Nye Malmö FF-tränaren Norling återvänder till det Råsunda där han 2008 fanns i tusentals hjärtan. När han sparkades bort av AIK-styrelsen efter fyra säsonger demonstrerade supportrarna. De glömde siffrorna och stod troget på tränarens sida.

Frågan är oundviklig:

Bubblar du av glädje eller är du spänd att vara boss för ett lag som spelar mot AIK?

Artikeln fortsätter...

–Jag förstår att temat ger extra krydda åt artiklarna. Jag kan bara svara att jag är stolt över min historia, stolt över där jag är nu som tränare för Malmö FF. Förutsättningarna är de bästa och jag går omkring med ett leende.

Vi försöker erinra Norling om vilket rabalder som följde Hammarbys guldtränare Sören Cratz i spåren när han senare dök upp på Söderstadion med sitt Helsingborg, hyllades av Bajensupportrarna och spelade med utan skrupler.

Rikard Norling undviker ämnet.

–Det handlar alltid om tajming, att visa ödmjukhet och bete sig respektfullt, betonar han.

Utifrån det vill han inte ställa AIK mot MFF.

–Börjar jag jämföra är det alltid någon som blir besviken. AIK är en storklubb och MFF är en storklubb. Jag är den jag är och tränarskapet är sig likt var du än är.

Efter AIK tog Norling ett sabbatsår.

–Jag hade nytta av det året, 2009. Jag reflekterade, samlade kraft, balanserade upp mig och utvecklades.

Sen kallade Assyriska, där han också fick ett gott förhållande till klacken. Men så tog Malmö FF en första kontakt i påsktid i år. Sen gick det snabbt. Assyriska erbjöds en bra ekonomisk ersättning och Norling kunde säga ja till de himmelsblå.

På det här stadiet recenserar han ogärna sina spelare.

–De första intrycken finns där, sen får det ta den tid det tar innan jag har en total, djupare, bild av varje individ. Hittills har jag försökt att inte göra för mycket. Det viktigaste är att tillföra energi.

Men han njuter av alla unga, spelskickliga MFF-talanger.

Ivo Pekalski och Jasmin Sudic, korsbandsskadad, är inte aktuella mot AIK.

Ett utgår vi ifrån: att AIK inte släpper ögonen från Daniel Larsson, djupledsraketen som är MFF:s poängflitigaste med två mål och fyra målpass.

Och vad grunnar MFF på?

–AIK är ett bra lag, vi måste spela på topp för att vinna, säger nye MFF-tränaren Norling med all den respekt han redan talat om.

Hur det än går, utbuad av sina gamla gulsvarta vänner blir han knappast. Oavsett hur matchen går.