2007-07-23 22:33 Wilton: "En underbar känsla"  wiltonfigueiredo
AIK:s brasilianare Wilton Figueiredo glänste på Olympia idag och var inblandad i det mesta i spelet.

Foto: Scanpix
Det blir, som vanligt, en bussresa hem för AIK:s del ikväll men denna gång har laget med sig en viktig seger i bagaget. Viasatsport.com ringde upp målskytten Wilton Figueiredo som, trots att han har sju timmar i buss att se fram emot, gladdes åt sitt mål och AIK:s "återvändning".

- Den här matchen var hur viktig som helst. Här fick vi göra tre mål på ett starkt Helsingborg och det stärker oss väldigt mycket. Det är inte ofta man får göra så många mål på Olympia, säger Wilton.

Efter Helsingborgs straff, som Henrik Larsson satte, blev det AIK för hela slanten i den första halvleken. Bakom båda målen låg ingen mindre än lagets brasse Wilton Figueiredo, som först spelade fram Ivan Obolo som kvitterade och sedan sköt det andra målet på egen hand, via en motståndare.

- Jag fick ett jättebra skott, säger Wilton om sitt eget mål och passar på att påpeka hur viktigt det var att få igång sitt AIK i Allsvenskan igen:

- Den här matchen är en vändpunkt. Alla pratar om att vi har problem hit och dit men så åker vi till Nordirland och gör fem mål på Glentorian, sedan kommer vi hem och gör tre på Helsingborg. Åtta mål på två matcher är bra facit. Vi har inga problem och det bevisar vi nu, en gång för alla, säger 25-åringen till Viasatsport.com.

Andréa Lukic
Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa det

 

Kommentarer (0)add
Skriv kommentar

TV - SPORTCENTER

Viasat Sport, Erik Dahlbergsgatan 46, 115 57 Stockholm. Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa det