Totalbevakning av svensk och internationell sport - Eurosport
Följ Eurosport på FacebookGet all the latest sports news directly on your wall 
På Eurosport Player
 FriidrottsfestTitta nu 
 Giro d'ItaliaTitta nu 
Just nu på Eurosport
 • 21:45 Fotboll
  Fotboll: EURO Countdown
 • 21:00 Tennis
  Tennis: WTA-turnering i Bryssel,...
 
 
 
Fotboll - Allsvenskan

Knäckt efter AIK:s sena segermål: "Vill bara gå och lägga mig"

AIK såg ut att kryssa igen. Men i matchens absoluta slutskede dök Viktor Lundberg upp och frälste Råsunda-publiken - när han satte 1-0 mot Gais. "Jag vill bara gå och lägga mig", grymtar "Makrillarnas" tränare Alexander Axén.

 
AIK avgjorde sent - Fotboll - AllsvenskanScanpix
 

Det såg ut som det brukar göra när AIK spelar hemma på Råsunda - ett visst spelövertag och några halvdana försök mot bortalagets bur, men överlag lite för krampaktigt anfallsspel för att få in en avgörande boll. Men när matchklockan hade passerat 90 minuter och de soldränkta hemmasupportrarna var på väg att räkna in ännu ett kryss på hemmaplan, dök en formtoppad Viktor Lundberg upp på en förlupen långboll, högg direkt i straffområdet och satte bollen i nät med en av matchens sista sparkar.

- Vi kämpar och har ett tryck som gör att vi nånstans förtjänar det målet. Nu har vi 21 poäng och är med där uppe. Det känns skönt att få avsluta med två segrar innan vi går på uppehåll, säger Lundberg till Canal Plus efter matchen.

Kvällens Råsunda-tillställning var i övrigt en tråkig och rätt så sömnig historia. Tempot var lågt och de 11 112 i publiken bjöds knappt på några målchanser värda att tala om. Ett skadeskjutet Gais kämpade väl och stod länge emot alla svartgula anfallsattacker. Men i den andra övertidsminuten tröt koncentrationen och Viktor Lundberg kunde alltså avgöra efter slarv från Gais-försvararen Erik Johansson.

- Vi går på knäna. Grabbarna kämpar jättebra, men det räcker inte. Jag vill bara gå och lägga mig, säger Gais-tränaren Alexander Axén till Canal Plus efter matchens slut.

Förlusten innebär att "Makrillarna" just nu parkerar på en av de två direktnedflyttningsplatserna. För AIK:s del ser det betydligt bättre ut - efter dagens seger ligger Stockholmslaget trea, dock fortsatt långt efter överlägsna serieledarna Elfsborg.

Filip Lindahl - eurosport.se

 
Kommentera artikeln
 
0 kommentarer
Publicera
 

You are logged in as administrator

 • Your publications will be displayed as such
 • You can delete abusive comments
 • Your abuse report will banish immediatly the user
   
 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil