Det var bjudningarnas afton på Råsunda när de två senaste årens mästarlag möttes. Black Army firade 30 år och bjöd åskådarna på en jättegnagare över norra läktaren. Men också på en vacker hyllningsramsa för förre AIK-tränaren Rikard Norling som gjorde debut som Malmö-tränare.

”Det finns bara en Rikard Norling, bara en Rikard Norling” var dock det enda som Norling kunde glädjas över i första halvlek. Seriefyran Malmö spelade tveksamt och det var nian AIK som skapade de bästa chanserna.

Och största bjudningen var tre Malmöspelares misslyckade försök att rensa bort bollen efter Nils-Eric Johanssons inlägg i 17:e minuten. Till slut hamnade bollen hos Mohamed Bangura som lätt kunde lägga in 1-0.

Artikeln fortsätter...

Johan Dahlin i Malmö-målet var chanslös och tio minuter senare tvingades han dessutom byta efter skadekänning.

In kom Dusan Melicharek och direkt i början av andra bjöd han på 2-0 när han felbedömde en utrusning och fick se Teteh Bangura elegant lyfta in 2-0 över sig.

Norling fick se sitt Malmö underprestera mot ett hårt jobbande AIK som ville mer. Och som dessutom bjöd på flera härliga brytningar i eget straffområde när Malmöspelarna väl nådde dit.

”Rikard Norling håller på Gnaget” blev Black Armys avslutande hälsning.