Efter bragden i Moskva i kvalet står klubben inför uppgiften att försöka rubba Napoli, klubben som förra säsongen spelade i Champions League och som har tre raka segrar bakom sig i Serie A.

Arenan San Paolo, där en gång Diego Armando Maradona skänkte neapolitanarna sin glans, lär inte koka av upphetsning i den första gruppspelsmatchen i Europa League. Ett rätt okänt lag från Sverige drar inte massorna som inför ett ligamöte med, säg, Roma.

Matchen är större för AIK än för Napoli.

Att passera nålsögat till gruppspelet betyder väldigt mycket såväl sportsligt som ekonomiskt för den allsvenska fyran, på samma poäng som tvåan Häcken och Malmö FF.

Det betyder inte att matchen tas med en klackspark av Napoli. Visserligen har tränaren Walter Mazzarri antytt att han kommer att ge en och annan mindre frekvent medverkande spelare chansen, men han varnar också för AIK.

– Jag vet att AIK kallas för Sveriges Juventus. Det säger en del om vilken typ av lag vi kommer att möta, säger han till Aftonbladet.

– Det här är också ett lag som är med och slåss om segern i er liga och som vi vet vann ert huvudstadsderby med 3-0 i söndags. Allt det säger en del. Vi vet också att de har väldigt snabba anfallare som vi måste se upp med.

Kollegan Andreas Alm har tillsammans med sin stab kartlagt kvällens motstånd noga.

– De spelar en oerhört fartfylld fotboll med världsspelare i sitt lag. Gör man fel i allsvenskan stör det rytmen, men gör man fel mot ett sådant här lag straffas man ofta direkt med ett mål i baken. Det gäller för oss att veta vad vi ska göra, måla upp en bild för spelarna vad som väntar, så de känner trygghet, säger han till Svenska Dagbladet.

För AIK är kvällens match början på en tuff – men kanske också rolig höst. Hemma jagas det allsvenska guldet, i Europa League handlar det om att försöka avancera från gruppspelet. Konkurrensen är stenhård, i gruppen ingår även PSV Eindhoven och Dnjepr Dnjepropetrovsk.

– Det är ”all in” som gäller i alla matcher för oss nu. Att det är tätt med matcher ska inte vara något problem fysiskt. Det viktigaste är att huvudet är med, säger Alm.

Några timmar senare (21.05) inleder Helsingborgs IF sitt gruppspel borta mot Levante.

– Vi är på bortaplan, men det är inte Real Madrid eller Barcelona vi möter. Levante är Spaniens Gefle, säger tränaren Åge Hareide till Helsingborgs Dagblad.

– De är välorganiserade och svårspelade.