Totalbevakning av svensk och internationell sport - Eurosport
Följ Eurosport på FacebookGet all the latest sports news directly on your wall 
På Eurosport Player
 Olympiska SpelenTitta nu 
 US OpenTitta nu 
Just nu på Eurosport
 •  16:00 Handboll
  Handboll: Sommar-OS i London, St...
 • 16:29 Sport
  Sport: WATTS
 
 
 
Fotboll - Allsvenskan

AIK överlägset på Råsunda - Karikari målskytt igen

AIK3 - 0Örebro SK

Kwame Karikari fortsätter att göra mål efter sin comeback i AIK. I 3-0 segern mot tabelljumbon Örebro gjorde han det första förlösande målet.

 
AIK körde över Örebro - Fotboll - AllsvenskanScanpix
 

Det var ett offensivt AIK som Andreas Alm ställde på benen mot Örebro på Råsunda. En av de som fick starta var Kwame Karikari och anfallaren tackade för förtroendet.

Karikari, som var utlånad till Degerfors under våren, visade god form och efter en nick i stolpen och ett stort AIK-övertag gjorde han ledningsmålet i den 42:a minuten.

Han rann igenom i djupled och när Örebro-målvakten Sandkvist kom ut från sitt straffområde så gick Karikari runt för att sedan rulla in 1-0.

Tidigt i den andra halvleken gjorde Martin Mutumba 2-0 till AIK genom ett välplacerat skott och Örebro var sedan aldrig nära att vända på det resultatet. AIK hade däremot många chanser för 3-0 - många av de efter förarbete av Karikari och Martin Mutumba.

- Det är helt okej men vi missar lite för många chanser. Nu när man spelat i Europa så är Allsvenskan lite för enkelt, säger en skrattande Martin Mutumba till Canal plus efter matchen.

Både Daniel Gustavsson och Martin Mutumba missade lägen när Karikari spelat fram dem i straffområdet. De två mest spektakulära missarna stod Nicklas Backman för när han med nästan öppet mål först träffade en liggande målvakt och sedan ribban.

I den fjärde övertidsminuten kom till slut 3-0 då Daniel Gustavsson petade in sin egen ribbretur. Tre poäng betyder att AIK fortsatt hänger med i toppen av Allsvenskan. Tabelljumbon Örebro fortsätter att slåss för överlevnad.

Oskar Bernövall - eurosport.se

 
Kommentera artikeln
 
0 kommentarer
Publicera
 

You are logged in as administrator

 • Your publications will be displayed as such
 • You can delete abusive comments
 • Your abuse report will banish immediatly the user
   
 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil