AIK Fotboll

2011-09-08 14:47

Månadens spelare i AIK Ungdomsakademi

Kriterierna
- Spelaren skall motsvara bilden av Smokinglirare med skruvdobb, och vara en självklar bild av en AIK-spelare.
- Spelaren skall visa individuell skicklighet i fråga om AIK Bedömningskriterier.
- Spelaren skall leva efter AIK-Stilen.
- Spelaren skall utstråla föredöme för andra ungdomsspelare samt visa passion för fotboll.
- Spelaren skall under den aktuella perioden (månaden) gjort betydande prestationer.

Maj 2011 - Anton Forssell, född 1997
Tilldelas maj månads ”Månadens akademispelare” för hans prestationer i Sanktan-matcherna och framför allt för den fina prestationen i Italien (en elitturnering för inbjudna lag). I Italien dominerade Anton på mittfältet och visade internationell klass på sitt spel när han fick tampas mot spelare från bland annat Torino, Sampdoria, Genoa, Brönby. AIK Ungdomsakademi P97 tog en fin 5:e plats bland 32 lag och kom före lag som Milan, Juventus, Arsenal, Napoli m fl. 

Anton följde sin storebror Viktor Forssells fotspår (Viktor spelar nu spelar i Väsby) och kom till AIK som 12-åring. Han visade direkt vilken fin tekniker han är, där motståndarna hade väldigt svårt att komma åt honom. Anton kan spela på flera positioner tack vare hans kvickhet, teknik och blick för spelet. Det gör att hans medspelare känner sig bekväma att spela bredvid honom och litar på att han tar sig förbi motståndarna och därmed gör sig redo för nästa sekvens.

Anton är också en fantastisk kille utanför plan där han har lätt att umgås med alla sina lagkamrater. Fortsätter Anton att utvecklas på samma sätt som tidigare så väntar en ljus fotbollsframtid på honom.

Juni 2011 - William Jan, född 1998
Tilldelas juni månads ”Månadens akademispelare” för hans fantastiska prestationer i SM för 13-åringar. AIK Ungdomsakademi P98 tog en historisk vinst när de såg till att AIK vann SM för 13-åringar för första gången. William har tidigare som mest spelat forward, men i SM så tog han ansvar på det centrala mittfältet och dominerade både det offensiva och defensiva spelet på ett föredömligt sätt och var därmed en stor bidragande orsak till att AIK vann.

William började i AIK som knatte och har hela tiden varit målmedveten och tränat för att bli bäst. William är tekniskt, stark och skjuter hårt.
William har egenskaper på och utanför plan som kommer att ta honom långt i karriären och förhoppningsvis hela vägen till AIK A.

Juni 2011 - Noah Sonko-Sundberg, född 1996
Tilldelas juli månads ”Månadens akademispelare” för prestationen att bli uttagen till elitpojklägret i Halmstad och där bli uttagen till landslagssamlingen. Noah är beviset för att alla kan, om man bara vill.

Noah kom till AIK:s Ungdomsakademi som forward 2010. Under januari och februari var han långt ifrån diskussionen om att representera Stockholm som forward vid ett framtida elitpojkläger.
Veckorna innan seriepremiär åker Noah till Malmö med AIK P15 och placeras något motvilligt som mittback(!). Den nye mittbacken gör överraskande starka matcher i Skåne under den helgen och tränarna talar om en oslipad diamant.
Pojkallsvenska-truppen ska åka till Holland på läger i april där en spelare sjukanmäls och Noah kallas akut till Arlanda där han för första gången får vara med i truppen. Under lägret ställs AIK mot FC Twente och Noah byts in i halvtid som mittback och är fantastisk.
Stor, stark, snabb och resolut. Pjäsen Noah är svårpasserad och fruktansvärt brytstark. Huvudspelet är en teknisk spets, liksom det långa passningsspelet. Då och då exploderar Noah och far iväg mitt i banan, svårhejdad för motståndarna när han forcerar fram med bollen.

I slutet av maj tar Stadslagsledningen in Noah som reserv på ett förberedelseläger inför Elitpojklägret. Han gör åter succé och när truppen till Elitpojk presenteras så finns Noah med. På Elitpojk forstätter framgångarna och i segermatchen mot Skåne är AIK:s hårdförde mittback mycket framstående. I slutet av juli nominerar förbundskapten, Roland Larsson, den första landslagstruppen till Bosön och Noah Sonko Sundberg kom med. En svårslagen prestation.
 

  Följ AIK Fotboll på Twitter
 • Månadens spelare i AIK Ungdomsakademi 2011-09-08

  Maj, juni och julis framstående Akademispelare

  Avspark: Inför Gideonsbergs IF-AIK 2011-09-08

  AIK tappade lite av sitt försprång i serietoppen efter att överraskande förlorat hemma på Skytteholms IP mot Kvarnsvedens IK. Gästerna vann med 3-2 och de två jagande lagen tog därmed in tre viktiga poäng på AIK. På lördag (10 september) beger sig Gnaget till Swedbank Park i Västerås för match mot Gideonsbergs IF. Avspark kl 15:00.

