2007-07-23 08:53 HIF-back kräver vinst  ailton_almeida_-_dribbling_oskar_ronningberg
Efter två raka oavgjorda matcher tar Helsingborg emot AIK hemma på Olympia. Mittbackstalangen Oskar Rönningberg kräver då att laget ska ta tre poäng.
Foto: Scanpix
- Våra chanser mot AIK är stora. Hemma på Olympia ska vi vinna alla matcher, säger Rönningberg till Viasatsport.com.

Dubbelmötet mot IFK Göteborg skulle avgöra om Helsingborg var ett lag för den undre eller övre halvan. Frågan står dock kvar efter att båda mötena slutat oavgjort – något Oskar Rönningberg inte är nöjd med.

- Det var en besvikelse. Vi vill vinna alla matcher. Vi borde tagit tre poäng hemma, men en poäng borta är okej, säger han.

Rönningberg har fått mycket speltid på sistone efter att Fredrik Björck lämnat och truppen sargats av avstängningar och skador. Då skåningarna nu tar emot AIK är mittbacken Samir Beloufa tillbaka från avstängning och hotar Rönningbergs plats i startelvan.

- Om jag tror på spel? Det är svårt att säga. Det är bara tränarna som vet, säger mittbacken som är nöjd med vad han presterat på sistone:

- Jag tycker det har gått okej för mig. Det är inte så lätt att bara komma in och prestera på toppnivå, men det har ändå gått ganska bra.

Frågan är hur länge till han får behålla sin plats i mittförsvaret. Samtidigt som spelare är på väg tillbaka från skador och avstängningar så är nya spelare på väg in utifrån. Den tjeckiske mittbacken Josef Dvornik har tränat med laget under en tid och kan stärka konkurrensen ytterligare.

- Att det kommer in nya spelare är bara bra för det höjer konkurrensen. Konkurrens är inget jag räds eftersom jag vet att jag får spela om jag presterar. Det får mig att utvecklas.

Ludvig Holmberg
Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa det  

Allsvenska mål ser du på viasatsport.com
Kommentarer (0)add
Skriv kommentar

TV - SPORTCENTER

Viasat Sport, Erik Dahlbergsgatan 46, 115 57 Stockholm. Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa det