Medlem
Besökare: 13500 | Inloggade: 447
Medlemmar: 110914


Kom ihåg mig
Betyg AIK - GAIS
"I know a pimp when I see one." - Dave Chappelle.

Betyg: AIK - GAIS

AIK spelade mot GAIS på Råsunda. Det var tabelltvåan i ett möte med tabellfemman. Och sett till läktarinsatsen så får vi konstatera att huvudstaborna inte brydde sig nämnvärt. Sämst idag var nämligen publiken. Endast 9,492 hittade till Råsunda. En eloge går ut till GAIS:arna på plats, utan er hade siffran visat på någonting mellan 7-8,000.

DELA MED DIG
Dela med twitter Dela med facebook Dela med pusha Skriv ut    Hjälp?

MER LÄSNING
Diskutera
Spelschema för AIK

Betygskala
1 - Dålig
2 - Godkänd
3 - Bra
4 - Mycket bra
5 - LandslagsklassKenny Stamatopoulos 3
Kenny får äntligen starta. Och det säger jag inte för att vi har längtat efter att Kenny får starta, utan mest för att han är en bra målvakt som förtjänar att stå i mål. Tyvärr är hans rival aningen vassare, men vi är väldigt nöjda med att ha Allsvenskans bästa andremålvakt. Matchen då? Ja, GAIS hade väl något skott. Och så var det målet. I ärlighetens namn så tvingades han inte göra så mycket. Målet var lite klantigt men det ska inte få skjutas där. Således inte allt ansvar på Kenny.

Martin Lorentzson 4
Heter man Martin i AIK så förväntas det show. Lorre lär sig sakta men säkert. Har utvecklats till en oerhört stabil högerback i år. Det snackas mycket om utvecklingen hos Teteh, Alex och fan och hans moster. Men Lorentzson har planat ut kurvorna i sitt spel på ett ypperligt sätt. En av få som vågar vända bort spelare när laget hamnar i dåliga perioder i matcherna. Se och lär gossar.

Alexander Miloševic 3
Jag pallar inte hitta på något genialt att säga om Alex. Förutom att han generellt sett är genial. Ska man hitta något negativt så kunde han varit mer distinkt i sin press på Wanderson innan 1-2 reduceringen. Fick kanske inte showa tillräckligt för en fyra, för att...

Niklas Backman 4
... det andra geniet stal rampljuset för dagen. Nicklas Backman var på spelhumör och kunde med lite marginaler på sin sida ha utökat antalet matcher han gjort mål i, i rad till två. Icke så. Riktigt spelglad idag. Vi uppskattar speciellt när han tog ett par steg upp i banan (c:a 20 meter) när innermittfältet hade en hopplös stund kreativt. Skapade faktiskt en hel del med det.

Nils-Eric Johansson 4
En av matchens behållningar var när Nisse kom in från avbytarbänken (där han knutit skon) och kör över en GAIS:are. Sekvensen innan så har 3-4 spelare fått närkampsspel attt se ut som distansrelationer. Icke så för Nisse. BAM! Så ska det se ut. Riktigt bra idag.

Lalawélé Atakora 4 Ut 90'
Visade med sitt första inhopp i AIK att han har potential. Idag visade han mer. Blir målskytt på en mäktig volley (Özkan-klass på avslutet) och skapar tillsammans med Gabbe det som nästan kan liknas vid kontringsspel (jag vet, gud förbjude att AIK skulle kontra). Teknisk, snabb och allmänt grym. We like. Tyvärr så har inte alla fått mitt PM: om att vi ska skrika, "OH LALA!" när han gör mål. VIlket förstås var tråkigt när det var ett mål som förtjänade det. Togo är vårt nya favoritland i Afrika. Dags att leverera Ghana.

Robert Åhman-Persson 2
Är berg och dalbana idag. Gör vissa saker på ett fantastiskt sätt, och är ibland hopplöst feltajmad. Det vi gillar med Robban är ändå att han inte gömmer sig på planen, han fortsätter att kämpa. Framstod kanske också som sämre än han var med anledning av att Helgi Daníelsson var...

Helgi Daníelsson 4
...fantastisk! Det trodde ni inte va, fuckers? Att Kettil skulle ge Helgi en fyra. När fan blir gammal så blir han religiös heter det. Eller nåt. Helgi var riktigt bra idag. Speciellt första halvlek. Han gjorde saker han normalt sett inte gör. Offensiva löpningar varvades med smarta framspelningar. I vanlig ordning så sköter Helgi sitt jobb defensivt. Hamnar dock på efterkälken när Wanderson gör förarbetet till 1-2. Är ändå inte så att världen ska rämna bara för att en innermittfältare tappar en spelare.

