Många allsvenska lag har ett relativt öppet förhållningssätt till supportrar och medier. För det mesta går det fint att besöka träningsanläggningarna även inför de större matcherna.

Men Rikard Norling, ny i Malmö FF, väljer en annan väg. För att försvåra för scouter från konkurrenterna isolerar den förre Assyriska- och AIK-basen truppen mer från omvärlden. På så vis blir det svårare att luska fram startelvor och taktiska detaljer.

Redan tre dygn före match bommas portarna. Dagen därpå följer vila för hela A-laget, och till sist - dagen före match - väntar ytterligare en stängd träning.

- Men där öppnar vi upp sista kvarten för att underlätta för er journalister att göra ert jobb. Det är fortfarande fritt fram att ställa frågor, ta bilder och intervjua spelarna, säger Norling.

Varför väljer ni att ha stängt resterande tiden?
- Jag vill kunna göra det jag behöver utan att motståndaren får reda på det. Det är bra för oss med lugn och ro.

Har du upplevt tidigare att för mycket information läckt ut kring dina lag?
- Nej, men det handlar om att jag känner att det här är ett bra arbetssätt för oss. Sedan är vi öppna för att hjälpa till så gott det går för reportrar som besöker oss.

Hur ser ni på fans, kommer de att släppas in?
- Det här gäller ju alla egentligen. Är det öppet så är det öppet. Är det stängt så är det stängt. Det är den principen vi har.

På söndag ställs MFF och Norling mot AIK på Råsunda.