Förstasidan Allsvenskan Superettan Landslaget Internationellt Utlandsproffs 

AIK
Brommapojkarna
Djurgården
Elfsborg
GAIS
Gefle
Göteborg
Halmstad
Hammarby
Helsingborg
Kalmar
Malmö
Trelleborg
Örebro

 

  Förstasidan
  Allsvenskan
  Superettan
  Landslaget
  Internationellt
  Utlandsproffs 

Norling hemlighetsfull inför Uefacupmöte - Rubarth borta
07/03/10 13:00

AIK har skaffat sig ett gyllene läge att nå Uefacupens gruppspel. I 0-0-matchen borta mot Hapoel Tel-Aviv lyckades Rikard Norling förträffligt med sin defensiva taktik. Hur han tänker spela på Råsunda vill han däremot inte avslöja.

- Där nere markerade vi bort en av deras två balansspelare och Khari Stephenson som hade en defensiv inriktning för oss. Hur det blir nu får vi se, säger AIK-tränaren till FotbollDirekt.com.

Just nu skiljer bara en match AIK från det prestigefyllda gruppspelet i Uefacupen. Men då är det bara seger som gäller mot det israelitiska laget. Hapoel Tel-Aviv har fått en tung start på säsongen. Efter fyra omgångar har klubben bara mäktat med tre oavgjorda matcher och i senaste omgången föll de mot Hapoel Kfar Saba med uddamålet. Dessutom har Tel-Aviv bara gjort tre mål framåt. Norling sätter ändå upp ett varningens finger för gästerna.

- Vi är väl medvetna om att det är ett riktigt bra lag och att det inte går att gasa på helt naivt. Men vi måste vinna för att gå vidare.

AIK har dock ett avbräck inför returen. Mittfältaren Mats Rubarth som nyligen kommit tillbaka från lång skadefrånvaro tvingas stå över.

- Han har inte tränat sedan smällen senast, men vi hoppas att han ska vara redo på söndag.

En seger på torsdag är av yttersta vikt för AIK.

- Det skulle betyda väldigt mycket för spelarna, ledarna och fansen att få se AIK mäta sig mot bättre lag. Dessutom finns det ekonomiska anledningar.

Då kan det bli Royal League och Uefacupen hela vintern.
- Ja, det vore väldigt kul om det blev så, säger Rikard Norling.

Daniel Boegfors
FotbollDirekt.com

2325

 
250x120
Redaktör: Daniel Bogefors | Maila redaktionen

FotbollDirekt.com. 08-506 224 00

 

Hosted by Datimab

Copyright © 2001 FotbollDirekt.com. All rights reserved