Besökare: 20095 | Inloggade: 637 | Antal medlemmar: 117459
  Medlem

  Kom ihåg mig
  Malmö FF - AIK 4-0 Utklassning
  Firma Durmaz och Wilton fixade segern idag.

  Malmö FF - AIK 4-0: Utklassning

  MFF rivstartade efter uppehållet genom att slå tillbaka ett normalt starkt defensivt AIK med 4-0 på hemmaplan. Det var länge sedan man kunde njuta på detta vis efter ett uppehåll.

  DELA MED DIG
  Dela med twitter Dela med facebook Dela med pusha Skriv ut    Hjälp?

  MER LÄSNING
  Läs mer om Malmö
  Diskutera
  Spelschema för Malmö

  Allsvenskan skakar av sig dammet och blommar upp igen precis efter att svallvågorna från EM har lagt sig. MFF ställde upp med starkast möjliga lag och hade fått lite extra tändvätska inför matchen efter att Åtvidaberg slagit tillbaka Elfsborg med hela 5-1 i lördags. Åtta poängs försprång kunde alltså krympa till fem vid seger mot Gnaget.
   
  Laguppställning MFF: Dahlin - Albornoz, Jansson, Andersson, Ricardinho - Hamad, Wilton, Ivo, Durmaz - Ranégie, Larsson.
   
  Laguppställning AIK: Turina - Lorentzon, Karlsson, Backman, Johansson - Gustavsson, Quaison, Tjernström, Mutumba - Borges, Lundberg.
   
  Första halvlek
  Matchen börjar i högt tempo och AIK pressar högt upp och försöker störa MFF:s passningsspel. Vid utsparkarna markerar Mutubma och Gustavsson både Albornoz och Ricardinho vilket gör att MFF får få passningsalternativ och tvingas lyfta långt. I den 9:e minuten bryter MFF ett omställningsläge för AIK och Ranégie avancerar centralt i plan och får lite turligt fram bollen till Albornoz som kommer fint i djupled till höger men hans skott går mitt på Turina som räddar.
   
  MFF etablerar mer och mer spel på AIK:s planhalva och man har några fina kortpassningssekvenser där man sånär spelar sig fram till bra målchanser men man får inte till det i sista momentet. Minuten efter kommer Daniel Larsson nästan fri i en av många bra djupledslöpningar under halvleken men Turina hinner precis före.
   
  I den 14:e minuten bryter Albornoz fram på högerkanten, han släpper sedan in bollen till Ranégie som i sin tur släpper bollen till Wilton som enkelt placerar in bollen till höger om Turina. 1-0 till MFF efter en spelmässig bra period. Man måste även ge lite beröm till Larsson som var inblandad i målet då han skickligt hoppar över bollen innan Ranégie fick den och kunde passa tillbaka till Wilton.
   
  AIK lyfter spelet något efter målet men utan att skapa några riktiga målchanser. På fasta situationer flyttar AIK fram en hel del folk men utan utdelning så här långt. Matchen går ner lite i tempo efter en intensiv inledning.
   
  Albornoz har inlett mycket fint i offensiven och flyter fram på sin kant och bidrar med fina inlägg och skapar även ett passningsalternativ för sina lagkamrater när han fyller på. MFF spelar nu med allt större bollinnehav och AIK orkar inte upprätthålla sin press över hela plan som man gjorde inledningsvis. Detta gör även att MFF får tid på sig att utnyttja de ytor som AIK lämnar bakom mittfältet. I den 28:e minuten bryter Hamad in från högerkanten, han släpper sedan bollen fint till Durmaz, som strax utanför straffområdet  lägger över bollen till vänsterfoten och bombar in 2-0 via ribban i högra krysset, 2-0 till MFF. Ett otroligt vackert fotbollsmål.
   
  I den 33:e minuten kommer Larsson fram fint i djupled men ännu en gång utan resultat. Direkt efter tar sig Albornoz ner till kortlinjen med boll, han passar sedan inåt till Hamad som ur dålig vinkel drar ett skott i högra stolpen. På efterföljande retur landar bollen hos Larsson som skjuter ett skott till höger om Turina men han räddar.
   
  I den 38:e minuten driver Daniel Larsson upp bollen, han passar fint över på vänsterkanten till Durmaz som driver framåt och släpper ut bollen till Ranégie som skjuter men Turina räddar ännu en gång. Turina räddar dock inte bättre än att returen går rakt ut till Durmaz som fullföljt sin löpning och som dunkar upp bollen i nättaket, 3-0.
   
