Förstasidan Allsvenskan Superettan Landslaget Internationellt Utlandsproffs 

AIK
Djurgården
Elfsborg
GAIS
Gefle
Göteborg
Halmstad
Hammarby
Helsingborg
Kalmar
Ljungskile
Malmö
Norrköping
Sundsvall
Trelleborg
Örebro

 

  Förstasidan
  Allsvenskan
  Superettan
  Landslaget
  Internationellt
  Utlandsproffs 

FD rankar allsvenskans 20 hetaste utländska spelare
21/03/07 10:15

Ingress saknas

1) Jonatan Johansson, Malmö FF, Finland

FD:s kommentar:
En lysande forward som fick MFF-fansen att sluta längta efter Afonso Alves. Kom från Norwich under VM-uppehållet och levererade direkt. Den kliniske avslutaren gjorde mål direkt i premiären och slutade året på imponerande elva fullträffar på 14 matcher. Har 31-åringen fortfarande ambitionen att spela på högre nivå kan Malmö FF få svårt att behålla sin guldklimp om han fortsätter på samma fina sätt.

2) Ari da Silva Ferreira, Kalmar FF, Brasilien

FD:s kommentar:
När han kom till Kalmar FF inför fjolårssäsongen jämfördes han med Dedé Anderson. Målfarligheten har de bägge brasilianarna gemensamt, men där slutar likheterna. Ari Ferreira är klassen bättre och besitter en fantastisk vilja och jobbar även hårt i försvarsspelet. Vann den allsvenska skytteligan med tre måls marginal, men missade trots det massor. Blir han en säkrare avslutare spelar han snart i en större liga.

3) Sebastian Eguren, Hammarby, Uruguay

FD:s kommentar:
En urstark tvåvägsspelare med en otrolig arbetskapacitet. Blev guld värd för Hammarby när han kom till klubben från Rosenborg under sommaren. Från sin mittfältsposition gjorde han fem mål på 14 matcher. Har en vass högerfot som han kan använda ännu mer.

4) Wilton Figueiredo, AIK, Brasilien

FD:s kommentar:
Den charmige sydamerikanen gjorde ingen AIK-supporter besviken under debutsäsongen i klubben. Den nickstarke forwarden är lysande på att hålla i bollen och få med sig sina lagkamrater. Vann den interna skytteligan på elva mål.

5) Paulinho Guara, Hammarby, Brasilien

FD:s kommentar:
Många trodde att han var slut i Örgryte, men Paulinho har fått ett lyft i Hammarby. Startade allsvenskan starkt och slutade tvåa i skytteligan på tolv mål. En löpstark brasse som älskar att springa livet ur sina motståndare. Mattades i slutet av förra säsongen. Intressant att se om han kan komma upp i samma höga standard.

6) René Makondele, Gefle, Kongo-Kinshasa

FD:s kommentar:
Kom till klubben från Djurgården 2005, men det var först ett år senare som han slog igenom på allvar. Bollvirtuosen har sadlat om till yttermittfältare och gäckar många allsvenska försvar med sin snabbhet. Var en starkt bidragande orsak till att Gefle på nytt knep en respektabel tabellplacering. Stod för åtta mål under säsongen.

7) Khari Stephenson, AIK, Jamaica

FD:s kommentar:
Hade stor del i att GAIS fixade ett nytt kontrakt. En klok spelare som kan agera både som defensiv hjälpgumma och som offensiv spets på det centrala mittfältet. Dessutom visade 26-åringen ifjol att han är en frisparksskytt av rang. Tre mål och en assist som han stod för i GAIS är dock lite blekt.

8) Mcdonald Mariga, Helsingborg, Kenya

FD:s kommentar:
Kom från Enköping inför säsongen och blev en fullträff på HIF-mittfältet. Den kraftfulle kenyanen är otroligt nyttig och vinner mycket boll. Är bara 19 år och kommer att utvecklas massor. Ett minus är att han drar på sig för många kort. Ifjol blev han varnad åtta gånger och utvisad en.

9) James Keene, Elfsborg, England

FD:s kommentar: En totalt orädd anfallare. Kom till GAIS med tveksamma meriter, men blev en succé och engelsmannen noterades för tio mål under debutsäsongen. Keene är en duktig bollmottagare och är bra på att fördela bollar. Kanske kan forwarden göra ännu mer mål det här året när han spelar i ett bättre lag.

