Medlem
Besökare: 20615 | Medlemmar: 119346

Kom ihåg mig
Spelarbetyg Napoli - AIK

Spelarbetyg Napoli - AIK

AIK åkte på storstryk av det konstigare slaget då man under stora perioder var det bättre laget på planen men tillslut gick hem med 4-0 i baken på Sao Paolo. Sällan har ett resultat speglat matchbilden så lite, men kanske är det just sådant som karaktäriserar europeiskt toppmotstånd, kanske är det karma efter miraklet i Moskva. Det blev en underlig uppgift att sätta spelarbetyg.

DELA MED DIG
Dela med twitter Dela med facebook Dela med pusha Skriv ut    Hjälp?

MER LÄSNING
Diskutera
Spelschema för AIK

Betygskala:
1 - Dålig
2 - Godkänd
3 - Bra
4 - Mycket bra
5 - Landslagsklass

*Sätt dina egna betyg längs ner på sidan.


Ivan Turina - 1
Turina gör en sällsynt usel match och hans underprestation har tyvärr stor del i att resultatet blev i överkant. Gör faktiskt inte en enda räddning på hela matchen då Napolis samtliga skott på mål gick in. Främst det första och tredje insläppet är mycket tveksamma ageranden av Turina. Han får förvisso ingen vidare hjälp av försvaret vid något utav de insläppta målen men hade han haft en bra dag är det sannolikt att inget utav Napolis skott hade gått in. Vi får nöja oss med att Ivan hade en bra dag mot CSKA istället.

Martin Lorentzson - 3
Klart bäste försvarare i AIK och en av de bättre på planen för kvällen, gör det bra både framåt och bakåt matchen igenom. Tar i vanlig ordning en del risker men klarar sig utan några misstag.

Per Karlsson - 2
Serie A-tokige Pertan fick säkert någon sorts dröm uppfylld när han fick spela i Italien. Gör inte en dålig match men utan att glänsa. Har faktiskt inte sådär värst mycket att göra i brytningsväg (hur ofta säger man det efter en 0-4-förlust) och klarade oftast av de prov han ställdes på. Kunde varit lite mer alert på 0-2-målet men kan annars inte klandras för några av de insläppta målen.

Daniel Majstorovic - 1
Maestro gör en riktigt bra första halvlek och styr undan nästan allt som kommer i hans väg men faller sedan igenom i andra och får ta på sig både andra, tredje målet och om man ska vara riktigt hård även fjärde målet. Kanske blev han trött av så tätt matchande efter sju månaders frånvaro? Det vore inte en ologisk förklaring, för segt och jobbigt blev det i hemåtjobbet för Maestro som tappade snabbhet och inte gick att känna igen från första halvleken och derbymatchen.

Nils-Eric Johansson - 2
Får ensam ta på sig det onödiga tidiga insläppet där Nisse både upphäver offside och sedan klantar sig på amatörnivå som ger Vargas fritt fram. Spelar därefter riktigt osäkert och klantigt främst i matchens första halvtimme innan han spelar upp sig och blir bättre under matchens gång för att sedan vara klart mer stabil i den andra halvleken både offensivt och defensivt. Får Hamsik utvisad genom att irritera honom i vad som får räknas som ett smart taktiskt spel, även om det röda kortet gärna skulle fått komma tidigare.

Martin Mutumba - 3 Utbytt 69'
Gör en väldigt bra match främst i första halvleken. Får mycket boll och har överraskande lätt för Napolis backar som gång på annan går och köper napolitansk pizza av M9:s finter. Hotar och lyckas med mycket men inte allt. Var även ovanligt kvick i tanken idag och hade en del fina passningar. En av de bättre på planen.

Helgi Daníelsson - 4 Utbytt 81'
Är planens gigant främst i första halvlek. Tar för sig, vinner mycket boll och agerar dirigent offensivt. Styr mittfältet både offensivt och defensivt. Inte trodde man att Maradona skulle återuppstå på Sao Paolo i form av Helgi Daníelsson. Nej nu överdriver jag, men första halvlek och inledningen på andra var mycket bra av Helgi. Föll sedan bort efter 3-0-målet i takt med att hela AIK tynade bort och den andra halvleken är till stora delar inte alls något märkvärdigt. Men det största utropstecknet var nog att Helgi faktiskt sköt ett skott(!) som visade sig vara riktigt bra och bara någon nagel från att gå i mål.