  Det tar inte mer än en minut innan det är dags igen. Daniel Larsson driver bollen i en diagonal löpning utanför straffområdet och tar ett skott som täcks av en back, men returen stutsar ut till Wilton som drar till ett hårt skott som reflekterar på Turina in i mål, 4-0 är ett faktum.
   
  I den 45:e minuten lyfter Wilton en lång krossboll mot Larsson på vänsterkanten som sedan bryter in mot straffområdet och lägger in ett inlägg som man är så när att trycka in, men bollen går utanför. Det hände nu extremt mycket under en kort period.
   
  Andra halvlek
  AIK byter ut Gustafsson och Mutumba i halvtid och sätter in Lalawélé Atakora samt Helgi Danielsson. Det första som jag skådar när jag sätter mig i soffan är en Pekalski som vinner boll och bryter en omställning från AIK. Ivo avancerar och lägger sedan ut bollen till höger där Hamad drar till direkt men skottet går tätt utanför Turinas vänstra stolpe.
   
  Strax därefter vinner Albornoz vinner boll högt upp och drar ett fint inlägg som Ranégie försöker styra in via en konstspark men han får inte riktigt till avslutet. Nu händer det mycket och bara en halv minut senare bryter Hamad fram centralt och lägger sedan ut bollen till vänster där Durmaz prövar en bredsida till höger om Turina men men han gör en bra enhandsräddning. Nu är det fotbollsgodis i överflöd.
   
  MFF har nu ett massivt spelövertag och AIK är helt ur fas. AIK börjar agera frustrerat och Borges satsar vårdslöst in mot Durmaz med dobbarna före men som tur är klarade sig Durmaz helskinnad.
   
  I den 53:e minuten slarvar Albornoz med bollen vilket leder till ett friläge för Lundberg som petar bollen för långt ifrån sig och Dahlin kan därmed gå ut och rädda bollen.
   
  Malmöspelarna har nu växt en decimeter och man spelar med stort självförtroende, ibland med lite för stort självförtroende för deras eget bästa. Jasmin Sudic kommer in i den 57:e minuten i stället för Daniel Andersson som får låret hårt lindat när han går av. Ranégie spelar strax efteråt fram Larsson fint i djupled men Per Karlsson gör en perfekt avvägd glidtackling.
   
  I den 59:e mintuten gör MFF sitt andra bytte och det är Simon Thern som kommer in i stället för tvåmålsskytten Wilton. MFF spelar nu en väldigt variationsrik fotboll. Man löper i djupled, man går ner och möter när passningsalternativ behövs och man ställer om blixtsnabbt när tillfälle ges. Detta påminner lite om Tyskland under EM and I like it.
   
  Sakta går matchen in i en lugnare lunk som så ofta sker när ett lag leder stort och matchen i praktiken är över. MFF sticker upp emellanåt men man löper inte lika mycket längre och offensivlustan har avtagit. MFF försöker nu spela lite mer på omställningar men AIK verkar inte ha någon större anfallslusta de heller. I den 73:e minuten får AIK:s Borges dock på ett skott som tar på en Malmöspelare och bollen går sånär in bakom Dahlin men den dimper tillslut ner ovanpå nättaket.
   
  I den 74:e minuten tar Norling ut den andra tvåmålsskytten Jimmy Durmaz och sätter in Ulrich Vinzents. Detta innebär att Hamad flyttar över till vänsterkanten och att Ulrich något överraskande går in som högerytter.
   
  I den 76:e minuten får AIK frispark i ett bra läge men bollen som lyfts in kan styras undan utan problem. I den 81:e minuten anfaller AIK via Borges som från högerkanten får in ett inlägg men Lundberg drar skottet högt över. AIK tar nu över spelet allt mer men MFF uppträder oroväckande lojt och har nästan lagt gått in i gångtempo. Uppenbarligen vill man nu bara att matchen ska ta slut. Under de sista tio minuterna spelar man i stort sett bara av matchen.
   
  Sammanfattning
  För att sammanfatta kan man äntligen säga att MFF har fått utdelning i förhållande till antalet chanser man har skapat. I tidigare matcher har man inte fått detta men idag var det proppen ur. Hela laget var bra ikväll men jag tycker att Albornoz har flutit fram fantastiskt fint på sin kant och framstår alltmer som den ordinarie högerbacken, med all rätt.
   
