Norlings osannolika debut: AIK borta

Publicerad den 25 maj 2011 klockan 14:07 av Max Wiman

Det är väl bara en logisk följd av den totalsnurriga värld som fotbollslaget Malmö FF just nu är, den virvelstorm av frågor att hantera, när klubben står framför sin viktigaste sommar på många år.

Alltså. Om någon timme presenteras Rikard Norling officiellt som ny tränare i Malmö FF.

Söndagen den 12 juni gör han debut som MFF-tränare i allsvenskan.

På Råsunda. Mot AIK.

Klubben med de värsta/bästa fansen, stryk vad ni vill, som tog Norling till sitt hjärta och som hatade klubben för vad de gjorde honom. Filosofen Norling är så mycket AIK man kan vara för fansen.

Så då är det väl bara att låta oron hugga tag igen, den som inte hunnit lägga sig på minsta vis sedan i går.

Hur reagerar AIK-fansen när Norling sitter på motståndarbänken?

Snart är det slut på gissningarna, men vad jag förstår så leder nog Roland Nilsson laget i cupmatchen i helgen också. Det skulle nog bli för stort virrvarr att byta tränare i veckan, med tanke på det som hände i samband med derbyt. Det känns som det behövs ett avslut för Nilsson och laget.

Sen blir det faktiskt lite konstigt. För MFF-spelarna har fyra dagars semester måndag till torsdag och den är ju svår att ändra på nu. Pratade med Ulrich Vinzents som bokat resa till Frankrike.

Så kliver inte Norling in i morgon, så lär det inte bli förrän fredagen den 3 juni. Sen blir det träningsmatch mot Elfsborg 6 juni.

***

Kring det som hände i går, återkommer förstås även jag. Fokus svänger så fort, några timmar får det handla lite grand om tränarfrågan. Ska möta Norling på presskonferens kl 15.

Vill framföra en eloge till er debattlusta och den genomgående vettiga nivå, som hållits i era inlägg här på bloggen och kan bara beklaga att en del fått vänta länge på publicering. Alla kommentarer måste godkännas, på grund av att det även i vår värld finns ”huliganer” likt de som förstörde festen i går. Och tyvärr blir det så att de styr.

Eftersom jag rört mig ute på stadion och pratat med spelare och ledare, har datorn varit övergiven, men nu ska alla kommentarer finnas ute och det är förstås bara att fortsätta att debattera både katastrofen i går och tränarbytet i dag.

blog comments powered by Disqus

Max Wiman
"Krönikör och reporter på sportredaktionen på Sydsvenskan. Såg min första MFF-match 1968 som tioåring, då laget på Malmö stadion besegrade AC Milan med 2-1 i Europacupen. Har sedan dess med relativt stor regelbundenhet följt Malmö FF. Rent yrkesmässigt har jag gjort det sedan 1978 då jag började på sportredaktionen.
I bloggen hoppas jag kunna förmedla aktuella nyheter kring Malmö FF, och då inte bara A-laget, men också reflexioner hur laget och föreningen fungerar och mår ur ett kritiskt perspektiv."


Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu