Norling och Åkeby sågar sig själva
29/10/07 09:15

Allsvenskan är slutspelad. Malmö FF:s avgående tränare Sören Åkeby och AIK:s Rikard Norling är självkritiska till vad de lyckats åstadkomma under 2007.

- Jag har inte varit tillräckligt skicklig, det finns inga bortförklaringar, säger Rikard Norling till Dagens Nyheter.

AIK förlorade den avslutande matchen mot Kalmar FF och missade fjärdeplatsen, vilket innebär att de inte får spela i Europa nästa år. Avslutningen av serien har varit tung för AIK. Laget har inte lyckats vinna på de sex senaste omgångarna och har inte gjort något mål på de fyra senaste matcherna.

- Jag är oerhört besviken för tillfället. Varken de på planen eller vi på bänken har nått upp till den nivå vi borde.

- Så är det. Vi klarade helt enkelt inte - eller jag klarade inte - att anpassa mig till situationen som uppstod när Wilton försvann. Och eftersom de andra lagen i toppen också har blivit av med sina bästa spelare finns ingenting att skylla på. Jag har bara inte skött mig så som jag hade hoppats, säger Norling till DN.

Guldtippade Malmö FF har en nattsvart säsong bakom sig och slutade först på nionde plats, vilket är ett praktfiasko. Tränaren Sören Åkeby sågar sig själv.

- Jag är ansvarig för att vi har misslyckats, säger han till Sydsvenskan.

- Det är nog många saker som gått fel. Dels har vi inte kommit upp på den nivå som vi har hoppats på, det är väl kanske den stora orsaken - att vi inte har fått igång farten i spelet, löpningar och flytet. Kanske även för att jag mixtrat med laguppställningen. Jag har inte hittat ett spelsätt som passat truppen, inte ens i 4-4-2 har vi haft den rätta balansen. Det kan vara en orsak till att det har gått som det har gjort.

FotbollDirekt.com

2540