Startsida Fotboll Säsongen 2007 Läsvärt Artiklar och nyheter

"Vi hade bra tålamod hela tiden"

Markus Jonsson, som efter högerbacksspel de första 45 minuterna blev innerback under den andra halvleken berättade efter matchen att det var först dagen innan matchen som de fick besked om hur man skulle spela inledningsvis. De hade haft en teoretisk genomgång om hur spelet skulle föras.

Hur kändes det med trebackslinjen och hur tycker du det funkade?
- Jo, det kändes väl okej. När de någon gång etablerade ett spel kring vår försvarszon kändes det lite som att vi inte visste riktigt vem som skulle peta, vi blev lite avvaktande alla tre. Sen släppte det efter 15-20 minuter och de skapade ju inga riktiga chanser, det var kul att testa!

Trots att det inte gav dig något utrymme för att komma med i det offensiva spelet?
- Ja, fast de sade inte att vi inte fick gå upp i anfallen, det är nog emot Nesjos principer, men de sa att vi skulle ha koll bakåt, så det blev inte några offensiva utflykter. Annars tycker jag det är kul att kunna gå med upp, när det passar.

Sen efter halvtidsbytet blev du ren innerback.
- Ja, och där har vi grunderna i oss, så det kändes tryggt på nåt sätt.

Var det nervöst, när 1-0-målet dröjde så länge?
- Nej, jag tycker att vi skapade chanser och vi hade bra tålamod hela tiden. Det kändes som att förr eller senare skulle målet komma, och det gjorde det. Det kändes jätteskönt, det är svårt mot ett lag som bara backar hem. Vi visste ju att tar vi ledningen måste de satsa mer framåt och då kommer det chanser till fler mål.

Vad tror du om fortsättningen i UEFA-cupen?
- En match till måste vi ju vinna minst för att ta oss till gruppspelet och det kan ju bli ett riktigt bra lag, men vi har alla chanser. Det ska bli riktigt kul.

Var Metalurgs en svår motståndare?
- Ja, bättre än vad jag trott. Men vi är ett bättre lag och var det i bägge matcherna trots att vi förlorade borta. Framförallt är de bra på fasta situationer, så det blev lite nervöst varje gång de fick en frispark eller hörna.

Kan 3-5-2/3-4-3 vara tänkbart i Allsvenskan?
- Det skulle vara kul att testa, men vi bör nog köra det på några träningar först. Det skulle kunna funka, i alla fall mot vissa lag.

Markus Jonsson, liksom övriga spelare, var helt klart nöjd och kanske lite lättad över att UEFa-cupspelet går vidare. Dessutom är vi med i den allsvenska toppstriden på allvar. Det blir en spännande höst!

Text: Bappe Bjuggren Läs mer!
Foto: Magnus Neck
[070831]

 

 

Läs även

Om matchen

Avskiljare