Hem

Özkan sköt AIK mot Europa: "Det ser bra ut"

AIK:s Europaplats är nära - och det tack vare en skadeförföljd spelare med osäker framtid i klubben. Gabriel Özkans 2-0-mål blev avgörande mot Gais.

– Det är två matcher kvar och vi ska ge allt där. Men det ser bra ut. Det blir ännu en bra match men vi är starka på hemmaplan och ska försöka ta den också, säger Gabriel Özkan till Canal plus.

AIK öppnade i raketfart hemma mot Gais och skapade flera lägen. Kwame Karikari och Lalawele Atakora hade varsin bra möjlighet innan de bägge ordnade 1-0 i nionde minuten.

Martin Mutumba trixade loss på vänsterkanten, och lade tillbaka bollen till Nils-Eric Johansson. Denne lyfte in direkt, Karikari nickade men rakt på Jankulovski i Gais målet.
Men returen gick ut till Atakora som klippte på en vänstervolley av högsta kaliber. Jankulovski var chanslös, och Atakoras första AIK-mål ett faktum.

Gais hämtade sig något allt eftersom, men första halvlek gick till AIK såväl i spel som mål.

I andra halvlek fortsatte AIK som i början av första. Robert Åhman Persson har visat klass på frisparkar denna säsong och nu slog han till med en sällan skådad vänster. Ribban darrade ett bra tag efteråt, men 1-0 stod sig.

2-0 skulle istället komma från en inhoppare. Gabriel Özkan fick komma in tidigt för skadade Viktor Lundberg, och efter missförstånd mellan Jankulovski och Fredrik Lundgren nickades bollen rakt ut till Özkan vid straffområdesgränsen.

– Jag blir helt ren och har tid på mig att skjuta in den, säger Özkan.

En 75-procentig straff?


- Ja precis (skratt).

Özkan fick på ett både kraftfullt och välplacerad högerskott, lågt nere vid bortre stolpen och AIK-segern såg just då given ut.

Men med dryga fem minuter kvar skakade Mervan Celik liv i matchen. Wanderson kom loss och drog iväg en lurig höger vid straffområdesgränsen. Stamatopoulos  i AIK-buren kunde inte hålla bollen och Celik högg på returen - 2-1.

Domaren lade till fem minuter, men Gais kom aldrig närmare. AIK är nu väldigt nära en Europaplats. Häcken är enda lag som kan hota, och just Häcken möter AIK i nästa omgång. För Gais är det "bäst i Göteborg" som gäller, och laget möter Blåvitt i derby härnäst.

– Vi ska ut och explodera på ett förhoppningsvis fullsatt Gamla Ullevi. Det kommer förhoppningsvis bli årets roligaste match, säger Fredrik Lundgren.

Anton Zetterman

LÄS MER:

Adebayors landslagskompis till AIK

AIK värvar talang från Syrianska?

Comeback för Özkan - ingen big deal för Alm

Upplagt av: fotbolldirekt.se
Dela