Celso Borges - 3
Gör en bra match och är ständigt delaktig på mittfältet men lyckas kanske inte sätta den där riktigt avgörande prägeln på matchen som jag hade hoppats på. Blandade och gav lite mer än i de senaste matcherna även om det som helhet var en bra insats av Celso som återigen visade att han är en renodlad innermittfältare och en man för den här nivån.

Lalawélé Atakora - 3
Skapar ständigt saker och är den spelare som är mest aktiv även i andra när AIK:s spel börjar lägga sig. Lyckas inte med allt, särskilt inte i andra då Lala slår bort en hel del inlägg och inspel, men sliter i vanlig ordning oavbrutet och är alltid delaktig både offensivt och defensivt. Gör främst en riktigt bra första halvlek och visar att han är en spelare för startelvan.

Mohamed Bangura - 4
Gör en mycket bra match och är det klart största anfallshotet för AIK, har inga som helst bekymmer med Napolis försvarsspel och kommer förbi dom lika lätt som alltid. Satte igång och skapade de flesta av AIK:s anfall och visade även upp ett bra passningsspel. I första halvlek var Bangura bäst på Sao Paolo tillsammans med Helgi men gjorde även en bra andra halvlek. Visar att han håller bra internationell klass idag.

Kwame Karikari - 2 Utbytt 76'
Gör återigen en bra match spelmässigt, satan vad denna kille har utvecklats. Tycks ha uppgraderats en level vad gäller tekniken och speluppfattningen. Blir tyvärr ändå inte ett tillräckligt stort hot för Napolis försvar idag. Har AIK:s bästa möjligheter och går mållös från matchen på grund av dålig skärpa. Kunde ha gjort både ett och två mål och kunde även kommit till lite fler chaner i en perfekt värld.


Inhoppare:

Robin Quaison - 3 Inbytt 69'
Visar energi och vilja men kommer in i ett otacksamt läge när AIK precis släppt in 3-0-målet och spelet börjar tyna bort. Är en av de bättre på plan de sista 20 minuterna men de utmynnar tyvärr inte i mycket.

Henok Goitom Inbytt 76'
Lyckas inte påverka matchbilden alls, spelade för kort tid för betyg.

Viktorn Lundberg Inbytt 81'
Lyckas inte påverka matchbilden alls, spelade för kort tid för betyg.Sätt dina egna betyg:

Ivan Turina Betyg: 1 (red) - Snittbetyg: 1,1
1 2 3 4 5
10 röster


Martin Lorentzson Betyg: 3 (red) - Snittbetyg: 3,3
1 2 3 4 5
7 röster


Per Karlsson Betyg: 2 (red) - Snittbetyg: 2,7
1 2 3 4 5
6 röster


Daniel Majstorović Betyg: 1 (red) - Snittbetyg: 1,6
1 2 3 4 5
7 röster


Nils-Eric Johansson Betyg: 2 (red) - Snittbetyg: 1,7
1 2 3 4 5
7 röster


Martin Kayongo-Mutumba Betyg: 3 (red) - Snittbetyg: 3,8
1 2 3 4 5
8 röster


Helgi Daníelsson Betyg: 4 (red) - Snittbetyg: 3,8
1 2 3 4 5
5 röster


Celso Borges Betyg: 3 (red) - Snittbetyg: 3
1 2 3 4 5
7 röster


Lalawélé Atakora Betyg: 3 (red) - Snittbetyg: 2,8
1 2 3 4 5
6 röster


Mohamed Bangura (Inlånad) Betyg: 4 (red) - Snittbetyg: 3,6
1 2 3 4 5
7 röster


Kwame Amponsah Karikari Betyg: 2 (red) - Snittbetyg: 2,2
1 2 3 4 5
4 röster
323 VISNINGAR
JESPER ÅSTRÖM
2012-09-21 09:00:00

ANNONS:
Artikelkommentarer

CROSS Du måste vara inloggad för att kunna kommenteraANNONS:

Fler artiklar om AIK

Spelarbetyg Napoli - AIK
AIK AIK åkte på storstryk av det konstigare slaget då man under stora perioder var det bättre laget på planen men tillslut gick hem med 4-0 i baken på Sao Paolo. Sällan har ett resultat speglat matchbilden så lite, men kanske är det just sådant som karaktäriserar europeiskt toppmotstånd, kanske är det karma efter miraklet i Moskva. Det blev en underlig uppgift att sätta spelarbetyg.
2012-09-21 09:00:00