Martin Mutumba 3 Ut 70'
Martin sågade sig själv på twitter efter matchen. Jag håller inte riktigt med. Men visst hade en assist eller ett mål varit trevligt. Martin är annars den andra spelaren i laget som fullkomligt rinner över av kvaliten att inte gömma sig på planen. Skapar hela tiden, river och sliter. 1-0 skapas av att Martin tar sig runt och försöker nå Karikari centralt. Det ska inte glömmas. Får man inte bollen i boxen så kan det bli farligt heter det. Inte så ofta förr. Men då brukade vår andra ytter inte stå där han ska stå. Det gjorde Atakora. Case closed.

Kwame Karikari 3
Bättre och bättre dag för dag borde vara Kwames favritlåt. Förutom att den är tortyr för öronen. Men här växer det så det knakar. Noterade ni t.ex. att Karikari inte missade en enda målchans för att han halkade idag? Framsteg! Visar hur snabb han kan vara med bollen idag, och hur han kan få den med sig. Blir också sakta bättre i sitt targetspel. Det blir nog bra i framtiden. Kan behöva lite mer "Teteh" i sina avslut.

Viktor Lundberg Ut 27
Fick inte spela länge nog för att betygsättas. Vi hoppas skadan inte är för allvarlig.
 
 
Avbytare:
 
Gabriel Özkan 4 In 27'
Är äckligt bra, men är egentligen inte bra enligt sin egen standard. Låter kanske konstigt. Men när man ser Gabbe så tycker man att det är som att se en fotbollsspelare bland amatörer. Det finns så mycket som är naturligt i hur han spelar. Får ett gratisläge, och Gabbe är ju inte den som är den. Kom inte till rätta perfekt i rollen som släpande forward/offensiv mitt. Men jag tyckte det berodde mer på medspelarna än Gabbe själv. Att vi inte skulle förlänga med Gabriel Özkan vore väldigt synd. Jag förstår att Jens inte vill agera förhastat. Jag hoppas bara att Gabriel också förstår AIK, och inte känner sig illa behandlad.

Kenny Pavey 2 In 70'
Jag gillar inte Kenny som inhoppare. Lite som med Tjerna så känns det som att han är en spelare som gör sig bäst från start. Skillnaden är väl ett Kenny är mer tydlig med att sätta sitt "mark" på matchen, eller i låret på någon. Tjerna behöver starta mest för att han är Tjerna. Skulle säkert kunna få trea, men jag tycker att han inte fick visa upp sig tillräckligt för det.

Daniel Gustavsson  In 90'
Kommer in för sent för att betygsättas. Men gjorde det lilla han fick bra.

Övrigt

Norra Stå 2
Det var knappt någon på plats, men jag tänkte att det kanske är bra. Då blir det intimare för dom som verkligen sjunger. Så fan heller. Hade vi inte stänkt in 1-0 tidigt så vet jag inte om ni hade kommit undan med hedern i behåll mot de c:a 1,500 GAIS:arna.

Domarjäveln 1
Citat: "Han är en paragrafryttare som inte kan paragraferna, det måste väl vara det sämsta som finns." - Kettil Henriksson, arg på den dåliga domartrion.

Kenny Stamatopoulos Betyg: 3 (red) - Snittbetyg: 2,7
1 2 3 4 5
12 röster


Martin Lorentzson Betyg: 4 (red) - Snittbetyg: 3,3
1 2 3 4 5
12 röster


Alexander Milošević Betyg: 3 (red) - Snittbetyg: 3,2
1 2 3 4 5
15 röster


Niklas Backman Betyg: 4 (red) - Snittbetyg: 4
1 2 3 4 5
16 röster


Nils-Eric Johansson Betyg: 4 (red) - Snittbetyg: 3,8
1 2 3 4 5
13 röster


Atakora Lalawelé Betyg: 4 (red) - Snittbetyg: 3,8
1 2 3 4 5
16 röster


Robert Åhman Persson Betyg: 2 (red) - Snittbetyg: 3,8
1 2 3 4 5
16 röster


Helgi Daníelsson Betyg: 4 (red) - Snittbetyg: 3,4
1 2 3 4 5
14 röster


Martin Kayongo-Mutumba Betyg: 3 (red) - Snittbetyg: 3,1
1 2 3 4 5
13 röster


Kwame Amponsah Karikari Betyg: 3 (red) - Snittbetyg: 2,7
1 2 3 4 5
12 röster


Gabriel Özkan Betyg: 4 (red) - Snittbetyg: 3,7
1 2 3 4 5
13 röster


Kenny Pavey Betyg: 2 (red) - Snittbetyg: 2,2
1 2 3 4 5
13 röster
KETTIL HENRIKSSON
2011-10-02 00:20:16

