Besökare: 16260 | Inloggade: 685 | Antal medlemmar: 124084
  Medlem

  Kom ihåg mig
  Inför IFK Göteborg med Hysén "AIK kommer spela för att hedra Ivan"
  Klä dig svart och ta med en röd ros.

  Inför IFK Göteborg med Hysén: "AIK kommer spela för att hedra Ivan"  SNABBLÄNKAR
  Lagsida för AIK
  Diskutera
  Spelschema för AIK
  Tabell för Allsvenskan

  Imorgon, måndag, är det match mot IFK Göteborg. Eller nej, det är match för Ivan Turina. Varenda passning, skott och löpning - är för Turina. Vår närvaro, våra rop och applåder - är för Turina. Just den här matchen känns det inte relevant att analysera tabelläge, förutsättningar eller haussa upp rivaliteten mellan AIK och IFK Göteborg. Istället hänvisar vi till AIK-alliansens uppmaning.

  Ändock - Robin Quaison och Ibrahim Moro borta på grund av avstängning. Niklas Backman skadad idag på träning.

  Stöd Ivans familj

  Många vill ekonomiskt stötta Ivans fru och tre barn. AIK-Alliansen uppmanar till två sätt att göra detta på. Redan innan matchen kan du sätta in pengar på Black Armys bankgirokonto. Sätt in ett valfritt belopp på BG 5928-7136 och märk insättningen med ”Ivan Turina”.

  På matchdagen kan du köpa en förmånlig, speciellt framtagen t-shirt. T-shirten kommer att säljas av Sol Invictus för 150 kronor och överskottet kommer att gå oavkortat till Ivans familj.

  Vi uppmanar till rosnedläggning nedanför läktarna

  2.000 röda rosor har beställts från Holland. Dessa kommer att säljas vid samtliga ingångar till Nationalarenan. Priset för en ros är 20 kronor. Överskottet från försäljningen går till Ivans familj. Det väntas mycket folk på måndag så utöver dessa 2.000 rosor uppmanar vi Gnagare att ta med sig röda rosor själv.

  Under uppvärmningen uppmanas alla Gnagare med en ros att gå längst ner på läktaren man befinner sig på för att lägga rosen nedanför läktaren. Alla rosor kommer under uppvärmningen att samlas in för att läggas bakom målet framför Norra Stå. Tillsammans ska vi skapa ett rosenhav kring Ivans plats i AIK, den plats där han vann våra hjärtan.

  Vi uppmanar alla att klä sig svart

  Svart är AIK:s färg. Svart är också sorgens och högtidlighetens färg. En Gnagare klär sig alltid svart på matchdag men just denna dag och just denna match är den svarta klädkoden extra viktig. Klä er svart.

  Vi uppmanar till heder, respekt och hyllningar

  Denna afton går tankarna till Ivan och till Ivans fru och tre barn. Ivan skulle vara kvar med dem och han skulle vara kvar med oss. Ivan togs ifrån oss för tidigt. Låt respekten, hedern och sorgen råda totalt under den tysta minuten. Låt oss inte föras in i sorgens tystnad under matchen utan låt oss ledas av den kärlek som föranlett att vi känner sorg. Låt ramsorna dåna och låt de dåna av kärlek till Ivan och kärlek till AIK. Ivan trivdes när det var bra stämning på våra matcher. Låt hans ande trivas på måndag. Matchens 27:e minut viger vi till Ivan Turina.

  På måndag gäller:

  • Köp en ros och lägg ner den nedanför läktaren
  • Klä dig svart
  • Visa respekt och sjung för AIK och Ivan
  • Köp en t-shirt för Ivans minne och som ekonomiskt stöd till familjen

  Tobias Hysén är påtagligt berörd av Ivan Turinas hastiga bortgång när jag pratar med honom. Trots det tragiskt inträffade tar han sig ändå tid att förklara vad IFK Göteborg ändrat på från ifjol och vad han tror om matchen på måndag.


  Hur påverkades du av Ivan Turinas bortgång?
  - Det är och var väldigt olustigt och man går runt med en klump i magen. Det blir så nära, det hade ju lika gärna kunnat inträffat här.

  Hur blir det att spela match mot just AIK om några dagar?
  - Det kommer vara en helt annan mental anspänning än vad man är van vid. När domaren väl blåser igång matchen så tror jag inte man påverkas så mycket, men före och efter blir det helt klart ytterligare en mental aspekt att ta hänsyn till, som man inte är van vid. Jag kan tänka mig att det blir svårt att ladda om, framförallt för AIK, till match-mentaliteten på måndag. Samtidigt vill nog AIK spela för att hedra Ivan Turina.

