AIK Fotboll

2011-06-23 13:44
Från vänster: Robert Arreman, Christian Kouakou, Damon Fard, Hanna Droh och Elin Bragnum

AIK Ungdomsfotbolls pristagare 2010

I halvtidspausen i matchen mellan AIK-IFK Norrköping på Råsunda så delade AIK FF ut priser till framstående ledare, spelare och lag för säsongen 2010. Här är 2010 års stipendiater och dess nomineringar.

Årets Ungdomsledare 2010: Robert Arreman
Robert Arreman är ledare för AIK F01 och har under 2010 även verkat som assisterande tränare i AIK F96. Robert har ett stort engagemang i AIK på många plan, har drivit AIK F01 tillsammans med övriga ledare i många år nu och har gjort den till den lovande ålderskull som det är idag. Det är en stabil grupp tjejer, som med framgång tränar och spelar mot såväl spelare i egen ålder som mot ett år äldre. Robert har under 2010 varit en förebild i den vägen som ledare kan ta i AIK, med eget engagemang för AIK och passion för fotboll och ledarskap verka för föreningen och individerna i den, samt ta ansvar för sin egen utveckling i såväl praktisk erfarenhet som i genomförda utbildningar. Robert ser värdet i individens utveckling som spelare såväl som person och med sitt engagemang är han en inspiration för andra ledare och vi hoppas att han fortsätter på den inslagna vägen och visar vägen för oss alla.

Årets Bosse Sjögren-stipendiat 2010: Mathias Holm
Mathias började som tränare i AIK 2004 där han tränade P99. Under ett antal år har Mathias följt och utvecklat gruppen till bra spelare både på och utanför plan.
2010 spelade laget sin första elitturnering, SM för 11-åringar i Falkenberg, där de fick mäta sina krafter mot de bästa lagen. Där blev det Guld och följdes upp under året med idel finalplatser.10 av de spelare som började i tidiga åldrar finns nu med i AIK P99 Ungdomsakademi och det är ett väldigt gott betyg för verksamheten. Under åren i AIK har Mathias även varit tränare i andra akademilag och alltid varit engagerad för att lagen och spelarna ska få så bra träning och matchning som möjligt. Nu är Mathias akademitränare för duktiga AIK P00A och hjälper även till med de andra lagen inom akademin. Mathias är en tränare vi i AIK ska vara stolta över och ser en långsiktig satsning på honom.

Mathias Holm kunde ej närvara vid prisutdelningen

Årets ungdomspelare, flick 2010: Elin Bragnum (-94)
Elin ”Lulle” Bragnum har tillhört AIK i många år, är fostrad i AIK och personifierar AIK-spelaren, en smokinglirare i skruvdobb helt enkelt. Lulle hann under 2010 såväl debutera i Damallsvenskan redan i första omgången borta mot KIF Örebro och göra ett flertal matcher under den gångna säsongen, men tillhörde vår juniorverksamhet, med vilken hon även hann spela en avgörande roll i segern i Gothia Cup och även gjorde ett mål under den avgörande straffomgången efter en rafflande upplösning där AIK hämtade upp underläge på tillägstid. Under förra säsongen var hon också med och vann F16-SM, S:t Erikscupen, J-DM (F19), Futsal SM F-17 och tog ett brons i Svenska Spel-Serien F17 (”Flickallsvenskan”) för AIK:s räkning. Lulle är en väldigt kvick spelare både till och med boll, hon är stark i 1v1 såväl offensivt som defensivt och hon är en vinnarskalle utan dess like. Vi ser med stor spänning på Lulles framtid i AIK och att hon fortsätter att utvecklas som hon har gjort till dags dato.

Årets ungdomsspelare, pojk 2010: Christian Kouakou (-95)
Christian Kouakou har under flera år visat vilken stor potential han besitter i sitt fotbollskunnande och som kommer att leda honom till yppersta fotbollseliten. Under året har han tagit ännu ett steg och det har belönats med ett A-lags kontrakt. Med framträdanden i både pojkallsvenska truppen, juniortruppen, stadslag och landslag har han visat sin förmåga att påverka matcher och göra mål. Med sin speluppfattning, explosivitet och teknik så är han ett ständigt hot för motståndarna och en trygghet med medspelarna. Framför mål har Christian internationella och matchvinnande kvalitéer.

