Anmäl dig för Sportals nyhetsbrev!
tisdag 09 Oktober 2007
   	 Maths Bogren / SCANPIX / /scanpix

Krönika: Kalmar FF gör upp med storstäderna

Publicerat måndag 01 Oktober

Med tre omgångar kvar ser det ut som om striden om guldet står mellan Djurgården, IFK Göteborg och Kalmar FF. Men räkna inte bort AIK än.Många kallar omgången ett miniryck. Visst spelade lördagens och söndagens oavgjorda resultat topptrion Göteborg, Djurgården och Kalmar i händerna men räkna inte bort AIK från guldstriden.

 

Dagens allsvenska drabbning på Nya Ullevi bevisade allt. Hur viktig kampen är när höstkylan paralyserar de allsvenska arenorna. Men framförallt vad som mycket väl kan fälla avgörandet. Hammarby kom till västkusten utan avstängda Louay Chanko och Sebastian Eguren. Avstängningar som gjorde att IFK Göteborg enkelt kunde vinna matchen och dessutom skaffa sig viktiga plusmål om så skulle behövas längre fram i månaden.

 

Jag ska inte på något sätt påstå att frånvaron av Hammarbys två spelmotorer var helt avgörande men det visade med avsevärd tydlighet hur sårbara de allsvenska topplagen kan vara mot gula kort. Djurgården kan bli lika lidande borta mot Gefle på söndag. Då saknas både Mattias Jonson och Aki Riihilahti i blåränderna.

 

Kalmar FF var lika övertygande i sin vinst hemma mot Malmö FF i kväll. Visst fick de hjälp an Daniel Anderssons utvisning men deras vinst och tabellposition vittnar om någonting annat. Likt serieledande Göteborg har Kalmar undvikit guldspekulationerna och bara smugit med i bakvattnet som en joker i den allsvenska toppstriden.

 

Många räknar redan bort AIK efter gårdagens mållösa tillställning mot Gais på Råsunda. Kreativiteten och effektiviteten saknades i Solnalaget men guldvittring finns fortfarande på Karlberg. Inte minst för att laget har kvar att möta Blåvitt på hemmaplan och Kalmar FF på Fredrikskans i den sista omgången. Sexpoängsmatcherna kan bli räddningen. Två vinster där kan betyda guld men kan också betyda guld för ärkerivalen från Stockholm. Himmel eller helvete!

 

Ord som oviss och rekordjämn fungerar även efter den 23.e omgången. Den enda skillnaden är att vi efter helgens matcher definitivt kan räkna bort Hammarby, Halmstad och Malmö FF från guldet. Det är också det enda jag i dagsläget vågar slå fast!

 

 

Andreas Björkman

 

Visa för utskrift

Tidigare kommentarer

Kommentera Artikeln

BesvaraVi ber dig observera att sportal inte alltid granskar kommentarer innan de publiceras. Om din kommentar däremot inte kommer upp direkt så är granskningen påslagen. Läs gärna våra Förhållningsregler

Skriv in svaret på frågan, exempelvis för 1+1, skriver du in 2.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.

Mer information om formateringsmöjligheter

Tipsa kompis

E-postadress:
fotboll nyheter

Saha missar landskamp


Ljungberg revbensskadad


Zlatan stannar hemma


"Pirlo förtjänar guldbollen"


Santa Cruz skadad


Ribery tror inte på Italien


Rijkaard tar över Chelsea?


Hela Uefacuplottningen


Hyfsad lottning för svensklagen


Sportals Webb-TV - Se Spurs vackraste mål någonsinannons:


annons:
annons: