlek och få chanser. Det blev en del långa bollar mot AIK-försvaret och det skapade inte så mycket problem för bortalaget i ledning.

Razak Omotoyossi var nära att kvittera efter hörna då det var en kvart kvar, men bollen hamnade utanför AIK-målvakten Örlunds högra stolpe. En av få heta chanser i andra halvlek så långt.

Olafur Skulason skulle ha gjort bättre efter 77 minuter då han fick en gratischans på en förlupen boll, men islänningens avslut gick över mål från nära håll. Det började bli bråttom för att åtminstone rädda en poäng.

Oskar Rönningberg blev varnad efter 81 minuter då han svarade för en tuff tackling. Det var nog tur för HIF att domaren Jonas Eriksson blåste för frispark, för en AIK:are var på väg igenom i ett kanonläge.

Lucas Valdemarin sänkte sedan HIF:s chanser genom att slå in 1-3 efter 86 minuter efter ett pass av Kenny Pavey. HIF:s försvar hängde helt enkelt inte med.

Andreas Jakobsson kunde reducera till 2-3 i slutminuten, men HIF fick ingen mer chans och det blev en tung, supertung förlust för di röe.MATCHBILDER:

/  Bildgalleri

Matchbild
  •  
  • Klicka för föregående bild
  • GALLERI
  • Klicka för nästa bild
  •