10) Olivier Karekezi, Helsingborg, Rwanda

FD:s kommentar:
Den tekniske anfallaren hittade rätt vid elva tillfällen förra säsongen och vann Helsingborgs skytteliga. Karekezi har ett bra skott och kan tillsammans med Henrik Larsson bli seriens mest fruktade anfallspar. Skulle behöva lägga på sig lite muskler.

11) Toni Kuivasto, Djurgården, Finland

FD:s kommentar:
Den stabile försvararen kvitterar sällan ut betyget icke godkänd. Kuivasto är mycket placerings- och brytsäker. Djurgården kan glädja sig åt att finnen har kontrakt ytterligare tre säsonger.

12) José Luis Guimarães Sanabio Junior, Malmö FF, Brasilien

FD:s kommentar:
Tillsammans med radarpartnern Jonatan Johansson flög han in i svensk fotboll som en virvelvind under VM-uppehållet. Spelade under hösten 17 matcher och gjorde åtta mål. Den starke anfallaren har potential att höja sig ytterligare en nivå. Däremot har han en ovana att göra vissa situationer svårare än vad de egentligen är.

13) Tomas Zvirgzdauskas, Halmstad, Litauen

FD:s kommentar:
En hatad motståndare för många allsvenska anfallare. Är stenhård i närkamperna och spelar ofta på gränsen till det tillåtna. Förlorar sällan en nickduell.

14) Dulee Johnson, AIK, Liberia

FD:s kommentar:
Vände häcken åt sina forna problem och träffade helt rätt i AIK. Tar ständigt rätt beslut på fotbollsplanen och hittar ofta fram med sina passningar. Man måste dock kunna begära att han ska kunna göra något mål under årets allsvenska upplaga. Rent psykiskt borde han också bli jämnare, måste kunna ta motgångar bättre.

15) Pa Dembo Touray, Djurgården, Gambia

FD:s kommentar:
Målvakten blandar fortfarande omöjliga räddningar med svaga ingripanden. Har dock blivit stabilare och hade ifjol den tredje bästa räddningsprocenten i allsvenskan. Drömmer om att få fortsätta sin karriär i Europa.

16) Jari Ilola, Elfsborg, Finland

FD:s kommentar:
Den spelintelligente finnen tog flera steg framåt under fjolåret och spelade till sig en ordinarie plats hos de svenska mästarna. Nyttig på mittfältet med sin styrka.

17) Lance Davids, Djurgården, Sydafrika

FD:s kommentar:
Okej, Lance Davids spelade bara tolv matcher från start ifjol. Men i avslutningen av allsvenskan var han magnifik och det lovar mycket gott inför framtiden.

18) Fabio Augusto, Kalmar FF, Brasilien

FD:s kommentar:
Hade säkert legat mycket högre upp på listan om han inte fått fjolåret förstört av en skada. När Fabio är i form är han en av allsvenskans främsta spelare. 34-åringen har aviserat att 2007 troligen blir hans sista säsong i Sverige.

19) Jimmy Dixon, Malmö FF, Liberia

FD:s kommentar:
Hade precis som hela BK Häcken en jobbig säsong ifjol. Dixon har tidigare visat att han är en av seriens bäste backar. Malmö FF hoppas att liberianen ska hitta tillbaka till den formen i år. Försvararen har en fenomenal tajming och inte många tar honom i luftrummet.

20) Cesar Santin, Kalmar FF, Brasilien

FD:s kommentar:
En av allsvenskans mest underskattade spelare. Slog hela nio målgivande passningar ifjol och störde många försvar med sin snabbhet. Ett stort minus för Santin är att han är alldeles för slarvig i avslutningslägena.

''Allsvenskans bäste utlänning - Ingen slår hans målsinne''

Daniel Bogefors
FotbollDirekt.com

11111

 
250x120
Redaktör: Daniel Bogefors | Maila redaktionen

FotbollDirekt.com. 08-506 224 00

För annonsering kontakta:
Daniel Fredricson daniel@proad.se 073-200 94 60 eller
Michael Wictor michael@proad.se 070-7367 174

Hosted by Datimab

Copyright © 2001 FotbollDirekt.com. All rights reserved