På andra sidan planhalvan står i kväll ett formstarkt AIK, som fortsatt ta trepoängare även efter att succéanfallarna Mohamed och Teteh Bangura lämnat klubben.
De båda Banguras glänste däremot inte i säsongens första derby och Djurgårdsbacken Joona Toivo är lugn inför sin kommande uppgift.

– Teteh var inte så het när vi möttes sist och vi hade bra koll på Mohamed. Jag har aldrig varit oroad för jag brukar tänka att forwarden spelar mot mig, inte jag mot forwarden, säger han till FotbollDirekt.se.

Namn som Lundberg, Catovic och Karikari är inget som skrämmer honom, men han erkänner att AIK såg vassa ut mot Örebro.

– Jag kollade lite på Örebromatchen och AIK såg rätt farliga ut. Men det är skitsamma vilka jag spelar mot, förberedelsen är ändå densamma, säger han

Djurgården som slåss för sin allsvenska status nästa år, kommer med lite flyt efter att ha slagit bottenkonkurrenten Trelleborg med 4-3 hemma på stadion.

En oerhört viktig seger som gladde oroade Djurgårdssupportrar, men som också väcker frågetecken över försvaret.

– En speciell match. Vi lyckades med de bitarna som vi inte fått till de senaste matcherna offensivt, men som försvarare kan man aldrig vara nöjd med tre mål bakåt.

Vi gjorde fyra mål vilket är jättebra, men spelet var för mycket upp och ned.
Inför derbymatchen har Mattias Jonsson lämnat klartecken för spel trots att han tidigare påstods vara långtidsskadad.

En spelare som Toivio värdesätter högt och som statistiskt sätt är extremt viktig för laget.
– Hans betydelse är stor för oss. Det är en jättebra spelare som är viktig med sitt snack och fightingspirit. Mattias är en spelare som gör andra bättre, menar Toivio.

Djurgården har gått knackigt på hösten, men har bra facit mot AIK som inte lyckats besegra Dif sedan höstderbyt 2009. Toivio tror heller inte att AIK:s nuvarande formtopp betyder så mycket för matchen.

– Det spelar inte så stor roll vilken form lagen har inför derbyt. Vi behöver alla poäng och varje match är jätteviktig för oss. Vi kommer inte förlora, ”It´s up to us”, avslutar han.