Tipsa      Skriv ut    


2007-09-04

Haris: Vi hade inte mycket eget spel


Bajen inledde inspirerat men tappade spelet efter sitt ledningsmål. En bedrövad Haris Laitinen konstaterar att Hammarby blev för försiktiga.
- Vi backar hem och håller inte i bollen, säger han.Foto: Andreas L Eriksson

Haris, hur känns det efter en sån här förlust?
- Mycket tungt.

Men ni satte bra fart i inledningen.
- Vi sa före matchen att vi skulle vara aggressiva och pressa de högt. Det lyckas vi med i början och skapar mycket chanser. Vi har övertaget och får 1-0. Kanske blir vi lite för försiktiga efter det. Vi backar hem och håller inte i bollen, och det betyder att vi aldrig kommer upp i planen, utan de får anfalla hela tiden. I andra halvlek… Vi kommer inte upp i normal standard och jag vet inte vad det beror på.

AIK vann de flesta närkamperna. Var de helt enkelt hetare än er?
- Jag vet inte. I början kändes det ju som om vi var hetast. De blev hetare efter ett tag, och det kanske var vi som lät dem bli det.

Rickard Norling sa att de satt markering på dig och Erkan eftersom ni står för mycket av det konstruktiva spelet. Märkte du av det?
- Nja, de gick rätt högt upp med sina ytterbackar, men eftersom vi inte hade så mycket spel i den här matchen märker man inte av sånt så mycket.

Man får ju ändå ge AIK att de har en stark offensiv?
- Absolut, det är ett väldigt bra lag vi möter, det får man inte glömma. Men det känns ändå bittert. Hade vi fortsatt som i matchinledningen hade man antagligen varit gladare nu.

Som du säger blev ni försiktiga ganska snart efter ledningsmålet, backar hem och tar god tid på er vid spelavbrott. Är det inte lätt att man får en defensiv och passiv hållning då?
- Jag vet inte. Matchbilden blev ju sån för att vi inte kunde hålla i bollen och vi föll långt ner. Kanske var det en slags kedjereaktion. Framför allt kunde vi inte hålla i bollen och på så sätt flytta upp.

Efter träningen dagen efter match har ni fem dagar ledigt. Vad ska du hitta på då?
- Jag ska försöka glömma bort det här. Tror att jag kommer att stanna i Stockholm, ta det lugnt och träffa lite polare. Sen får man se fram emot UEFA-cupen, men just nu är det svårt att se ljust på framtiden.

Love Gustafsson
love.gustafsson@hammarbyfotboll.se

 Tipsa      Skriv ut    


Säsongen i siffror så här långt

Allsvenskan tar en andningspaus i nära två veckor under landslagsuppehållet, innan slutspurten brakar loss på allvar i mitten av september. Hittills har 20 omgångar spelats och sex återstår. Det är dags att kolla var Bajen och bajarna håller hus i statistikrullarna.

UEFA-motståndare inspanade

Det har varit några hektiska dagar för assisterande tränare Andreas Pettersson. Mellan mötet med Fredrikstad och måndagens derby tog han flyget till Portugal för att skaffa sig en bild av Bajens motståndare i UEFA-cupen – SC Braga.
- Det är utan tvivel ett mycket bra lag, säger han.

Mikkel: Operationen gick bra

Knäskadan som Mikkel Jensen slog upp i våras har visat sig väldigt svår att bli av med. Han har länge varit nära att bli helt återställd men inte kunnat ta det sista klivet. Samma dag som Bajen spelade derby mot AIK lade han sig på operationsbordet, och ingreppet var lyckat.
- Det ser ut att gå som vi hoppats, säger en försiktigt optimistisk Mikkel.

Tony: Vi fullföljer inte planen

Efter att ha inlett matchen i ett rasande tempo hände något med Söderbröderna. En bekymrad Tony Gustavsson kommenterar och försöker analysera vad som gick fel i derbyt.
- Det som gör mig brydd är att när vi får matchen dit vi vill, då fullföljer vi inte matchplanen, säger han.

Bajen förlorade derbyt

Hammarby började derbyt bäst och tog ledningen via Sebastián Eguren i den 19:e minten, men AIK kom tillbaka med besked. Bara tre minuter in i andra halvlek kvitterade man genom Lucas Valdemarin, och i den 60:e minuten gjorde samme Valdemarin 2-1. Det blev slutresultatet i en tung match för Bajen.

Hammarby möter SC Braga

Portugisiska SC Braga blir motståndaren i första omgången av UEFA-cupen.

Bajen vidare till UEFA-cupen!

Bajen fick 1-1 på Fredrikstad stadion och är därmed kvalificerade till UEFA-cupen. En mycket dramatisk match där Sebastián Eguren kvitterade på övertid genom att sätta en straff.

Tony: Det är magiskt

Tony Gustavsson har lett Hammarby till UEFA-cupen efter en sanslös rysare i Fredrikstad. 1-1 med kvittering på övertid och snart avgörs vilket lag som väntar i första omgången av UEFA-cupen. Men Tony har än så länge bara siktet inställt på måndagens derby mot AIK.
- Det här ger en enorm energi inför derbyt, säger han.

Henrik Appelqvist om ekonomin, arenafrågan och riskkapital

Ivern över mer information kring en ny arena och situationen i klubben är stor inför hösten. Henrik Appelqvist svarar på en del av de frågor som kommit från medlemmar och supportrar den senaste tiden.

