Dyrare bilförsäkring 1 juli Jämför alla bilmodeller kostnadsfritt hos Insplanet och kapa onödiga kostnader
Annonsera här
Ivan Obolo tackar högre makter i matchen mot Helsingborg och Christian Traoré stirrar in i händerna vid den tunga förlusten mot Gefle.

Himmel och helvete

Allsvenskans minisemester är här och först nästa vecka återupptas seriespelet på allvar.
Hittills har Stockholmsklubbarna varvat fina prestationer med djupa bottennapp och delat på poängen broderligt i flera jämna derbyn. Citys sportchef Mathias Gurestam listar de vassaste matcherna och de största besvikelserna - så här långt.

Topp 5 – när 08 spelar som bäst

1) Djurgården–Halmstad
Datum: 16/4
Resultat: 2–0
Målskyttar: Jones Kusi Asare, Mikael Dahlberg
Kommentar: Efter den pinsamma 0–1-starten mot BP följer Dif upp med propaganda-fotboll i hemmapremiären mot HBK. Hallänningarna kommer knappt över mittlinjen och 2–0 kan lika gärna ha blivit 6–0. Stor segerorganisatör blir Mattias Jonson som finns överallt.

2) Dif–Helsingborg
Datum: 21/4
Resultat: 2–1
Målskyttar: Mattias Jonson 2, Jones Kusi Asare
Kommentar: Jonsons bländande form fortsätter och den förre landslagsspelaren löper mer än samtliga medspelare tillsammans. HIF inleder suveränt och tar ledningen via Andreas Jakobsson, men sedan är det bara ett lag på banan i en av årets bästa matcher.

3) Hammarby–Kalmar FF
Datum: 18/7
Resultat: 1–0
Målskytt: Petter Andersson
Kommentar: Bajens hatmotståndare KFF hade veckan före vunnit mötet på hemmaplan utan större problem. Men på Söderstadion genomför Hammarby en taktiskt perfekt genomförd match – främst före paus – och vinner rättvist.

4) Helsingborg–AIK
Datum: 23/7
Resultat: 2–3
Målskyttar: Wilton Figueiredo, Lucas Valdemarin, Ivan Obolo
Kommentar: AIK:s bästa insats för säsongen. Offensivt spelar laget ut anfört av Khari Stephenson och samtliga forwards får näta. Matchen är rakt igenom underhållande och även om Helsingborg är godkänt så är segern klart rättvis.

5) Hammarby–Göteborg
Datum: 27/6
Resultat: 3–1
Målskyttar: Erkan Zengin, Louay Chanko, Sebastian Eguren
Kommentar: Bajens spel före paus är på gränsen till perfekt och stackars Blåvitt går till paus i 0–3-underläge efter tre fina mittfältsmål. Publiken njöt av det fina passningsspelet och Bajen visar att man i sina bästa stunder slår samtliga lag på hemmaplan.

Botten 5 – så risigt får det inte vara


1) Kalmar FF-Djurgården
Datum: 29/4
Resultat: 1–0
Kommentar: Som assisterande tränaren Paul Lindholm summerar efter matchen:
– Det borde ha blivit 5–0 så vi ska vara glada.
Djurgården kom stärkta efter två dröminsatser mot HBK och HIF men tas ner på jorden igen. Andrej Komac utvisad och Dif utbuat.

2) Malmö FF-AIK
Datum: 28/4
Resultat: 4–0
Kommentar: Alla lag kan förlora på Malmö stadion, men man gör det inte på det här sättet. AIK faller ihop totalt och segern är i underkant. Av solnaiternas spel i den fina derbysegern mot Hammarby veckan innan syntes ingenting.

3) Örebro-BP
Datum: 17/6
Resultat: 4–0
Kommentar: Före paus är Brommmapojkarna inte alls så pjåkigt, men vad spelar det för roll när de sista 45 minuterna domineras fullständigt av hemmalaget. Den här typen av genomklappning mot mediokert motstånd får inte ske om man vill klara kontraktet.

4) Gefle-Hammarby
Datum: 20/5
Resultat: 1–0
Kommentar: På ett blåsigt Strömvallen är Eguren nära i första halvlek men bollen tar i stolpen. Därefter presenteras en pinsamt dålig fotboll med långbollar och felpass och Bajen är aldrig riktigt nära att kvittera Johan Oremos ledningsmål.

5) BP-Trelleborg
Datum: 23/7
Resultat: 0–3
Kommentar: Ett tidigt baklängesmål och därefter en utvisning på mittbacken Markus Karlsson – den här kvällen förstörs tidigt för BP. Dessutom sjabblar Mattias Asper definitivt bort poängmöjligheterna vid 0–2-målet och TFF vinner klart och rättvist.

Av Mathias Gurestam
mathias.gurestam@city.se

Publicerat 26 juli 2007
Uppdaterad 26 juli 2007
Tyck till
Det finns 0 kommentarer på artikeln
För att kommentera måste man vara inloggad
man loggar in uppe till vänster på denna sida.
För att anmäla ett inlägg, klicka på Anmäl inlägg
Kan bli borta i åtta veckor Premier League och EM-kvalet i fara: "Det är det besked vi fått" Svennis och Backe tvingas leta efter en ny målvakt. Andreas Isakssons tunga skadetid Hade ett tungt 2006. Lagerbäcks möjliga spelare i startelvan Formbesked och skador. Möjliga landslagsmålvakter just nu De kan ersätta Isak. Tyck till Hur mycket betyder Isaksson för landslaget? Diskutera!
FRÅGAN Vem ska ersätta Isak i landslaget om han missar kvalet?
Rami Shaaban
Johan Wiland
John Alvbåge
Jonas Sandqvist
Någon annan
"Haglund uppviglar"
Bara 2-2 mot Kalmar - och nya skador inför matchen mot Debrecen "Klart att alla matcher sliter extra på spelarna." Här är spelarna som Elfsborg kan få klara sig utan Hela listan. Tyck till Så var matchen Elfsborg-Kalmar MINUT FÖR MINUT
FRÅGAN Kommer Elfsborg klara av att slå Debrecen på onsdag?
Ja, de har en väldigt bred trupp!
Nej, skadorna är för många!
Inget ölstopp på Söderstadion "Bättre att fansen dricker öl inne på arenan så att vi har koll på konsumtionen." "Nu är vi ett topplag igen" Hjälten Paulinho höll vad han lovade Så var Hammarby-Malmö FF MINUT FÖR MINUT
FRÅGAN Gjorde domare Peter Fröjdfeldt rätt som bröt matchen?
Ja.
Nej.