Matchrapport: SSC Napoli 4 - 0 AIK
AIK Det var ett b-betonat Napoli som ställdes mot AIK. Vad det nu skulle betyda. Vargas kostade t.ex enligt uppgifter 120 miljoner kronor, långt mer än AIK:s årliga omsättning för hela klubben. Det kom att handla om kvalitet i avsluten och ett par dåliga insatser av de viktigaste försvarspjäserna.
2012-09-20 22:15:00

Inför: SSC Napoli-AIK
AIK Det är riktigt, riktigt kul att vara gnagare just nu. Vi har knappt hunnit simma ur kölvattnet från det magiska sista derbyt på Råsunda innan det är dags för ännu en supermatch – Napoli borta på San Paolo-stadion. Detta har AIK gjort sig förtjänt av efter att, trots alla odds, slagit CSKA Moskva med sammanlagt 2-1. Kan AIK återigen trotsa oddsen och stå för ännu ett ”mirakel”?
2012-09-19 02:01:00

Europa League: Grupp F-guiden
AIK Efter den enkla Djurgårdsvinsten i söndags är det nu snabbt dags att ladda om batterierna för betydligt svårare motstånd. Redan på torsdag drar efterföljden av miraklet i Moskva igång när AIK premiärspelar i Europa League borta mot Napoli. Här är din guide till allt du behöver veta om AIK:s kommande motståndare och matcher i Grupp F.
2012-09-18 16:00:00

Efter krossen - sätt DINA egna betyg
AIK Ett litet missförstånd vid arbetsfördelningen igår gjorde att inga spelarbetyg sattes. Men det betyder inte att ni ska gå miste om betygen... Rösta själv hur DINA betyg skulle se ut!
2012-09-17 20:11:00

Radio GF - med Goitom: ”AIK är ett positivt virus”
AIK Veckans Radio GF bjuder på grym derbyglädje. Med Henok Goitom via telefon bjuds det på citat, snack om derbyt - och prat om framtiden.
2012-09-17 17:00:00

Daniel Majstorovic om sina första 90 minuter på sju månader
AIK Sedan skadan för cirka sju månader sedan hade Daniel Majstorovic bara spelat en halvlek, borta mot Torslanda, innan en hel match mot Djurgården väntade. - Du kliver inte in och tar tag i allting på en gång, det finns vissa frågetecken, säger han.
2012-09-17 01:59:08

Bangura värdesätter supportrarnas glädje: "Det här är den bästa känslan"
AIK När han kom till AIK 2010 blev Mohamed Bangura spelaren som bar klubben på sina axlar under en mörk säsong. Nu är han tillbaka och mot Djurgården visade han sin gamla storform och gjorde det viktiga 2-0-målet. - Jag blir bättre och bättre och kommer att komma i form, säger han.
2012-09-17 01:27:48

Andreas Alm: "De har inte vunnit så mycket den här säsongen"
AIK Andreas Alm hyllar AIK-supportrarnas tifo inför matchen mot Djurgården. Trots en del höjda röster om att matchen fick avbrytas några gånger är det inget som han fokuserar på. - AIK-supportrarnas tifo sätter nivån för vad det handlar om. Det är mycket passion, säger han.
2012-09-17 00:38:36

AIK krossade Djurgården - hakar på i guldstriden
AIK AIK vann med 3-0 i det sista derbyt någonsin på Råsunda. Kwame Karikari, Mohamed Bangura och Celso Borges gjorde alla varsitt mål. Samtidigt som IFK Göteborg besegrade Elfsborg är nu AIK med i den absoluta guldstriden. Djurgården, däremot, ligger på sjunde plats, tio poäng efter AIK.
2012-09-16 22:14:32

SENASTE NYHETERNA OM AIK
SERIETABELLEN
1Elfsborg2214261544
2Häcken2213362342
3Malmö2212641242
4AIK2212641142
5Helsingborg229761034
6Norrköping22967-533
7Djurgården227114232
8Kalmar22859-529
9Åtvidaberg22778428
10IFK Göteborg226106-428
11Mjällby22697-227
12Sundsvall22679-425
13Syrianska FC227312-1024
14Gefle225710-1222
15Örebro223514-1714
16GAIS221813-1811
>> Visa hela tabellen
ANNONS:

DAGENS TV-MATCHER

Eurosport 2 18:00, Eurosport 2 visar 2.Bundesliga Union Berlin-Köln
C More Sport, C More Sport HD, C More Live 3 19:00, C More Sport, C More Sport HD, C More Live 3 visar Allsvenskan Djurgården-Häcken
TV10, Viasat Hockey 19:00, TV10, Viasat Hockey visar H-Allsvenskan Södertälje-Västerås