Christian är en väl förtjänt vinnare av årets ungdomsspelare, och en god representant för AIK, där han har tagit steget från AIK Ungdomsakademi till AIK A-lag.

Årets talang, flick 2010: Hannah Droh (-95)
Hanna Droh född 1995 började sitt fotbollsspelande i AIK:s samarbetsförening IFK Viksjö. Sakta men säkert utvecklade hon det som definierar Hanna såväl som fotbollsspelare och person, en snabb, rivig och offensivt balanserad spelare med en stor passion för fotboll. Hanna tillhör vår framgångsrika och lovande grupp damjuniorer, hon har hunnit representera landslaget i de första två matcherna de spelat och figurerar stadigt i stadslaget.
Hanna hann även under förra säsongen debutera i damallsvenskan och har roterat upp i såväl träning som tävling kontinuerligt sedan dess.
Hanna tar stora kliv hela tiden och med sin passion, arbetsvilja och nyfikenhet så är det bara en tidsfråga innan vi ser henne i de största damfotbollssammanhangen.

Årets talang , pojk 2010: Damon Fard (-95)
Damon är en AIK SPELARE. En produkt av AIK. I varje andetag är playmakern, Damon, allt det AIK står för. En blandning av finess, nobless och hårt jobb karaktäriserar hans spelstil. För honom finns inga hinder, utan allt handlar om att skapa möjligheter för att vinna. Det är en smokinglirare med skruvdobb.
Damon blir årets talang 2010 på grund av sina prestationer. Han är målinriktad och otroligt disciplinerad. Damon tar både motgång och medgång med ro och är en förebild för yngre spelare. På planen visar Damon upp ett brett tekniskt register. Han är spelaren som kommer föra Tjernkraftsandan vidare och blända med sin auktoritet.

Damon visar stort mod inför sina utmaningar i livet. I framtiden kan härföraren Damon bära AIK på sina axlar med en briljant spelstil, stor klokhet och ett föredömligt ledarskap. Lycka till Damon Fard på din väg mot AIK A!

Årets lag 2010: AIK F99:1 och AIK P99 Akademi

AIK Flickor 99:1
Man talar ibland om gyllene årgångar. På flicksidan var den senaste AIK F93:1 som är ungdomsfotbollens mest framgångsrika lag genom tiderna. Nu är det dags för nästa generation att ta över taktpinnen, och likheterna mellan dessa båda kullar är slående där truppen innehåller massor med talangfulla spelare med vinnarskallar. Den gångna säsongen förlorade laget inte en endaste match: 34 vinster, 1 oavgjord och 0 förluster med en målskillnad på 185-14.
Gruppen har utvecklats mycket de senaste åren, där laget spelar en teknisk och modern fotboll som är underhållande att titta på. AIK F99:1 har under förra året och nuvarande år visat att de kommer vara ett lag som kommer att tampas om de ädlaste valörerna i de olika turneringar kommande år och förhoppningsvis få beträda Råsundas gröna matta flera gånger. Det kommer bli väldigt intressant att följa utvecklingen i denna grupp de närmsta åren då AIK verkar ha något riktigt stort på gång.

AIK P99 Akademin
Säsongen 2010 vann laget inofficiella SM för 11-åringar i Falkenberg.
Inför säsongen som skulle bli den första som akademilag fick man behålla stora delar av de spelare som spelat i AIK ända sedan knatteskolan. Laget förstärktes också något med bra spelare som sökt sig till laget från andra föreningar. Säsongen startade dock lite trevande, det var mycket som var nytt för spelarna, ny tränare, akademi mm. Men lagom till SM i Falkenberg lossnade det och man fick ordning på spelet. Man spelade en vägvinnande, utvecklande och attraktiv fotboll! Laget tog sig sedan under året till final i stort sett allt man ställde upp i (med delade resultat).
Bland annat så mötte man FC Barcelona i en final uppe i Umeå. Matchen var  jämn och den slutade 1-1 efter full tid och fick avgöras i en förlängning.
Den här säsongen har startat med en fin fjärdeplats i en internationell turnering i Slovenien och vi ser fram emot att se dessa killar skörda fler framgångar under året.

