Totalbevakning av svensk och internationell sport - Eurosport
Följ Eurosport på FacebookGet all the latest sports news directly on your wall 
På Eurosport Player
 Tokyos WTA-turneringTitta nu 
 Bundesliga är tillbaka!Titta nu 
Just nu på Eurosport
 • 08:45 Tennis
  Tennis: WTA-turnering i Tokyo, J...
 • 08:45 Fotboll
  Fotboll: Bundesliga, Tyskland
 
 
 
Fotboll - Allsvenskan

Backman om petningen: "Besviken och förbannad"

Han har varit given hela säsongen. Men en avstängning senare var Niklas Backman petad mot Napoli. "Jag var besviken och förbannad", säger han till eurosport.se.

 
Backman om petningen - Fotboll - AllsvenskanEurosport
 

AIK såg ut att gå mot tre poäng borta mot IFK Norrköping när Kwame Karikari tryckte in 1-2 från nara håll, med sex minuter kvar att spela av ordinarie matchtid. Gunnar Heidar Thorvaldsson ville dock annorlunda. Tre minuter senare nickade han in kvitteringen till 2-2 i kamp med Niklas Backman. AIK tappade ledningen två gånger om i matchen.

- Det är inte så jäkla vanligt att vi brukar göra det. Just idag är ju... nicken han gör, jag vet inte om han kommer göra om det. Han nickar den bakåt och den går i luften i fem minuter känns det som innan den tar i kryssribban och in så det är bara att lyfta på hatten där ju, säger Backman.

Han gjorde comeback i startelvan efter att ha stått över en allsvensk match på grund av avstängning.

- det var skönt. Det var roligt att spela, säger han.

Särskilt efter att ha petats i matchen innan. I Europa League. När Backman åkte på ett gult kort mot Helsingborg i slutminuten sa tränaren Andreas Alm till mittbacken att han visserligen skulle missa derbyt mot Djurgården, men att han skulle få spela mot Napoli istället. Så blev det inte. Daniel Majstorovic tog plats bredvid Per Karlsson istället. Backman

- Jag var besviken och förbannad. Men det är inte mycket att göra. Jag fick spela idag (läs;igår) istället.

Vad fick du för förklaring?

- Det var att de hade spelat med "Majsan" och "Pertan" mot Djurgården och de gjorde det bra och vi vann. Då ville de fortsätta spela med dem.

Köpte du motiveringen?

- Det är klart att jag godkänner den. Men jag tyckte att det var fel. Jag ville ju spela. Jag tycker att jag är tillräckligt bra för att göra det, men man måste acceptera beslutet.

Comebacken kunde dock alltså ha blivit betydligt roligare. I och med krysset mot IFK Norrköping kan man fråga sig om AIK:s försvarsspel börjar rämna i skuggan av många olika förändringar? Det håller inte Backman med om.
- Nej, innan Napoli-matchen tyckte alla att vi var stensäkra. Nu har vi släppt in sex mål på två matcher, men vi är fortfarande samma spelare så jag tror inte det. Vi litar på varandra fortfarande, säger han.

Daniel Sjöberg - eurosport.se

 
Kommentera artikeln
 
0 kommentarer
Publicera
 

You are logged in as administrator

 • Your publications will be displayed as such
 • You can delete abusive comments
 • Your abuse report will banish immediatly the user
   
 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil