Förstasidan Allsvenskan Superettan Landslaget Internationellt Utlandsproffs 

AIK
Djurgården
Elfsborg
GAIS
Gefle
Göteborg
Halmstad
Hammarby
Helsingborg
Kalmar
Ljungskile
Malmö
Norrköping
Sundsvall
Trelleborg
Örebro

 

  Förstasidan
  Allsvenskan
  Superettan
  Landslaget
  Internationellt
  Utlandsproffs 

AIK efter förlusten: ''Nu har Elfsborg all press på sig''
26/09/06 22:29

Ingress saknas

AIK:s assisterande tränare hade lovat Hammarby ett helvete inför matchen på Råsunda med ett AIK som skulle komma ut med hög press och ta tag i spelet direkt. Det blev precis tvärtom, som Nebojsa Novakovic kunde konstatera från bänken. Det var Hammarby som tog tag i spelet och när Daniel Örlund missade grovt efter en hörna kunde Sebastian Eguren nicka in 1-0 efter bara fyra minuters spel. Efter det såg Hammarby aldrig tillbaka.
- Det är inte mycket att säga om den här matchen. Hammarby var det klart bättre laget. Vi hade svårt att ladda om till ytterligare en sådan här stor match efter derbyt mot Djurgården, säger Nebojsa Novakovic till FotbollDirekt.com

Eguren gjorde sedan 2-0 en halvtimme senare med ett perfekt placerat skott stolpe in till höger om en chanslös Daniel Örlund. AIK var aldrig riktigt nära poäng i den här matchen. Hammarby kontrollerade händelserna perfekt. Samtidigt som AIK förlorade såg Elfsborg till att besegra Örgryte och nu leder Boråsgänget allsvenskan på målskillnad före AIK.
- Nu är det Elfsborg som har all press på sig, hävdar Novakovic.

Han fortsätter:
- Nu kan jag för första gången säga att vi ska ta guld. För nu får vi tid på oss att ladda om. Det är bra att Elfsborg leder. Nu har vi något att ta sikte på.

AIK har just Örgryte i nästa omgång och kampen om guldet lever fortfarande i allra högsta grad. För Hammarby var det en viktig seger som visar att laget är ordentligt på gång efter en tung tid där man framförallt har haft svårt att hålla i 90 minuter.
- Hade vi spelat såhär hela säsongen så hade vi varit med och slagits om guldet nu. Det här var vår bästa match i år, säger Ante Covic som var tillbaka i målet efter att ha petats till matchen mot IFK Göteborg.

Nu fick australiensaren hålla nollan.
- Men jag ser inte det som någon revansch. Jag vet vad jag har gjort tidigare.

Vad händer med ditt kontrakt nu?
- Det är något vi måste diskutera och det ska vi faktiskt göra imorgon.

AIK - Hammarby 2-0
Mål: 0-1 (4) Sebastian Eguren, 0-2 (33) Sebastian Eguren Varningar: AIK, Jonsson, Carlsson. Hammarby, Von Schlebrügge Johansson, Pinones-Arce, Aubynn Domare: Stefan Johannesson.
Publik: 29 117.Daniel Sjöberg
FotbollDirekt.com

2364

 
250x120
Redaktör: Daniel Bogefors | Maila redaktionen

FotbollDirekt.com. 08-506 224 00

För annonsering kontakta:
Daniel Fredricson daniel@proad.se 073-200 94 60 eller
Michael Wictor michael@proad.se 070-7367 174

Hosted by Datimab

Copyright © 2001 FotbollDirekt.com. All rights reserved