AIK-profilens kontring: ”Efter Dif? Hahaha!”

AIK:s trupp är enligt FotbollDirekt.se:s genomgång lägre värderad än Djurgårdens. AIK-profilen Nisse Johansson vänder inte andra kinden till.

1 kommentarer

När Nisse Johansson får höra om sammanställning som baseras på tyska Transfermarkt och FotbollDirekt av de allsvenska lagen så blir hans första reaktion ett gapskratt.

– Är vi efter Djurgården? Hahaha! Jaja, det verkar ju som att de andra klubbarna inte får ut max av sina spelare då, säger han till FotbollDirekt.se innan han fortsätter sin analys:

– Jag vet inte hur det där är uträknat men det man kan säga om siffrorna är väl att de andra lagen har underpresterat och vi har överpresterat.

Tycker du att ni har överpresterat?
– Vi har haft ett jättebra år och vi kommer tvåa. Om man hade sagt innan säsongen att vi skulle komma tvåa tror jag inte många hade trott det.

Högst värderade i AIK är mittbackarna Alexander Milosevic och Nicklas Backman. Det enda laget i allsvenskan som har backar som högst värderade.

– Där är ni inte alls ute och cyklar. Milosevic och Backman har varit exceptionellt bra, det är inget snack om den saken, det tror jag att hela Sverige har sett i år, säger han och fortsätter:

- Sen med tanke på deras unga ålder är det klart att deras värde blir högt och att de två lyser upp jämfört med resten på en sådan här lista tycker jag inte är så konstigt, även om de är mittbackar.

Om värdet för Mohamed och Teteh Bangura hade varit medräknat hade AIK kommit trea efter Malmö FF (+ Agon Mehmeti) och Helsingborgs IF (+ Rasmus Jönsson, Marcus Nilsson och Alexander Gerndt).

– Ja, och det vore ju konstigt att räkna bort deras betydelse för den säsongen vi hade. Men om de inte är med så är det klart att Milosevic och Backman skiner starkast.

Gemensamt för de två högst värderade lagen - Malmö och Elfsborg - är att de har många unga spelare och flera U21-landslagsmän. Rätt eller fel att de värderas högt?

– Spelare borde bli mer värda ju äldre man är. Istället så utgår man från vad en spelare eventuellt kan göra i framtiden och sannolikheten kring hur bra de kan bli istället för att se till hur bra det faktiskt är i dagsläget.

– Om du är 17 år och debuterar i U21-landslaget så vips är du värd 100 miljoner för alla tror att du kommer lira i Milan när du är 22. Trots att du egentligen inte presterat speciellt mycket. Det är lite TV-spelsvärderingar det där, där är ju alltid unga spelare jävligt dyra i förhållande till prestation.

- Skillnaden är ju att i TV-spelen blir de ju alltid bra när det gått några säsonger, så måste det ju inte vara i verkligheten.

Nils Eric-Johansson är 31 år och har stenkoll på sitt eget värde:

– Jag är ovärderlig som jag förstått det. Skämt åsido, så fort man är över 30 år sjunker man med ett par miljoner i värde. Den moderna fotbollen funkar ju så, så fort man passerat 30-strecket börjar klubben ”se om sitt hus”. Lag blir yngre och yngre, så känns det i alla fall.

– På äldre dagar blir man kanske mer en röst mellan fansen och klubben, en röst i omklädningsrummet och tar mer ansvar. Sådant är svårare att sätta en prislapp på.

Följ FotbollDirekt på Twitter
Följ FotbollDirekt på Facebook 

LÄS MER:

Rätt eller fel? "Djurgården mer värt än AIK"

Han tittar på Bagarn – och vill bli mittback

Löftet till Karlsson: "Stanna, Milosevic säljs"

Mårthen Bergman

Kommentarer

Bäst i stan

Efter DIF?

Ja.

När vann ni senast mot oss? 2009...

Nisse, fortsätt skratta när du steker dina korvar och fortsätter att bli fet istället.

Skriv ny kommentar

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <b>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Mer information om formateringsmöjligheter

Rätt eller fel? ''Djurgården mer värt än AIK''

FD-SPECIAL: Helsingborg vann SM-guld och AIK blev tvåa. Men i en värdetabell över allsvenska lagens spelartrupper så rasar toppduon - utklassade av... 

14 kommentarer

Han tittar på Bagarn - och vill bli mittback

Mjällbys målmaskin Marcus Ekenberg inspireras av Patrik Bagarn Rosengren. Nu är han beredd att skola om sig.

0 kommentarer

Löftet till Karlsson: "Stanna, Milosevic säljs"

AIK:s försvarare Per Karlsson valde att förlänga - trots petning långa perioder. Nu kan FotbollDirekt berätta om turerna bakom.

1 kommentarer

FCK-pampen gör en pudel: "Jag hade fel"

FC Köpenhamns sportchef Carsten V.Jensen erkänner nu att han haft fel kring Peter Larsson och ber nu om ursäkt för sina uttalanden.

0 kommentarer

Wilton har bestämt sig - lämnar MFF

En gång värvad för 15 miljoner - nu har han gjort sitt i Malmö FF. Wilton Figueiredo är förlorad för MFF.

0 kommentarer

Helsingborg får extra pengar till nyförvärv

Guldår på planen och guldår i plånboken. Nu ska Helsingborg satsa ytterligare och budgeten till spelarköp ökas: ”Sen får vi se om det blir ett namn eller om man sprider ut det.”

0 kommentarer

Farnerud lämnar Norge - vill inte hem

Pontus Farnerud har spelat utanför Sveriges gränser sedan hösten 1998. Trots att han spelat i Norge de senaste säsongerna är inte Sverige ett förstahandsalternativ.

0 kommentarer

Dif fortsätter spelardumpningen

Utrensning av det större slaget pågår just nu hos Djurgården. På torsdagen fick ytterligare två spelare beskedet om att de får lämna klubben.

0 kommentarer

Långnäsa till FCK-pamp? efter Larsson-utspel

Förvirringen är stor kring Peter Larsson. FCK-sportchefen Carsten V Jensen hävdar att svensken inte kan spela för en tredje klubb i år - fel enligt Fifas regelverk.

0 kommentarer

Livet efter Banguras: ''Vi måste förstärka''

AIK klarade sig från en svacka när Mohamed och Teteh Bangura flyttade. Men i längden klarar sig inte AIK från att förstärka.

4 kommentarer

''Vill du leva som en sultan? - kom hit till oss!''

Johan Elmander gör nu allt för att locka Man United-stjärnan Dimitar Berbatov till Galatasaray. Läs här om svenskens superlyxiga löfte till bulgaren.

1 kommentarer

”Larsson kan inte gå till Malmö eller Göteborg”

Peter Larsson har ryktats till Malmö FF och IFK Göteborg - något som inte kan bli aktuellt förrän kommande sommar, hävdar nu FCK:s sportchef Carsten V Jensen.

0 kommentarer