EXKLUSIVT
i pappersupplagan
Prenumeration
BOSTAD
Läs om de senaste fastighetsaffärerna
NYHET
Tusentals gifter sig flera gånger om
NÖJE
Barbie firas och ifrågasätts
SÖNDAG
Missa inte Skånes bästa söndagsbilaga
PRENUMERERA?
Papper eller e-tidning? Klicka här!

Norling kommer att hyllas av Black Army

Av Jan Nicklasson 11 JUNI 15.48

Många ställer frågor inför matchen mellan AIK och Malmö FF.

Ännu en i raden av allsvenska matcher där hatfyllda remsor mot förrädare och motståndare fyller luftrummet över arenan, där det tänds bengaliska eldar och där det blir slagsmål på läktaren,
eller en lugn och städad tillställning där även en gammal trotjänare som nu bytt klubb hyllas för sin tidigare gärning och att det är så lugnt på läktare att till och med barnfamiljerna kan tänka sig att återkomma?

Ingen vet vad som kommer att hända när AIK på söndagskväll möter Malmö FF, där AIK:s förre tränare, Rikard Norling, gör sin första match som tränare. Medan Stockholmspolisen rustar för en högriskmatch så säger AIK:s supporterklubb, Black Army, att de kommer att hylla Norling för hans insatser i AIK.

- Vad vi kommer att göra är hemligstämplat. Men vi hann ju aldrig tacka honom för hans insatser i klubben innan han så snabbt försvann till Malmö, säger Black Armys ordförande, Daniel Wilhelmsson.

- Jag gillar verkligen Rikard som person och hade naturligtvis hellre sett att han kommit tillbaka till AIK efter utflykten till Assyriska. Men nu när han valde en annan klubb kan vi ju inte gå omkring och tycka illa om honom för det, tillägger Daniel Wilhelmsson, som berättar att han talat med Rikard Norling.

- Vad vi pratade om då vill jag inte berätta. Det är hemligt det också, säger Daniel Wilhelmsson.

Även Henrik Koch, säkerhetsansvarig i AIK, anslår en optimistisk ton inför matchen.

- Rikard är ju något av en hjälte bland supporterna för det som han uträttat i klubben. Därför har jag svårt att se att de skulle vilja komma åt honom på något sätt. Jag känner enbart positiva vibbar inför mötet med MFF, säger Henrik Koch.

-Det är ju ingen hemlighet att många bland fansen hade velat ha Norling tillbaka. Och vem vet, det kanske sker någon gång i framtiden, tillägger Henrik Koch.

Stockholmspolisen tar emellertid, trots de positiva tongångarna från supportrar och klubben, inga risker.

- Nej, vi betraktar den här matchen som en högriskmatch av samma kaliber som ett derby mellan AIK och Djurgården, säger Polisens talesman, Curt-Erik Hansson.

- Vi arbetar efter den högsta hotbilden och kommer att vara lika väl rustade som inför ett derby, säger Curt-Erik Hansson.

Hur stor insatsstyrkan blir är en väl förborgad hemlighet, likaså om det förkommit något hot mot Rikard Norling eller någon annan.

- Jag kan inte kommenterar sådana frågor. Men som sagt, vi betraktar den här matchen som en högriskmatch med allt vad det för med sig, säger Curt-Erik Hansson.

Utöver avtackningen av Rikard Norling förbereder Black Army också en hyllning till sig själv, supporterklubben fyller nämligen 30 år.

- Och vad vore en bättre hyllning än att AIK vann matchen. Skall vi säga med 2-1, det räcker, avslutar Daniel Wilhelmsson.


Läs Ole Törners MFF-blogg:

Ny energi med Norling?

Twitter   Facebook   Pusha   Tipsa Tipsa en vän
Kommentarer
Debattregler blog comments powered by Disqus
FLER NYHETER PÅ
Inför MFF-AIK
 

Norling kommer att hyllas av Black Army

Många ställer frågor inför matchen mellan AIK och Malmö FF.
Zlatan har för länge sedan gett svar på hur han ser på sin bakgrund. Här är hans fotavtryck på Zlatan court i Rosengård.  

Som invandraren i landslaget

"Som invandraren i Rosengård". Efter att Zlatan Ibrahimovic gjort hela tre mål under tisdagens EM-kvalmatch mot Finland spreds Sportnytt-inslaget av SVT:s reporter Dusan Umicevic på nätet.
Barnarbete
Barn i Gauhati, Indien, jobbar med att bära stenblock på huvudet.  

5-åriga slavar riskerar livet

Barn utnyttjas i livsfarliga arbeten jorden runt, visar en rapport från FN:s arbetsorgan ILO. 115 miljoner barn och unga tonåringar riskerar livet när de arbetar.
Klara Svensson från Höllviken sin debut som proffsboxare på i Hamburg ikväll.  

Klara om proffsdebuten: "Det känns spännande"

Idag lördag smäller det i Tyskland. Klara Svensson från Höllviken gör då sin debut som proffsboxare på en gala i Hamburg.– Det känns spännande, säger Klara innan avresan.
Biograf Panora öppnar nu sina dörrar för sista gången.  

Panora går i graven för att växa

Mingel och avslutande filmvisning när Biograf Panora lämnar sina lokaler på S:t Gertrudsgatan.
Tipsa via MMS
WEBB-TV Sport
Tabeller och statistik

Fotboll

Ishockey

Handboll

Andra serier »

Liveresultat
Läs våra bilagor
Kontakt: 040-6605500 - annons@skd.se
Hämtar annonser...
I samarbete med bytbil.com