Läs mer om tidigare vinnare här.

Publikbarometer   Blackbeat   Halvårskort
AIK Fotbolls Statistikdatabas   Prenumerera på AIK:s nyhetsbrev
 • AIK Ungdomsfotbolls pristagare 2010 2011-06-23

  I halvtidspausen i matchen mellan AIK-IFK Norrköping på Råsunda så delade AIK FF ut priser till framstående ledare, spelare och lag för säsongen 2010. Här är 2010 års stipendiater och dess nomineringar

  Anmälan Familjedagen senast 1/7 2011-06-23

  En gång om året har vi en stor Familjedag som inte genomförs i samband med en match. Familjedagen brukar hållas på AIK:s träningsanläggning Karlberg, där man kan se hur AIK:s herrlag tränar.

  AIK-Peking: Presskonferensen 2011-06-22

  Andreas Alm och Janne Andersson mötte pressen efter matchen på Råsunda. AIK Media filmade hela presskonferensen.

  Intervjuer efter segern 2011-06-22

  AIK Media intervjuade Andreas Alm, Kenny Pavey och Alexander Milošević efter 3-0-segern mot IFK Norrköping.

  Nästa allsvenska hemmamatch 11/7 2011-06-22

  AIK spelar sin nästa hemmamatch i Allsvenskan måndagen den 11 juli, kl 19:00 då Halmstads BK gästar Råsunda Fotbollstadion. Köp din biljett så snart som möjligt via Ticnets hemsida eller direkt hos ett Ticnet-ombud.

  Åtta glödheta minuter avgjorde 2011-06-22

  AIK besegrade IFK Norrköping med 3-0 inför 11 078 åskådare på Råsunda Fotbollstadion. Teteh Bangura gjorde 1-0 i den 29:e minuten och följde upp med 2-0 fem minuter senare innan Mohamed Bangura fastställde slutresultatet i den 37:e minuten.

 • Startelvan mot IFK Norrköping 2011-06-22

  AIK ställer upp med följande startelva i hemmamatchen mot IFK Norrköping på Råsunda Fotbollstadion, avspark kl 19:00: 2 Niklas Backman, 5 Robert Åhman Persson, 6 Alexander Milošević, 7 Helgi Daníelsson, 8 Daniel Tjernström (K), 9 Martin Kayongo-Mutumba, 13 Kyriakos Stamatopoulos, 14 Kenny Pavey, 16 Martin Lorentzson, 19 Teteh Bangura, 20 Mohamed Bangura.

  AIK-spelare till Elitpojkläger 2011-06-22

  Den 3-8 juli arrangerar Svenska Fotbollförbundet den 46:e upplagan av Elitpojklägret i Halmstad för Sveriges bästa 15-åriga fotbollstalanger och sju AIK-spelare finns bland de 20 spelare som kallats.

  Perfekt fotbollsväder i Solna 2011-06-22

  Klockan 9:30 på onsdagen började solen skina över Råsunda Fotbollstadion och SMHI:s prognos för resten av dagen ser perfekt ut för kvällens match med mestadels sol och 20-22 grader. Avspark kl 19:00 och biljetter köps via Ticnet eller på arenan. Välkomna att börja midsommarfirandet med AIK!

  Truppen mot IFK Norrköping 2011-06-21

  AIK:s chefstränare Andreas Alm har – tillsammans med assisterande tränarna Nebojsa Novakovic, Christer Swärd och Lee Baxter – tagit ut 18 spelare till onsdagens hemmamatch mot IFK Norrköping på Råsunda Fotbollstadion. Avspark kl 19:00.

  Intervjuer med Swärd och Maripuu 2011-06-21

  AIK Media träffade Christer Swärd och Niklas Maripuu inför matchen AIK-IFK Norrköping.

  Avspark: Inför AIK-IFK Norrköping 2011-06-21

  AIK tar på onsdag (22 juni) emot nykomlingarna IFK Norrköping på Råsunda Fotbollstadion i en intressant match. AIK förlorade senast med 0-2 mot Gais medan Norrköping tog en poäng av serieledarna Helsingborgs IF via 0-0 på Nya Parken. Peking inledde årets allsvenska mycket starkt och låg tvåa efter sex omgångar. Avspark kl 19:00, välkomna till Råsunda!

