Hitta.se
Gajdo
SvD

Publicerat 7 oktober 2007 20:51

Mållöst för AIK

AIK har inte bara fyra raka matcher utan vinst och ett uddlöst spel att oroa sig över. Några av nyckelspelarna kan dessutom vara på väg bort inför nästa säsong. Två europeiska klubbscouter hade flugits till Vångavallen för att titta på några av Solnaklubbens stjärnor.

Tipsa en vän om artikeln:

Palmträden som smyckar Trelleborgs infartsväg ger ett exotiskt intryck av staden. Men AIK:s match i Skåne blev ingen glad charterresa. Tre viktiga poäng i Sveriges sydligaste stad hade kunnat föra ”Gnaget” vidare söderut i Europa nästa säsong men de planerna verkar mindre realistiska sedan laget åkte på sitt fjärde kryss i rad.

På plats i Vångavallen hittade SvD två scouter, från franska Rennes och holländska NAC, som var mycket intresserade av den för dagen avstängde Dulee Johnson och Ivan Obolo. Argentinaren är tillsammans med Kenny Pavey, varnad respektive felaktigt utvisad i Skåne, båda avstängda inför nästa match.

- Jag är helt förstörd, sa en mycket besviken Ivan Obolo efter matchen. På frågan om det blivit svårare att spela sedan Wilton Figueiredo såldes var argentinaren bestämd.

- Han var viktig men vi har helt enkelt haft otur. De bollar som studsade vår väg förut vill inte in nu, kanske är vi trötta efter hårt matchande också.

Nästa match spelas på Råsunda mot IFK Göteborg och splittrar många av AIK-supportrarnas känslor. Vinst är ett krav för att hålla Uefa-cupchanserna vid liv, men samma resultat spelar guldjagande djurgårdare i händerna.

- Jag skiter i om vissa vill att vi förlorar så att Djurgården inte vinner ligan, vi har en Uefa-plats att kämpa för och går alltid in på plan för att vinna, sa Mats Rubarth till SvD.

- Men visst blir det en lång väg hem nu, det känns som andra sidan jorden.

IFK Göteborg har bara lyckats vinna en av de tio senaste matcherna laget spelat mot AIK på Råsunda. ”Gnaget” har vunnit sex av dem, varav den mest spektakulära ägde rum 1996 då AIK krossade göteborgarna med 6-0 och Blåvitt ändå tog sitt fjärde raka SM-guld.

Matchen mot Trelleborg blev aldrig som AIK:s tränare Rikard Norling hade tänkt sig. Stockholmarnas maskineri var trögt och laget hade mycket svårt att skapa chanser. Trelleborg spelade lugnt och hade de bästa chanserna via före detta AIK:aren Kristian Haynes som förlät sin gamla klubb vid tre bra lägen.

- Vi mötte ett lag som väntat på oss medan vi slitit i en massa matcher. Trelleborg är för bra för att ligga sist, sa Rikard Norling och såg skåningarna gå om Brommapojkarna jumbostriden.


Detta är en utskrift från Svenska Dagbladets nätupplaga, SvD.se

Bloggkommentarer till artikeln

Det finns 1 bloggkommentar på artikeln.

Blogglänkar från Twingly

Anmäl en olämplig bloggkommentar

Bloggarna är ingen del av SvD.se och SVD ansvarar inte för innehållet i bloggarna. Du kan ändå anmäla lämpliga blogginlägg till oss, vi kan då överväga att ta bort länkning till vissa bloggar.

Du vill anmäla bloggkommentaren från bloggen

Fyll i din e-postadress nedan samt motivera varför du vill att bloggkommentaren ska tas bort.

SvD.se är medlem i Bitos Etiska Råd och följer Bitos Etiska Råds regler och rekommendationer

Tipsa SvD

Kommentera artikeln

Det finns inga kommentarer på artikeln än.
Bli först att kommentera den!

Skriv ett inlägg

Respekten för andra debattörer och de personer vi skriver om är en huvudregel på SvD.se. Det är inte heller tillåtet att skriva mer än 500 tecken.De flesta artiklar är öppna för kommentarer i tre dygn.Läs reglerna i sin helhet

Anmäl ett olämpligt inlägg

SvD.se är medlem i Bitos Etiska Råd och följer Bitos Etiska Råds regler och rekommendationer

Du vill anmäla kommentaren inlagd av

Fyll i din e-postadress nedan samt motivera varför du vill att inlägget ska tas bort.

Tipsa SvD

PÅ DJUPET

Mattias Ekström hittade formen i Schweiz. 

VM I FOTBOLL

VM är slut. Tyskland vann finalen mot Brasilien.

ALLSVENSKAN D

Umeå IK vann damernas allsvenska i fjol - vilka vinner i år? 

gasfasg

  • Visa resultat

ALLSVENSKAN H

Nu har herrarnas allsvenska börjat.

Vilket lag vinner guld? Rösta

  • Visa resultat

Sport i siffror

Aktuella resultat och tabeller för tolv stora sporter.

Sportkalendern

Mer på SvD.se

Senaste dygnet Nyheter

Senaste dygnet Kultur / Nöje