Hammarby Fotboll deltar i världens bästa fotbollsspel

Hammarby Fotboll har valt att exklusivt finnas med i PES 2008, senaste upplagan av det hyllade fotbollsspelet Pro Evolution Soccer. Det är det mest realistiska fotbollsspelet på marknaden och det kombinerat med realismen i grafik och utseende gör att det här är så nära Hammarbys tekniska fotboll det går att komma i det virtuella världen.

Klebèr Saarenpää återvänder till Hammarby

Hammarby Fotboll och Klebèr Saarenpää är överens om ett nytt kontrakt som sträcker sig till och med 2008. Det blir en återkomst eftersom Klebèr spelade med Hammarby under 2005 och 2006

"Lolo" om livet utanför planen

De flesta artiklar om Louay Chanko har handlat om kontroversiella klubbyten eller om prestationerna på plan, så vi valde att prata om annat. I vår serie Personligt, är fokus främst på livet utanför fotbollsplanen och personen bakom fotbollsspelaren.

Hammarby Akademi igång

I går var det upprop och infomöte på Hammarby Akademi på Fredrika Bremergymnasiet i Haninge. 30 lovande spelare har tagits in, och hälften av dem återfinns i Hammarby. Eleverna har redan påbörjat sin hösttermin, men själva fotbollsdelen drar i gång om en dryg vecka.
- Det är massor av energi som står och stampar, säger Håkan Jansson, direktör för Hammarby Akademi

Visa hur du tar med dig Bajen på semester

Går du med matchtröja på Kanarieöarna? Har du hängt ut flaggan på campingplatsen? Har du med dig ölglasen ut i skärgården? Ta ett foto och visa hur du tar med dig Bajen i sommar och skicka till hammarbyfotboll.se.

Vinn lunch med A-truppen

Varje månad lottar vi ut en lunch med A-truppen på Årsta IP bland alla som blivit Världsföräldrar till UNICEF.

© Hammarby Fotboll 2007. Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering är förbjuden. Citera oss gärna men ange källan.


15 september kl 16.00 på Söderstadion

publikvärdarblanksökes
Hammarby Fotboll arbetar aktivt för att hålla en hög service och säkerhetsnivå på våra evenemang. I och med att vi blir större både nationellt och internationellt så ökar behovet av fler publikvärdar. Vi söker dig kille/tjej över 18 år som gillar Hammarby Fotboll och att arbeta med service/säkerhet.

estreckshopslashbutiker

Vill du handla Hammarbykläder och andra prylar kan du besöka Supporterbutiken på Hornsgatan 98, och i Derbybutiken på Sergelgatan 11. Det går också utmärkt att surfa in på vår E-shop.


bliblankmedlemblankiblankhammarbyblankifblankff
Visa att du har hjärtat i Hammarby Fotboll. Medlemsavgiften är endast 300 kr. Stöd Hammarby!

bajenblankiblankmobilen

Nu finns hammarbyfotboll.se i mobiltelefonen. Läs senaste nyheterna, information om matcher och skaffa senaste ringsignalen. Adressen är mobil.hammarbyfotboll.se.


För 7 år sedan
Hammarby besegrade Örebro SK med 2 - 1 på hemmaplan.

För 15 år sedan
På bortaplan spelade Hammarby oavgjort mot Degerfors IF. 1 - 1 slutade matchen.

För 20 år sedan
Hammarby förlorade mot IF Elfsborg med 3 - 2.

För 23 år sedan
Hammarby förlorade mot AIK med 3 - 0.

För 31 år sedan
Hammarby besegrade IFK Norrköping med 2 - 0 på hemmaplan.

För 34 år sedan
På bortaplan spelade Hammarby oavgjort mot GAIS. 2 - 2 slutade matchen.

För 37 år sedan
På bortaplan spelade Hammarby oavgjort mot GAIS. 2 - 2 slutade matchen.

För 43 år sedan
Vann Hammarby över Sandvikens IF med 4 - 1 på bortaplan.

För 48 år sedan
Hammarby förlorade borta mot Helsingborgs IF med 2 - 1.

För 54 år sedan
Hammarby besegrade Falu BS med 2 - 1 på hemmaplan.

För 65 år sedan
Hammarby förlorade borta mot Ludvika FFI med 3 - 2.

För 71 år sedan
Hammarby besegrade Mjölby AIF med 1 - 0 på hemmaplan.

För 76 år sedan
Hammarby förlorade borta mot IK Brage med 5 - 2.

För 82 år sedan
Vann Hammarby över Djurgårdens IF FF med 3 - 1 på bortaplan.

För 99 år sedan
föddes 'Berra' Lundell, spelade i Hammarby 1929-1941
 

Nya erbjudanden i e-shopen!

Dampiké vit Nike
Damtopp vit Nike
Halsband silver
Örhängen silver

350:-
350:-
279:-
249:-» Till e-shopen


Ladda hem bilder och ringsignaler

till din mobil.

 Hammarbys Logo
 Just idag
 S Eguren
 Tifo Matchtröja

 Bajen va namnet

15:-
15:-
15:-
15:-
15:-» Till Sektion 12


 

 

Officiella partners--------------------     

 

Arenapartners och
Klacksparkens vänner---------------
är namnet på de företag – små som stora – som på något sätt stödjer Hammarby Fotboll.

Dagens sponsorer:


Lindebergs Grant Thornton
Linnéa El
Location Finders

» Se alla våra sponsorer