  Avspark: Inför AIK-IK Brage 2011-09-08

  Efter att lite snöpligt förlorat derbyt mot Vasalunds IF med 1-2 har AIK för första gången i år halkat ner under slutspelsstrecket i Juniorallsvenskan Elit Norra, men en seger i hemmamatchen mot IK Brage på lördag (10 september) tar AIK upp på rätt sida strecket igen. Avspark kl 12:00 på Skytteholms IP c-plan.

  Elva korta frågor & svar - #3 2011-09-08

  aikfotboll.se ställde några frågor till samtliga spelarna i laget. Idag är det Per Karlsson som svarar på de elva frågorna.

  Avspark: Inför Örebro SK FK-AIK 2011-09-07

  Allsvenska trean AIK har tre raka segrar i bagaget då man måndagen den 12 september beger sig till Behrn Arena och match mot niondeplacerade Örebro SK. Gnaget är mycket formstarka och har tagit 27 poäng på de senaste elva matcherna. Både AIK och ÖSK kämpar för en så framskjuten placering som möjligt och mötet på konstgräset blir mycket viktigt. Avspark kl 19:00.

  Du har väl köpt derbybiljett? 2011-09-07

  Den 19 september är det dags för årets andra Stockholmsderby mellan AIK och Djurgården. I dagsläget har 17 182 personer försäkrat sig om en bra plats på den heta matchen, har du? Köp biljett via Ticnets hemsida redan idag.

 • Elva korta frågor & svar - #5 2011-09-07

  aikfotboll.se ställde några frågor till samtliga spelarna i laget. Idag är det Robert Åhman Persson som svarar på de elva frågorna.

  Nya intervjuer av AIK Media 2011-09-06

  AIK Medias Lukas Arndt har gjort nya intervjuer med Nebojsa Novakovic och Kwame Amponsah Karikari.

  Träffa Swedbank Arena på Solnadagen 2011-09-06

  Under Solnadagen den 10 september kan du ställa dina frågor direkt till Swedbank Arena som finns på plats på Skytteholmsfältet.

  Klar seger Milošević och U21 mot Litauen 2011-09-06

  Under måndagen var det returmöte för Sveriges U21-landslag och Alexander Milošević på Guldfågeln Arena, även denna gången mot Litauen. Matchen slutade 4-0 till Sverige och laget har fått en fin start på kvalet med sex poäng och 5-0 i målskillnad.

  Elva korta frågor & svar - #3 2011-09-06

  aikfotboll.se ställde några frågor till samtliga spelarna i laget. Idag är det Per Karlsson som svarar på de elva frågorna.

  Tre AIK-spelare uttagna till EM-kval 2011-09-05

  Förbundskapten Calle Barrling har tagit ut F18/93-landslagets trupp till EM-kvalet i Slovakien 17-22 september. I truppen återfinns tre spelare från AIK:s damlag i Norrettan, Jennie Nordin, Theresé Boström och Malin Diaz.

 • Elva korta frågor & svar - #18 2011-09-05

  aikfotboll.se ställde några frågor till samtliga spelarna i laget. Idag är det Nicklas Maripuu som svarar på de elva frågorna.

  Ny förlust för AIK:s juniorer 2011-09-04

  AIK förlorande lördagens viktiga derby i Juniorallsvenskan Elit Norra mot Vasalunds IF på Skytteholms IP.

  Fortsatt serieledning trots förlust 2011-09-04

  Efter 20-1 och 12 poäng på fyra matcher föll AIK:s damlag överraskande med uddamålet hemma mot Kvarnsvedens IF i lördagens hemmamatch på Skytteholms IP.

  Elva korta frågor & svar - #6 2011-09-02

  aikfotboll.se ställde några frågor till samtliga spelarna i laget. Idag är det Alexander Milošević som svarar på de elva frågorna.

  Milošević och U21 vann över Litauen 2011-09-02

  Under torsdagskvällen spelade Alexander Milošević och U21-landslaget sin första match i EM-kvalet borta mot Litauen, en tillställning som länge såg ut att sluta oavgjort.

  Förlust igen för Kouakou och P16 2011-09-01

  Under torsdagen spelade P16-landslaget sin andra match denna vecka mot Slovakien i genrepet inför EM-kvalet.

 • Avspark: Inför AIK-Kvarnsvedens IK 2011-09-01

  AIK fullständigt krossade Umeå Södra FF på bortaplan i den senaste omgången och vann till slut med 7-0 efter bland annat tre mål av Daniella Chamoun och två av Clara Markstedt. I och med segern behåller AIK försprånget till Sunnanå SK och Sundsvalls DFF. På lördag (3 september) tar Gnaget emot Kvarnsvedens IK på Skytteholms IP. Avspark kl 15:00.