ANNONS:
Artikelkommentarer

CROSS Du måste vara inloggad för att kunna kommenteraANNONS:

Fler artiklar om AIK

Betyg: AIK - GAIS
AIK AIK spelade mot GAIS på Råsunda. Det var tabelltvåan i ett möte med tabellfemman. Och sett till läktarinsatsen så får vi konstatera att huvudstaborna inte brydde sig nämnvärt. Sämst idag var nämligen publiken. Endast 9,492 hittade till Råsunda. En eloge går ut till GAIS:arna på plats, utan er hade siffran visat på någonting mellan 7-8,000.
2011-10-02 00:20:16

Matchrapport: AIK nära Europaspel
AIK AIK slog GAIS på ett soligt Råsunda med 2-1. Lalawele Atakora sköt sitt första mål för Gnaget och Gabriel Özkan fick avgöra tillställningen. I och med segern så är AIK i praktiken klara för Europa League nästa år.
2011-10-01 21:51:00

Inför AIK - GAIS: Sexpoängsmatch om Europa
AIK Tre omgångar återstår av Allsvenskan och med guldet redan bärgat i Helsingborg handlar allt om att nå en plats i Europa för AIK:s del. Efter Helsingborgs cupvinst mot Elfsborg är det bara andra- och tredjeplatsen som ger en plats i det Europeiska finrummet. Fyra lag kämpar om platserna, ett av de fyra lagen är AIK, ett annat är GAIS. Idag möts båda i en sexpoängsmatch om Europa.
2011-10-01 07:00:00

Uppmaning: Betala avgiften, eller bli medlem i AIK FF!
AIK AIK har många medlemmar, flest i Sverige bland idrottsföreningar. Men många har inte aktivt meddelat att dom vill vara med i AIK FF och är bara medlemmar i AIK:s huvudförening. När valet av arena skall avgöras så är det därför perfekt tid att passa på att betala avgiften om man glömt (som jag), eller meddela att man vill bli medlem i AIK FF också (gratis omdu är medlem i AIK). Eller varför inte bli medlem för första gången!
2011-09-29 18:27:34

AIK väljer Swedbank Arena
AIK Efter många turer rekommenderar nu AIK att klubben ska spela på den nya nationalarenan. Ett extra beslutsfattande medlemsmöte ska hållas i oktober.
2011-09-28 08:50:00

Veckans AIK: Gnagarforum samlar alla tider!
AIK Gnagarforum ger dig stenkoll på läget i klubben det alltid blåser om, Allmänna Idrottsklubben. I Veckans AIK får du enkelt koll på vad som händer i klubben de kommande sju dagarna.
2011-09-25 23:59:00

Spelarbetyg: Malmö FF - AIK
AIK
2011-09-25 22:45:00

Andra målet i Malmö på tio år men bara en poäng efter kvittering på övertid
AIK AIK ställer upp med en 4-4-2 uppställning där startdebuterande Atakora tar högerkanten och Mutumba tar vänsterkanten. Backlinjen intakt som många gånger förut. Catovic och Lundberg petar återigen Karikari till bänken.
2011-09-25 20:29:00

Karlberg, flyttfåglar och norrorts egen galactico
AIK Det har hänt en hel del på sistone som har med Den Svarta Massan att göra. På lördagen så hölls ett besök på Karlberg, och samtidigt haglade tidningsartiklarna som omnämnde Den Svarta Massan. Och så har vi förstås Henok Goitom att vara stolta över.
2011-09-25 12:35:00

Inför Malmö FF – AIK: Kan AIK resa sig igen?
AIK Allsvenskan rullar vidare och för AIK:s del väntar bortamatch mot Malmö FF. Ett intressant och tufft möte i jakten på Europacupplatser. Hur klarar AIK att resa sig efter den tunga derbyförlusten? På söndag får vi svaret.
2011-09-23 17:28:00

SENASTE NYHETERNA
SERIETABELLEN
1Helsingborg2718723061
2AIK2817381854
3Elfsborg2716381551
4Häcken2613762246
5GAIS28143111045
6IFK Göteborg2812610642
7Malmö251096239
8Kalmar2711511238
9Gefle279108-737
10Mjällby2810414-934
11Örebro2710314-633
12Djurgården279513-532
13Norrköping278613-1530
14Syrianska FC288416-1428
15Trelleborg277416-2025
16Halmstad273519-2914
>> Visa hela tabellen
ANNONS: