Aftonbladet
Årets Dagstidning digitalt. Årets Nyhetssajt.

Majstorovic: ”Finns ingen anledning”

Ingen kaptensroll för landslagsveteranen

Majstorovic under matchen mot FC Dallas.   Majstorovic under matchen mot FC Dallas. Foto: Getty

PORTLAND. Daniel Majstorovic, 35, väntas ta en ledarroll i AIK under året som kommer.

Men kaptensbindeln gör han inte anspråk på.

– Nisse och Tjerna har varit kaptener under ett antal år och det finns ingen anledning att ändra på det, säger Majstorovic till Sportbladet.

Med spel i fem högstaligor, SM-guld och 50-landskamper i bagaget är Daniel Majstorovic en av allsvenskans mest meriterade spelare – kanske är det bara Elfsborg Anders Svensson, 36, som slår honom i kategorin.

Och han väntas ta en central roll i AIK under den kommande säsongen.

– Jag går bara in och är mig själv, så jag tänker inte så mycket i de banorna. Men det är klart att jag haft en typ av ledarroll i alla klubbar som jag varit i, så det kommer jag säkert ha här också, säger han.

Vill behålla kaptenerna

Men lagkapten ser han alltså inte ut att bli. Majstorovic tycker att lösningen med Daniel Tjernström, 39, som etta och Nils-Eric Johansson, 32, som tvåa funkar bra.

– Nisse och Tjerna har varit kaptener under ett antal år och det finns ingen anledning att ändra på det. För mig handlar det inte om att ha kaptensbindeln på armen. Om du är kapten så sitter det inom dig, det är inget du bevisar genom kaptensbindeln.

Nils-Eric Johansson fortsätter också gärna som det är, men tycker liksom Majstorovic inte att frågan är särskilt betydelsefull.

– Det har funkat bra på den senaste tiden, att Tjerna är kapten och jag tagit över när han inte spelar. Men jag säger som "Majje" – det handlar inte om vem som har bindeln. Jag säger samma saker utanför planen och gör samma saker på planen ändå, säger Johansson.

  • Skriv ut
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Om Aftonbladet

Aftonbladet TV

After Ice