  Vidare måste man nämna en matchvinnare som Jimmy Durmaz, hans dödliga vänsterfot kommer vara saknad på stadion när han nu lämnar. Wilton har även han stått för en fin insats där han blandat två mål med fina framspelningar. Alla förtjänar en stor portion beröm och man får inte glömma Daniel Larsson som gjorde stor nytta med sina löpningar. En Daniel Larsson med Jimmy Durmaz teknik och bolltouch hade gjort 15 mål per säsong. Trots den stora segern får man inte ”sväva iväg" alltför långt för man måste även inse att AIK gör en riktigt svag insats där man helt misslyckades med sin taktik. Detta var en drömstart efter uppehållet och serien känns levande igen.

  2 KOMMENTARER      368 VISNINGAR
  FREDRIK LINDHOLM
  2012-07-02 22:15:00

  ANNONS:
  Artikelkommentarer
  Här kan du läsa våra regler för artikelkommentarer.

  2sick:
  Pierre; Den stämmer väl mer eller mindre?
  Tumme upp 2012-07-02 22:41:30

  Pierre:
  Inte för att vara sån, men beskrivningen av första målet stämmer väl inte riktigt?
  Tumme upp 2012-07-02 22:27:53  ANNONS:

  Fler artiklar om Malmö

  Malmö FF - AIK 4-0: Utklassning
  Malmö MFF rivstartade efter uppehållet genom att slå tillbaka ett normalt starkt defensivt AIK med 4-0 på hemmaplan. Det var länge sedan man kunde njuta på detta vis efter ett uppehåll.
  2012-07-02 22:15:00

  5 snabba efter MFF-AIK
  Malmö Trendbrott, rubrikernas man och andra rubriker är delar av innehållet i kvällens 5 snabba
  2012-07-02 21:35:56

  Måndag morgon: Nu börjar sommaren
  Malmö Är Malmö FF redo att lägga i en högre växel och jaga ifatt Elfsborg med omedelbar verkan?
  2012-07-02 08:45:00

  Inför MFF - AIK: Målsnål hemmaseger att vänta?
  Malmö I morgon väntar ett klassikermöte: Malmö FF mot AIK. De senaste åren har det varit målsnåla tillställningar. De senaste 25 åren har de slutat slutat med minst 1 poäng till det himmelsblå hemmalaget. Efter Elfsborgs förlust igår kan jakten börja.
  2012-07-01 12:10:00

  Sommarintervjun: "Ingemar Erlandsson är kung och IFK Göteborg är skit"
  Malmö I den sjätte och avslutande delen av Sommarintervjun berättar Peter Åhlander om både jobbiga och roliga resor som supporter, sitt arbete som SLO och lärdomen som hans storebror gav honom som liten.
  2012-06-30 08:30:00

  Vi tycker om MFF: Speluppehåll brukar vara rena döden för MFF
  Malmö Veckans panel bestående av Christopher "Kåffe" Overton, Per Kindgren samt nykomlingen Dennis Svensson tycker till i aktuella frågor kring MFF. Den här veckan är det lagets dystra hörnstatistik, anmälningsplikt för huliganer samt matchen mot AIK som är på tapeten.
  2012-06-29 12:00:00

  Sommarintervjun: ”Kenneth hade bra koll på sina grejer”
  Malmö PRAO. I sämsta fall fjorton dagars oavlönat slit; i bästa fall ett välkommet och lite lagom slappt avbrott från klassrumsslentrianen. För 15-årige Johan Harrysson blev de två veckorna oändligt mycket bättre än så. Han praade hos Malmö FF.
  2012-06-28 09:00:00

  SommarSilly med MFF: Durmaz förlorad
  Malmö Övergångsfönstret har knappt stängts förrän det börjar bli dags för nästa. Himmelriket följer alla (nåja) rykten som börjar poppa upp.
  2012-06-27 21:25:00

  Sex och Jävligt offside: Johan Dahlin och tyskarna
  Malmö Johan Dahlins kontraktsförlängning gläder Listan såpass att han intar förstaplatsen. Ricardinho uppmärksammas också, liksom bland annat tyska fans.
  2012-06-27 12:00:00

  Bildspecial: Malmö FF - Kalmar FF
  Malmö En träningsmatch, men samtidigt en generalrepetition inför omstarten av Allsvenskan. En mängd hörnor och bra spel i perioder får räknas till det positiva. Se Kommando Kellermans fräcka kupp och betydligt mer i denna bildspecial.
  2012-06-26 12:48:00

  Senaste nytt om Svensk Fotboll

  ANNONS:

  DAGENS TV-MATCHER

  Eurosport 2 17:00, Eurosport 2 visar U19-EM Grekland - Spanien
  Eurosport 17:45, Eurosport visar U19-EM Frankrike-Serbien
  Canal+Sport 1 / Sport HD 19:00, Canal+Sport 1 / Sport HD visar Allsvenskan Djurgårdens IF-IFK Göteborg