Aftonbladet
Årets Dagstidning digitalt. Årets Nyhetssajt.

”Mutumba är jättesnäll”

Danielsson ska lämna AIK - får stöd av lagkamraten

Foto: BILDBYRÅN

Helgi Danielsson har gjort sin första tävlingsmatch sedan beskedet att han ska lämna AIK.

Efteråt berättar han att lagkamrater och fans stöttar honom i den speciella situationen. En spelares ord värmer särskilt.

– Martin Mutumba är jättesnäll, säger mittfältaren.

Martin Mutumbas inlägg på twitter är tydliga. "Det är en ära att träna med Helgi varje dag" och "jag vill ha Helgi kvar!!!". Mittfältaren skrev så efter att Helgi Danielsson berättat om ett möte han haft med AIK i december där han fått höra att han inte är en del av framtidsplanerna.

Danielsson har kontrakt över 2013, men har sedan dess sökt andra klubbar. I säsongens två första tävlingsmatcher, båda förluster i svenska cupen, fick islänningen inte förtroende. Men i dag mot Syrianska spelade han från start när AIK vann med 2–0 tack vare två mål av Kennedy Igboananike.

AIK utslaget

Sportsligt var segern poänglös, AIK är utslaget ur cupen, men för Danielsson var matchen betydelsefull.

– Jag känner mig fit, så det var bra att få 90 minuter. Man får ta chansen när man får den, säger han.

Hur speciellt är det att spela med tanke på att du ska bort från klubben?

– Det är bara att köra på. Fönstret stänger om någon vecka så jag blir troligen kvar här till sommaren. Jag har pratat med tränarna och de ser mig som alla andra i truppen. Vanlig konkurrens. Presterar jag får jag chansen.

Danielsson skiner upp när Mutumbas inlägg kommer på tal. Han berättar att han de senaste dagarna mött glada och peppande tillrop från flera håll.

– Jag och Martin snackar jättemycket. Han säger att jag är bland allsvenskans mest tekniska spelare men det är bara på skoj, tror jag, men det är skönt att höra honom och få stöd från fansen. Det är mest positivt jag får höra. Alla förstår hur fotbollen är, säger han.

”Avtal som går ut”

Trots att Danielsson berättat om beskedet från tränarna tycker inte Andreas Alm att Danielssons situation är speciell. Tränaren menar att mittfältaren alls inte är klar att lämna AIK.

– Han har ett avtal som går ut, men det har Tjerna (Daniel Tjernström) också. Det är normalt, säger Alm.

Men är han del av era framtidsplaner, menar du?

– Klart han är. I morgon är framtiden.

Ja, men är han del av planerna till nästa säsong?

– Det avgör man under säsongen.

  • Skriv ut
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Om Aftonbladet
PLUS Aftonbladet Plus
Bli Plus-kund idag! Tillgång till alla låsta artiklar och tidningen i din mobil eller surfplatta – varje dag! Köp Plus här!

Aftonbladet TV

After Ice 14 Mars

Populära bildspel via Shootitlive