  Varför går det så mycket bättre för IFK Göteborg i år jämfört med ifjol?
  - I år har vi valt att gå en annan väg, vi har börjat om i rätt ände. Förra säsongen försökte vi spela med mycket bollinnehav och med många passningar inom laget men vi fick alldeles för dåligt betalt. Nu kör vi ett mer klassiskt 4-4-2 med ett omställningsspel och ett hårt försvarsspel där alla vet precis vad som förväntas av dem. Vi märkte tidigt på försäsongen att det gick bra och självförtroendet har växt med vinsterna.

  Hur speciellt är mötet AIK - IFK Göteborg i dina ögon?
  - Det är en speciell match. Dels finns ju rivaliteten mellan AIK och IFK Göteborg, men det blir ju även Stockholm mot Göteborg och två stora varumärken som ska göra upp. Det är skönt med rivalitet, matcherna blir roligare och lite tuffare.

  Vad tror du att det blir för matchbild?
  - Förmodligen sätter AIK fart direkt och tar kommandot i matchen, då blir det extra viktigt för oss att ligga rätt i positionerna. AIK är i poängbehov och behöver vinna så det gäller för oss att vara på tårna. 

  /Filip Lagerlund


  Matchtid: 19:05 på Nationalarenan

  404 VISNINGAR
  JOHAN WESTIN
  johaneastout@twitter
  2013-05-05 13:04:00
  Email

  AIK - IFK Goteborg
  06/05/2013 17:05
  1: 2.54 | X: 3.40 | 2: 3.05
  Odds från:


  Artikelkommentarer  ANNONS:

  Fler artiklar om AIK

  Inför IFK Göteborg med Hysén: "AIK kommer spela för att hedra Ivan"
  AIK
  2013-05-05 13:04:00

  Rapport från dagens presskonferens
  AIK Klockan ett på eftermiddagen höll AIK en presskonferens på Karlberg med anledning av Ivan Turinas bortgång.
  2013-05-02 22:02:06

  Krönika: En saknad bortom fotbollen
  AIK En av allsvenskans mest ikoniska spelare har lämnat oss. Kenneth Tarre skriver om en saknad som kommer att eka i många hjärtan för en lång tid framöver.
  2013-05-02 17:10:00

  Så sörjer Fotbollssverige Ivan Turina
  AIK Reaktionerna på Ivan Turinas bortgång når oss från när och fjärran.
  2013-05-02 14:00:00

  Ivan Turina hittad död
  AIK AIK:s kroatiske målvakt Ivan Turina hittades död i sin säng under torsdagsmorgonen. Han blev 32 år.
  2013-05-02 09:18:00

  Årets mål när AIK kryssade mot Halmstad
  AIK 16 511 hade sökt sig till Friends Arena för premiären utan tak och jakten efter ännu en trepoängare. Men istället fick allesammans vända hem med en klump i magen, i sällskap av det pånyttfödda Friendsspöket.
  2013-04-28 21:25:00

  Spelarbetyg: AIK - Halmstad
  AIK AIK tappade återigen poäng på Nationalarenan efter ännu ett insläppt mål på övertid. En match där Nabil Bahoui imponerade och det blev bekräftat att Helgi Danielsson inte är någon högerback.
  2013-04-28 20:13:00

  Betygsätt ditt lag: AIK-Halmstad
  AIK Som registrerad medlem på SvenskaFans.com kan du sätta betyg på spelarna i DITT lag (fem är högsta betyg) upp till 48 timmar efter match. På vår samlingssida för allsvenskan kan du hela säsongen löpande följa snittet för varje spelare.
  2013-04-28 16:50:37

  Inför AIK - Halmstad: Dags att skapa momentum
  AIK Efter sin första allsvenska seger senast ska AIK försöka få upp momentum när man under söndagen gästas av Halmstads BK.
  2013-04-27 12:00:00

  GF-Panelen - "Ett pinsamt uttalande"
  AIK GF-panelen firar återigen fredagen med att svara på frågor. Denna vecka består panelen av redaktören Simon Lublin, skribenterna Axel Franzén och Oscar Idemark, samt gästen Jesper Zerman, AIK-fotograf på jesperzerman.se. Det pratas supporter-ranking, dumma uttalanden och videoanalytiker.
  2013-04-26 15:07:00

  ANNONS:

  Senaste nytt om Svensk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:

  DAGENS TV-MATCHER

  Viasat Fotboll, Viasat Fotboll HD 14:30, Viasat Fotboll, Viasat Fotboll HD visar Premier League Liverpool-Everton
  C More Fotboll, C More Live 3 15:00, C More Fotboll, C More Live 3 visar Allsvenskan Halmstad-Öster
  C More Live, C More Live HD 15:00, C More Live, C More Live HD visar Serie A Milan-Torino