  Avspark: Inför Vasalunds IF-AIK 2011-09-01

  Med fem omgångar kvar av Juniorallsvenskan Elit Norra är AIK ett av lagen som just nu ligger på rätt sida om strecket som leder till JSM-slutspelet i oktober. AIK tog tre mycket viktiga poäng i lördags då man besegrade Gif Sundsvall med 3-2. På lördag (3 september) är det dags för derby då Vasalunds IF står för motståndet. Avspark kl 12:00 på Skytteholms IP.

  Elva korta frågor & svar - #13 2011-09-01

  aikfotboll.se ställde några frågor till samtliga spelarna i laget. Idag är det Kyriakos Stamatopoulos som svarar på de elva frågorna.

  Ny film från AIK i HD 2011-08-31

  AIK i HD har skickat en film till AIK Fotboll från matchen mot Syrianska FC. AIK Fotboll vill tacka AIK i HD för den lysande filmen!

  Nya intervjuer av AIK Media 2011-08-31

  AIK Medias Lukas Arndt har gjort nya intervjuer med Viktor Lundberg, Kevin Walker, Jens Andersson, Niklas Backman och Andreas Alm om skador, utlåningar och kontraktsförlängningarna i AIK den senaste tiden.

  Kouakou nätade mot Slovakien 2011-08-31

  Christian Kouakou är återigen aktuellt i P16-landslaget som under tisdagen spelade en av två träningsmatcher mot Slovakien.

 • AIK förlänger med tre spelare 2011-08-31

  AIK Fotboll är överens med avtalsförlängningar med Niklas Backman, Martin Lorentzson och Nicklas Maripuu. Förlängningsförhandlingarna startade för två veckor sedan och idag har samtliga spelare skrivit under.

 • Karikari och Novakovic om AIK:s anfallsspel 2011-09-06

  - Vi måste hitta rätt igen

  Matchanalytikern Novakovic om AIK:s kommande motståndare 2011-09-06

  Nebojsa har stenkoll på Örebro

  AIK-Syrianska från AIK i HD 2011-08-31

  AIK i HD har skickat en film till AIK Fotboll från matchen mot Syrianska FC. AIK Fotboll vill tacka AIK i HD för den lysande filmen!

  Lundberg om skadan och anfallssituationen 2011-08-31

  - Vi får se om det funkar

  Kevin Walker lånas ut 2011-08-31

  - Jag trivs bra i klubben

  Kontraktsförlängningar i AIK 2011-08-31

  Jens Andersson och Niklas Backman om de nya kontrakten

  Alm inför den korta ledigheten 2011-08-31

  Andreas Alm om Bangura och skadeläget

  Mohamed om känslorna efter flytten 2011-08-30

  - Jag hoppas supportrarna kan förstå varför jag flyttar

  Jens Andersson om Banguras flytt 2011-08-30

  - Det kommer bli kännbart

  Ordföranden om försäljningen 2011-08-30

  - Mohamed uttryckte stor glädje över att få gå till Celtic

  Presskonferensen om Banguras försäljning 2011-08-30

  - Näst största försäljning i AIK:s historia

 • Teteh om återkomsten till Råsunda 2011-08-29

  - Det här kommer alltid vara mitt hem

 • Swärd hyllar defensiven 2011-08-28

  - Otroligt bra arbete av innermittfältarna

  Presskonferensen efter AIK-Syrianska 2011-08-28

  Andreas Alm och Özkan Melkemichel efter matchen

  "Robban" blev stor hjälte mot Syrianska 2011-08-28

  - Grymt skönt!

  Milosevic nära att bli målskytt 2011-08-28

  - Jobbigt att den inte sitter

  Andreas Alm ger er det senaste från Karlberg 2011-08-27

  Gynnsamt läge för AIK enligt Alm

  Martin Mutumba inför AIK-Syrianska 2011-08-27

  - Det är lite extra att möta Syrianska

  Allmänt med Mohamed Bangura 2011-08-27

  Mohamed om flyttrykten, morgondagens match och Teteh Bangura

  Daniel Tjernström kvar i AIK 2011-08-24

  - Ingen som är mer AIK än Daniel Tjernström

  AIK-Trelleborg från AIK i HD 2011-08-23

  AIK i HD har skickat en film till AIK Fotboll från matchen mot Trelleborgs FF. AIK Fotboll vill tacka AIK i HD för den lysande filmen!

  Sammandrag AIK-Trelleborgs FF 2011-08-22

  Sammandrag från söndagens match på Råsunda där AIK besegrade Trelleborgs FF med 3-0.

  Nisse blev matchens lirare mot TFF 2011-08-21

  - Jag blir tom i huvudet när jag gör mål.

 • Andreas Alm efter segern 2011-08-21

  - En dag på jobbet.

 • Gabriel Özkan återigen målskytt på Råsunda 2011-08-21

  - Jag gick till norra och tackade alla för stödet

Gör aikfotboll.se till din startsida

 

 

AIK.SE ÖVRIGA SEKTIONER