- Jag har inte sett det själv på tv än, det var rätt snyggt va? Det kändes som jag fick en bra träff så jag får nog utgå ifrån att det är mitt snyggaste i karriären, säger Robert Åhman Persson till FotbollDirekt.se.

Övertid på Råsunda och ett lågt spelande Syrianska såg ut att kriga till sig en poäng. Då fick AIK frispark i bra läge. Robert Åhman Persson stegade fram och smekte bollen över muren och upp i närmaste krysset.
Delikat exekuterat i ett helt avgörande läge, så lite tid som återstod av en match där alla räknat med tre poäng för hemmalaget. Men AIK-mittfältaren kände ingen större press.

- Jag var ju medveten om det inte var lång tid kvar att spela och att vi kanske inte skulle hinna skapa så många fler lägen. Men det var inte så mycket att fundera på, det var bara att kliva fram och slå den så bra som möjligt.

- Lite känsla finns faktiskt i den här vänstern, det var kul att få visa det.  

Har du någon förklaring till att det blivit så många mål för dig i år, du är ju inte direkt känd som någon målskytt?

- Jag vet inte, men jag hade som mål inför säsongen att göra lite fler mål - ett par-tre stycken kanske, men så här många trodde jag inte på.

- På några av målen har jag haft lite tur och bara stått på rätt ställe, men det här var ju mer skicklighet.

Syrianska spelade snålt och AIK hade svårt att skapa givna lägen trots ett stort spelövertag. Åhman Persson säger att det delvis berodde på en sämre dag på jobbet för hans eget lag.

- Vi gör ingen av våra bättre matcher i dag, men vi vinner fullständigt rättvist tycker jag. De vill inte spela i andra halvlek, håller mest på och maskar. Så det var en otroligt skön seger.

SM-guldet må ligga en bit bort för AIK, men i kampen om Europaplatser har man slagläge, med fem poäng ner till fjärdeplacerade Gais. En positiv överraskning med tanke på så tungt det gick för laget i fjol.

 - Ja, men det är inget vi snackar så mycket om i laget. Vi går in i varje match med målsättningen att vinna den, lyckas vi vinna resten så borde det räcka en bra bit.