Totalbevakning av svensk och internationell sport - Eurosport
Följ Eurosport på FacebookGet all the latest sports news directly on your wall 
På Eurosport Player
 AIK - CSKA Moskva LIVE på EurosportTitta nu 
 Vuelta a EspanaTitta nu 
Just nu på Eurosport
 • 22:45 Kampsport
  Kampsport: Fight Club
 •  22:00 Cykel
  Cykel: Pro cycling challenge, US...
 
 
 
Fotboll - Europa League

Goitom öppnar för spel redan i Moskva-returen

Förlust hemma mot CSKA Moskva. Nu krävs det ett mindre mirakel för att AIK ska nå gruppspelet i Europa League. Kanske kan man få hjälp av en oväntat snabb comeback."Rehaben har gått bättre än förväntat, säger Henok Goitom till eurosport.se.

 
Goitom öppnar för spel - Fotboll - Europa LeagueScanpix
 

Storlaget CSKA Moskva blev som väntat för svårt för AIK. På läktaren satt nyförvärvet Henok Goitom och såg hur de meriterade gästerna tog större och större bitar av matchen. Efter förlusten analyserade anfallaren tillställningen.

- Första 20 är vi med. Vi ett bra tryck. Vi har alla våra lagdelar uppe på deras planhalva. Sedan är de skickliga på att hålla i bollen och sakta, men säkert blir vi trötta och andra halvlek blir vi oerhört trötta eftersom de är så bra. Deras yttrar kommer in i banan och så fyller de på med ytterbackarna. Då blir våra yttrar tillbakapressade och när vi väl vinner bollen är det väldigt långt bak. Det är ett skickligt lag vi möter.

Hur var det att sitta vid sidan?

- Det blir en massa känslor uppe på läktaren. Man vet ju läget. Man vill ju vara med, men jag vet att jag inte skulle kunnat göra ett bra jobb eftersom jag fortfarande är skadad.

Men den skadan är på väg att bli bättre. Goitom har varit i AIK i en vecka har ägnat stor del av den åt rehabilitering, något som börjar betala sig och helt plötsligt ser spel i returen i Moskva inte ut som en omöjlighet.
- Jag vet inte. Det är så svårt att säga. Rehaben har gått bättre än förväntat. Jag får känna efter den här veckan och sedan får vi se var vi landar någonstans.

När jag frågade om möjligheterna till spel i hemmamatchen stängde du dörren direkt. Nu låter det som om det är möjligt?
- Rehaben går bättre. Det är egentligen bara det jag kan säga, men hur chansen ser ut vet jag inte.

Och vad tror du om möjligheterna till ett mirakel, för det är väl vad som krävs om ni ska kunna vända det här på bortaplan?

- Men det är bara ett mål. Kan vi hålla 0-0 länge och få in något mål så är det plötsligt lika så det ska inte vara omöjligt. Inte alls.

Daniel Sjöberg - eurosport.se

 
Kommentera artikeln
 
0 kommentarer
Publicera
 

You are logged in as administrator

 • Your publications will be displayed as such
 • You can delete abusive comments
 • Your abuse report will banish immediatly the user
   
 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil