Mohamed Bangura är klar för Celtic. I dag skrev han på för den skotska storklubben.
Ryktena den senaste veckan har alltså visat sig riktiga; AIK-favoriten är förlorad - och det bara mindre än en månad efter sin namne, Teteh som för några veckor sedan försvann till turkiska Bursaspor.

Och även om Nebojsa Novakovic och lagledningen inte kommer att ligga sömnlösa efter Bangura-affär nummer två så finns en stor anspänning inför vad som väntar.
AIK:s assisterande tränare är tudelad och med det bekymrad:

- Han kommer till en bra klubb som Celtic så det är bara att gratulera och jag hoppas att vi tjänar stora pengar, säger Novakovic till FotbollDirekt.se.

- Klart jag är oroad. Det är inte vilken spelare som helst vi förlorar. Men jag hade ändå varit mer oroad om vi inte hade haft en så bra placering som vi har i tabellen.

Nu handlar mycket om tid och lugn - lika mycket som en sportslig plan.
Novakovic ber mest av allt om tålamod för att hitta rätt efter den korta Bangura-eran och det enorma beroende Sierra Leone-duon skapat genom 22 av 36 AIK-mål den här säsongen.

- Nu ska man ha klart för sig att vi fortfarande har ett bra lag men det är klart att vi påverkas, säger Novakovic och gör en målande jämförelse med 2007 när han ledde AIK tillsammans med Rikard Norling:

- Då hade vi sålt Wilton (Figueiredo) och gjorde väl inget mål i de 4-5 sista matcherna. Då behövde vi tid på oss, och det är något vi behöver nu också från fans och alla inblandade. Jag hoppas att folk förstår och har tålamod och inser att det kan ta tid att hitta rätt med nya spelare - det är inte vilka namn som helst vi förlorat.

Nebojsa Novakovic har svårt att riktigt sätta ord på vart han står känslomässigt.
Att ha förlorat klubbens så i utan konkurrens två största namn inom loppet av några veckor - kontra 50-60 miljoner kronor mer på klubbens bankkonto? Kan det gå jämnt upp?
AIK-tränaren är splittrad inför frågan men stora pengar som plåster på såren gör det ändå lättare att smälta.

- Alltså; får vi bara bra betalt så tror jag alla AIK:are förstår att det inte går att säga nej och får vi bra betalt är alla nöjda. Och samtidigt är det ett bevis på att vi har en bra verksamhet i AIK när spelare blir intressanta för utländska klubbar.

- Men jag vet inte. Det är så svårt att känna saker. Jag är glad för hans skull och vill att han lyckas så bra som möjligt - men samtidigt hade jag  helst - om jag hade fått välja, velat behålla honom i flera år och bygga upp något riktigt stort tillsammans med Mohamed.

Ola Gustavsson