Förstasidan Allsvenskan Superettan Landslaget Internationellt Utlandsproffs 

AIK
Djurgården
Elfsborg
GAIS
Gefle
Göteborg
Halmstad
Hammarby
Helsingborg
Kalmar
Ljungskile
Malmö
Norrköping
Sundsvall
Trelleborg
Örebro

 

  Förstasidan
  Allsvenskan
  Superettan
  Landslaget
  Internationellt
  Utlandsproffs 

Novakovic - ''Stephensons skada spelar ingen roll''
07/06/04 08:59

Ingress saknas

- Det spelar ingen roll vad man heter eller vem man är. Vi har mängder med spelare som kan ersätta. AIK står inte och faller med en spelare, säger han.

Kari Stephenson köptes efter förra säsongen från Gais. AIK hade höga förväntningar på mittfältaren. Den första tiden i Solnaklubben gick det dock dåligt för nyförvärvet. Men den senaste tiden har 26-åringen visat sin sanna kapacitet.

- Det brukar vara så med nyförvärv. De är alltid sämre tränade än vad AIK-spelare är. Khari var långt ifrån sin högsta kapacitet när han kom men den sista månaden har allt börjat stämma. De tre senaste matcherna har han spelat från start och verkligen visat vilken potential han har. Det är därför väldigt typiskt att det hände just nu, säger Novakovic.

Andretränaren syftar på är vad som hände i AIK:s sista träningsmatch i lördags. Laget spelade mot TPS Åbo och vann sin sjätte vinst under försäsongen. Men denna gång med bitter eftersmak. Stephenson blev tacklad i en nickduell och landade på sin arm. Armbågsbenet bröts och jamaicanen skadades allvarligt. AIK måste nu hitta ett nytt alternativ på mittfältet. Novakovic menar emellertid att det finns en handfull värdiga spelare i truppen som kan ta jamaicanens plats.

- Det finns många alternativ. Det är flera stycken som slåss om platsen. Daniel Tjernström och Dulee Johnson går att använda på många sätt. Även Pierre Bengtsson kan spela på positionen. Det är en gammal klyscha, men det finns faktiskt många andra när en spelare blir skadad.

Så du är inte oroad för framtiden?
- Nej, jag ser verkligen fram emot premiären mot Kalmar. Första riktiga matchen på Råsunda i år ska verkligen bli kul. Alla i föreningen har ett år mer rutin och är därmed ett snäpp bättre.

Khari Stephensons framtid är dock inte lika ljus. Nu väntar en lång och utdragen rehabiliteringssträning. Men Nebojsa kan lugna sin skadade spelare.

- Vi kommer sy ihop ett schema som passar honom perfekt. Vi ska se till att AIK kommer få en riktigt bra förstärkning i sommar, avslutar Novakovic.

Michael Toll
FotbollDirekt.com

1407

 
250x120
Redaktör: Daniel Bogefors | Maila redaktionen

FotbollDirekt.com. 08-506 224 00

För annonsering kontakta:
Daniel Fredricson daniel@proad.se 073-200 94 60 eller
Michael Wictor michael@proad.se 070-7367 174

Hosted by Datimab

Copyright © 2001 FotbollDirekt.com. All rights reserved