 • Upplev den magiska stämningen igen 2011-06-21

  Samtliga som vi pratat med av de som var på plats på AIK-Malmö FF förra söndagen har poängterat vilken fantastisk, magisk stämning det var under hela matchen. Hela Råsunda levde med och lyfte fram laget till tre poäng mot de regerande svenska mästarna.

  Erbjudande till årskortsinnehavare 2011-06-21

  I samband med matchen AIK-IFK Norrköping på onsdag (22 juni, kl 19:00) erbjuds alla årskortsinnehavare att före eller efter matchen köpa en svartgul träningsväska från adidas för 200:- (ord pris 399:-) i AIK Shop.

  5-kamp innan matchen 2011-06-21

  På onsdag möts AIK och IFK Norrköping på Råsunda och ni är då välkomna till södra innan matchen då vi bjuder på en 5-kamp.

  AIK P01A tog brons i Italien 2011-06-21

  AIK Ungdomsakademis P01-lag har spelat sin första internationella turnering – Trofeo Enea i Italien.

 • Kenny Pavey efter sina två assist 2011-06-22

  Kenny tillbaka på högermittfältet

  Hela presskonferensen efter vinsten 2011-06-22

  Andersson och Alm berättar om matchen

  Alm nöjd efter 3-0 vinsten 2011-06-22

  Andreas Alm ger sin syn på segern

  Alexander Milosevic fokuserar på AIK 2011-06-22

  Alexander kommenterar det intresse som finns för honom utomlands

  Christer Swärd inför AIK-IFK Norrköping 2011-06-21

  -Det handlar om tillfälligheter

 • Maripuu efter sin första match för säsongen 2011-06-21

  - Jag vill ha boll hela tiden

  Gais-AIK 2-0: Presskonferensen 2011-06-20

  Hör tränarnas åsikter efter matchen.

  Gais-AIK 2-0: Niklas Backman 2011-06-20

  Niklas Backman efter den tunga bortaförlusten.

  Möt Kwame Amponsah Karikari 2011-06-17

  Kwame om fansen, Sverige och fotbollen

  AIK-Malmö FF: Nebojsa Novakovic 2011-06-13

  Nebojsa nöjd med förändringarna i halvtid

  AIK-Malmö FF 2-0: Mohamed Bangura 2011-06-13

  Mohamed var strålande glad efter vinsten

  AIK-Malmö FF 2-0: Presskonferensen 2011-06-13

  Se presskonferensen med Norling och Alm

 • AIK-Malmö FF inför: Kenny Stamatopoulos 2011-06-11

  Kenny ersätter skadade Ivan Turina

  AIK-Malmö FF inför: Kenny Pavey 2011-06-11

  -Fotbollen behöver sådana som Rikard Norling

  Information angående söndagens arrangemang 2011-06-09

  Information för alla supportrar

  Studio AIK del 2 2011-06-09

  Studio AIK med Andreas Alm och Jens Andersson

  Studio AIK del 1 2011-06-09

  Studio AIK med Andreas Alm och Jens Andersson

 • Kommentarer från landslagsspelarna 2011-06-09

  Mohamed och Alexander berättar om vinsterna

  Upplev känslorna på plats, AIK-MFF 12 juni 2011-06-07

  Köp din biljett redan idag på ticnet.se eller utanför Råsunda på matchdagen.

  Rapport från Karlberg 2011-06-06

  Nyheter från träningsanläggningen

  "Örat" tränade med AIK 2011-06-06

  Daniel Örlund öppnar för återkomst.

  Stuart Baxter på besök 2011-06-06

  Stuart Baxter i möte med Andreas Alm.

  Fotboll ska upplevas på plats 2011-05-30

  Den 12 juni vi emot Malmö FF hemma på Råsunda. Försäkra dig om en plats till matchen.

  Kalmar FF-AIK 1-0: Sammanställning från Karlberg 2011-05-26

  BIlder och kommentarer från spelarna efter matchen

 • Kalmar FF-AIK 1-0: Nils-Eric Johansson 2011-05-26

  "Nisse" om AIK:s andra raka förlust

 

 

AIK.SE ÖVRIGA SEKTIONER